Gazaanse terroristen vuren 3 raketten af naar muziekfestival in Sderot, Zuid-Israël

Minstens drie raketten werden door terroristen vanuit Gaza op Zuid-Israël afgeschoten tijdens een muziekfestival in Sderot.

De Rood Alarm sirenes die waarschuwen voor inkomende raketten, loeiden in Or Haner, Nir Am, Gebim en op Sapir College, in de Regionale Raad van Shaar Hanegev, in de buurt van de stad Sderot.

Het Iron Dome raketafweersysteem kon twee van de drie raketten onderscheppen en een andere raket stortte neer in open gebied.

Video: Sderot Concert Interrupted Due To Rockets

Het muziekfestival in de stad Sderot werd omwille van de dreiging voortijdig afgebroken en duizenden concertgangers werden geëvacueerd en moesten weer naar huis keren. Noodteams behandelden een aantal mensen en vingen mensen op die bevangen waren door de angst en hielpen anderen zich veilig te verspreiden.

Een 30-jarige vrouw raakte lichtgewond tijdens het rennen naar een schuilplaats in Sderot. MDA-teams gaven haar medische behandeling en ze werd geëvacueerd naar het ziekenhuis. Nog zeven anderen mensen in Sderot moesten verzorgt worden door de MDA-teams.

Een brand brak uit in een van de hoofdwegen in de buurt van de stad Sderot vanwege een directe inslag. Het veiligheidskabinet zal naar verwachting deze maandagmorgen bijeenkomen om de veiligheidssituatie te bespreken.

Israëlische reactie
Israëlische straaljagers voerden represailles uit op Hamas-terreurinfrastructuur in Gaza. De IDF zei dat het doelen had geraakt op een militaire basis van de Hamas-terreurgroep in het noorden van Gaza, inclusief het kantoor van een commandant van het bataljon van Hamas.

Er werden geen slachtoffers gemeld terwijl Hamas zijn terreurposities in Gaza evacueerde in afwachting van de verwachte Israëlische vergelding voor de raketaanval vanavond op Zuid-Israël.

Een enorme explosie werd gemeld in de buurt van Umm Al-Nasr in Beit Hanoun. Volgens Arabische rapporten werd een Hamas-terreurdoelwit in Beit Lahiya getroffen nadat de IAF (Israëlische luchtmacht) eerst een waarschuwingsschot had gelost op het dak (roof knocking).


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas targets in response to rocket attack at festival in southern Israel” en een artikel3 rockets fired by Muslim terrorists from Gaza during a music festival in southern Israel” van 25 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel3 rockets fired at Israel from Gaza as tensions soar; Iron Dome intercepts 2” van 25 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelIsrael strikes Gaza in response to rocket fire that hits South” van 25 augustus 2019 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.