Concentratiekamp-gedenktekens in Duitsland moeten rondleidingen aanbieden in het Arabisch

Plaatje hierboven: De Palestijnse professor Mohammed S. Dajani bezocht begin april 2014 met een groep Palestijnse studenten het concentratiekamp van Auschwitz in Polen. Hij wilde zijn studenten “empathie en tolerantie bijbrengen” maar het werd hem in de Palestijnse gebieden niet in dank afgenomen. De Arabische universiteit Al-Quds in oostelijk Jeruzalem nam afstand van de trip en critici noemen Dajani “een verrader die zijn studenten hersenspoelt” [beeldbron]

Concentratiekamp-gedenktekens in Duitsland moeten rondleidingen bieden in het Arabisch, drong de belangrijkste Joodse leider van Duitsland aan. Josef Schuster, hoofd van de Centrale Raad van Joden in Duitsland, vertelde het weekblad Welt am Sonntag dat het voormalige concentratiekamp in Flossenbürg al overweegt om rondleidingen in het Arabisch toe te voegen. “Dit moet worden uitgebreid tot al dergelijke gedenktekens,” zei Schuster.

Duitsland heeft de afgelopen vier jaar een instroom van ongeveer een miljoen Arabisch sprekende vluchtelingen gezien. Schuster waarschuwde ook voor politieke deals met de rechtse partij Alternative for Germany, die naar verwachting parlementaire zetels zal krijgen bij lokale verkiezingen in voormalige Oost-Duitse staten volgende maand.

Met nog maar een paar weken te gaan voor de verkiezingen in sommige voormalige Oost-Duitse staten, zei Schuster dat reguliere politieke partijen alle parlementaire coalities moeten mijden met de anti-immigranten, anti-minderheids AfD-partij, waarvan sommige vertegenwoordigers ook de geschiedenis van de Holocaust hebben gebagatelliseerd of in twijfel getrokken.

Schuster zei ook dat strengere maatregelen nodig zijn om islamitisch extremisme en rechtse populisme tegen te gaan. Hoewel er verschillende recente antisemitische incidenten zijn gepleegd in naam van het islamisme in Duitse steden, waaronder aanvallen op twee rabbijnen, komt het grootste gevaar nog steeds van rechts, zei hij. Statistieken hebben aangetoond dat de overgrote meerderheid van de gerapporteerde antisemitische misdaden werd toegeschreven aan extreemrechtse daders.

Plaatje hierboven: Op 27 juli 2012, bezocht Ziad al-Bandak, adviseur voor Christelijke Zaken van PA-president Mahmoud Abbas, het concentratiekamp Auschwitz en legde een krans neer aan de Muur van de Dood waarna hij een kaars aanstak ter herinnering aan de slachtoffers van de Holocaust [beeldbronHet werd hem niet in dank afghenomen in de Palestijnse gebieden. Woordvoerder van Hamas Fawzi Barhoum zei:

Het bezoek [van Ziad Al-Bandak aan Auschwitz] helpt Israël om de leugen van de Holocaust te verspreiden en dient de Palestijnse zaak niet. Het is duidelijk bewezen dat het Israëlische verhaal [van de Holocaust] frauduleus is. [De Israëliërs] overdrijven wat er gebeurde om internationale sympathie te vergaren, die jarenlang ten koste gaat van de Palestijnen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Toby Axelrod “Nazi camp memorials in Germany should offer tours in Arabic, Jewish leader says” van 22 augustus 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

5 gedachtes over “Concentratiekamp-gedenktekens in Duitsland moeten rondleidingen aanbieden in het Arabisch

 1. Ja hier hebben we het terug: rechts is gevaarlijker als de islamieten invader hordes, het is rechts die de Joden tot de laatste willen uitroeien en het is rechts die het grootste aantal antisemitisch gerelateerde feiten pleegt…
  Hoe blind kan men zijn?

  Like

  1. Er staat nergens dat (extreem-)rechts antisemitisme gevaarlijker is dan het linkse, het islamitische, het christene enz. Geen enkele soort antisemitisme is minder erg dan de andere vanwaar of van wie het ook komt. Voor de Jood maakt dat allemaal niks uit. Haat is haat.

   Afhankelijk van het land of regio en tijdvak komt de ene vorm meer voor dan elders. Ik denk dat na 2000 jaar Jodenvervolging antisemitisme zich in de genen genesteld heeft van de mensheid in zijn geheel. Dat lijkt de enige logische verklaring te zijn.

   Enkel harde aanpak en repressie, “nultolerantie” voor antisemitisme zeg maar, is de enige effectieve manier om het te onderdrukken. Maar uit de genen verdwijnt het nooit. Het zit ons allemaal in het bloed. Het zit erin gebakken van bij de geboorte.

   Wat mij betreft, is er maar één goed antwoord op antisemitisme: Israël.

   Like

   1. Inderdaad mijnheer Brabosh ! het maakt voor een Jood geen enkel verschil of hem de keel doorgesneden is door een neo-nazi of een moslim ! het vermoeden bestaat dat de “duitsmannetjes” nogal met cijfertjes en statistiekjes knoeien om toch vooral niet de tere zieltjes van de arabieren te kwetsen ; dat is tenslotte een hoogstaande vredescultuur !

    Like

 2. “…Enkel harde aanpak en repressie, “nultolerantie” voor antisemitisme zeg maar, is de enige effectieve manier om het te onderdrukken. Maar uit de genen verdwijnt het nooit. Het zit ons allemaal in het bloed. Het zit erin gebakken van bij de geboorte…”

  Volledig met akkoord zwaar bestraffen zodat ze weten dat ze het niet (zoals vandaag) ongestraft kunnen doen.

  “…Maar uit de genen verdwijnt het nooit. Het zit ons allemaal in het bloed. Het zit erin gebakken van bij de geboorte…”

  Hoewel ik vrees dat u wel gelijk zou kunnen hebben, het gif wordt door de ouders doorgegeven aan hun kroost (bewust of niet).
  Als ik zie hoe er ongestraft marsen kunnen gehouden worden waar, naast de islamieten tallozen meelopen die hun haat uiten zie ik weinig goeds voor de toekomst.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.