Palestijnse relschoppers hijsen opnieuw de nazi-swastika aan de grens tussen Israël en Gaza

$

Voor de tweede keer deze maand werd door Palestijnse relschoppers aan de grens tussen Israël en de Gazastrook op vrijdag 23 augustus 2019 andermaal het nazi-swastika-symbool gehesen. Te weten dat niks in de Strook gebeurt zonder medeweten en goedkeuring van de Hamasleiding geeft dit toch wel stof tot nadenken.

Duizenden Palestijnen namen vrijdag deel aan demonstraties aan de grens, waarbij op gewelddadige wijze de soldaten van de IDF uitgedaagd, die reageerden met klassieke oproer onderdrukkingsmiddelen. De onrust is haast een wekelijkse traditie geworden sinds de door Hamas georchestreerde protesten genoemd ‘Grote Mars van de Terugkeer’ begonnen op 20 maart 2018.

Het incident met de swastika-symbool werd gedocumenteerd door de IDF. In een bericht op sociale media op vrijdag schreef de IDF:

Vandaag gefotografeerd door een soldaat die op het grenshek met Gaza was gestationeerd. Haar familieleden werden in de Holocaust vermoord door nazi’s. Net als zij weet ze wat de swastika betekent. Maar vandaag zag ze dat symbool terwijl ze het uniform droeg van een van de sterkste legers ter wereld.

In de Gazastrook worden Jodenhaat en anti-semitisme met de paplepel ingegoten. Ouders zijn trots als hun peuters hen napraten en zeggen dat Joden moeten worden gedood. Schoolboeken staan vol opruiende teksten. Bijna dagelijks zie ik kinderen “intifadaatje” spelen, waarbij ze altijd ruziën om wie de “vuile Jood” moet zijn. Onder de Palestijnen zijn veel bewonderaars van Hitler.

“Hij was fantastisch,” hoor ik niet zelden. “Had hij al die Joden maar vergast.” Ali, de broer van Manar, heeft een vergeeld fotootje van Hitler in zijn kamer hangen en Nabil, een vrijwilliger van Amnesty brengt mij dikwijls de Hitlergroet, omdat hij denkt dat ik uit Duitsland kom.

De nazi’s zelf hadden een zekere minachting voor de Arabieren – ze wantrouwden hen, ook al droegen veel Arabieren en moslims in de Tweede Wereldoorlog Nazi-Duitsland een warm hart toe. Hitlers belangrijkste bondgenoot was de Palestijnse grootmoefti van Jeruzalem, Haj Amin al-Husseini.

Plaatje hierboven: Ontmoeting tussen Adolf Hitler en de geestelijke leider van de Arabieren in het Brits Mandaat Palestina, aka de Grootmoefti van Jeruzalem, Haj Amin al-Husseini, op 28 november 1941, in de Rijkskanselarij in Berlijn. Plannen smeden om samen de Joden uit te roeien in het Midden-Oosten [beeldbron: The Times of Israel]

In november 1941 bezocht deze fanatieke Jodenhater Hitler in Berlijn waarbij hij benadrukte dat de Arabieren `de natuurlijke bondgenoten van Duitsland’ waren. `Zij hebben dezelfde vijanden, namelijk Engelsen, Joden en communisten.‘ De grootmoefti was persoonlijk bevriend met SS-Führer Heinrich Himmler en stelde zich openlijk achter de vernietiging van de Joden. Hij wist wat er in de vernietigingskampen in Polen gebeurde. In 1943 zond hij brieven aan de regeringen van Bulgarije, Italië, Roemenië en Hongarije waarin hij deze dringend verzocht de emigratie van Joden naar Palestina te stoppen. Het is beter de Joden naar Polen te sturen `waar actief toezicht op hen wordt uitgeoefend‘.

Jodenhaat, ontkenning of bagatalisering van de holocaust, verlegging van de schuld – het komt steeds meer voor. `Wat Sharon de Palestijnen aandoet is ook een holocaust,’ is een argument dat vaak – ook in Europa – wordt gebruikt om de aandacht van de feitelijke (en unieke) holocaust tijdens Tweede Wereldoorlog af te leiden. Een andere lijn is die van de botte ontkenning van de holocaust. Die lijn volgen de neo-nazi’s en de Franse filosoof Roger Garaudy.

In Arabische kranten leest men vaak artikelen waarin gesteld wordt dat de holocaust een zionistisch verzinsel is waarmee de oprichting en het voortbestaan van de staat Israël wordt gerechtvaardigd. Zo schreef Seif Ali al-Jarwan in de grootste Palestijnse krant al-Hayat al-Jadidadat de Joden wereldwijd de publieke opinie manipuleren en komen met “vreselijke verhalen over gaskamers waarin Hitler hen levend liet verbranden. Dit was een mythe die de Joden de holocaust noemden.”

Een columnist in de Egyptische regeringskrant al-Akhbar stelde dat de holocaust een verzinsel was. Het was niet de schuld van Hitler. “Vanuit het diepst van mijn hart verwijt ik Hitler: “Had jij het maar gedaan, broeder, was het maar echt gebeurd, dan had de wereld een zucht van verlichting kunnen slaken.”

Het Handvest van Hamas is een schoolvoorbeeld van felle paranoïa en een flinke mix van bijgeloof. Bovendien is het Handvest van Hamas in grote delen overgenomen van de Protocollen van de Wijzen van Zion, een nepdocument destijds opgemaakt door de Russische Geheime Dienst die een zogenaamde Joodse samenzwering onthulde waaruit dan zou blijken dat de Joden de wereldmacht zouden willen grijpen.

De Protocollen waren ontzettend populair voor en tijdens het Derde Rijk. Sinds het einde van WOII zijn die nagenoeg volledig uit Europa verdwenen maar terug opgevist in de Arabische landen waar ze enorm populair zijn geworden en vandaag voor een prik als zoete broodjes worden verkocht op de markt en bazars.

Hamas en de Protocollen van de Wijzen van Zion


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian Rioters Again Raise Nazi Swastika on Israel-Gaza Border” van 23 augustus 2019 en een artikelNazi Swastika Flag Raised by Palestinian Rioters During Unrest on Israel-Gaza Border” van 2 augustus 2019 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikelThousands of Gazans protest on border as Israel braces for escalated violence” van 23 augustus 2019 en een artikelFull official record: What the mufti said to Hitler – The Arabs were Germany’s natural friends, Haj Amin al-Husseini told the Nazi leader in 1941, because they had the same enemies — namely the English, the Jews and the Communists” van 21 oktober 2015 op de site van The Times of Israel

♦ naar een uittreksel uit het boek van Emerson Vermaat uit ‘Het is allemaal de schuld van Joden en Amerikanen‘ blz. 80-84, uitgeverij Aspekt, 2de druk maart 2003, ISBN 90-5911-406-X

♦ naar een artikelPalestinian Anti-Semitism: Mein Kampf in East Jerusalem & the Palestinian Authority” op de site van The Jewish Virtual Library (JVL)

Een gedachte over “Palestijnse relschoppers hijsen opnieuw de nazi-swastika aan de grens tussen Israël en Gaza

  1. De geallieerden tijdens WOII hebben nooit een swastika vlag gedragen, integendeel elke vlag werd stantepede vernietigt omdat men dat gedachtengoed verafschuwde. Alleen diegene die het Nazisme een prachtige zaak vonden, droegen de swastika hoog in het vaandel.
    Wie verzot is op het vertonen van symbool ‘swastika’ is bijgevolg verzot op de ideologie van het Nazisme en bijgevolg verzot op het uitroeien van het Joodse volk.

    Het erge is dat een groot deel van de wereld dit ‘moderne’ nazisme volop steunt.
    Zal men het dan nooit leren?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.