Israëlische jets en drones verhinderen aanval uit Syrië door Iraanse ‘killerdrones’

Bijgewerkt: heden om 11u12

Israëlische straaljagers voerden luchtaanvallen uit in Syrië om een ​​geplande aanval op Israël door door Iran gesteunde jagers met gewapende drones te dwarsbomen, zeiden de Israel Defense Forces zaterdagavond.

Volgens bronnen zijn ten minste 28 door Iran gesteunde terroristen geëlimineerd tijdens de aanvallen, waaronder 15 Assad-soldaten, 8 Iraanse en 4 Hezbollah-terroristen.

In Noord-Israël werden extra Iron Dome-raketverdedigingsbatterijen ingezet en de luchtmacht werd in hoge staat van alertheid op basissen in het hele land geplaatst in afwachting van een mogelijke vergelding. Bovendien was het luchtruim van Golan Heights gesloten voor vluchten tot 5.000 voet.

Het Israëlische leger zei dat de aanval eind zaterdag gericht was op agenten van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran, evenals sjiitische milities die van plan waren om ‘kamikaze’ aanvalsdrones naar Israël te sturen, gewapend met explosieven.

De militaire woordvoerder van de IDF Jonathan Conricus vertelde aan verslaggever dat Israël het complot al enkele maanden had gevolgd en donderdag had voorkomen dat Iran een geavanceerde poging deed om hetzelfde plan uit te voeren.

Toen probeerde Iran eind zaterdag opnieuw opnieuw dezelfde aanval uit te voeren. Echter, de IDF, was met Israëlische vliegtuigen in staat om een ​​Iraanse poging onder leiding van de Quds-strijdkrachten uit Syrië te dwarsbomen om een ​​aanval op Israëlische doelen in Noord-Israël uit te voeren met behulp van dodende drones.

Jeruzalem heeft een leidende rol gespeeld in een campagne om een ​​halt toe te roepen aan wat Soennieten zien als een poging van Teheran om een ​​rijk in de regio uit te bouwen. Ze verwachten dat de strijd nog zal veregeren.

Maar het succes van Israëlische veiligheidstroepen, inlichtingendiensten en luchtmacht om de plannen van Iran te dwarsbomen om een ​​spraakmakende aanval uit te voeren met drones die vanuit Syrië worden gelanceerd, is verre van het laatste dat we nog zullen zien over de oorlog die de afgelopen jaren in het Midden-Oosten woedt.

Plaatje hierboven: De futuristische ogende Israëlische drone, de Cormorant UAV (plaatje hierboven), lijkt zo te zijn weggeplukt uit de een of andere Star Wars of Terminator Hollywoodfilm … zoals hieronder een plaatje uit de film ‘G.I. Joe: Retaliation‘ uit 2013 en daaronder (en bovenaan) een plaatje uit de film ‘Terminator Genisys‘ uit 2015  [beeldbron: IHLS]


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli jets strike in Syria to thwart attack by Iranian ‘killer drones’” en een artikel van Avi Issacharoff “Israel-Iran conflict exposes bleeding edge of a war for the entire Middle East” van 25 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelSyria: 28 terrorists eliminated, Iranian drone attack thwarted – Israel on high alert” van 25 augustus 2019 een artikelSyria: Israeli fighter jets bomb Iranian cell planning to attack northern Israel with armed drones” van 24 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “Israeli-made Cormorant drones star in airborne rescue confab” van 27 mei 2018 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.