EU beroept zich op diplomatieke immuniteit als het overname van Area-C door de PA financiert

De Europese Unie citeert diplomatieke immuniteit om haar financiering te verrechtvaardigen van de illegale activiteiten van de Palestijnse Autoriteit en beweert dat al diens acties in Judea & Samaria worden beschermd onder de mantel van diplomatieke immuniteit.

Al jaren is de EU betrokken bij illegale bouw in gebied C, het meest bekende voorbeeld is de Bedoeïenen buitenpost van Khan al-Ahmar. EU-middelen zijn geïnvesteerd in een vijandig agrarisch overnameproject onder leiding van Ramallah, waarbij de PA staatsland in het hart van Gush Etzion heeft overgenomen door middel van afsluitingen en het planten van duizenden bomen.

Terwijl het EU-embleem werd weergegeven op het bord dat de financiering van de illegale activiteiten aankondigde, noemde de Israëlische activistische waakhondgroep Regavim de organisatie als een respondent op een verzoekschrift dat het bij het Hooggerechtshof had ingediend wegens het gebrek aan handhaving door de overheid in het gebied.

In zijn reactie op het verzoekschrift merkte de staat op dat de EU onlangs een brief aan het ministerie van Buitenlandse Zaken had gestuurd met de bewering dat deze is toegevoegd omdat een respondent de immuniteit van de EU in Israël schendt, in overeenstemming met de overeenkomst van 1980 tussen de staat Israël en de Europese Commissie die stelt dat…

[..] de vertegenwoordigers van de commissie genieten de rechten en immuniteiten die zijn verleend in overeenstemming met het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer en dat het verzoekschrift derhalve in strijd is met de immuniteit van de EU van jurisdictie en bijgevolg niet kan worden ingeroepen.

Opgemerkt moet worden dat de EU een getuige is die de Oslo-akkoorden van 1993 heeft ondertekend, waarin expliciet wordt verklaard dat de staat Israël volledige administratieve verantwoordelijkheid en autoriteit heeft over gebied C. Bovendien bepalen de beginselen van het buitenlands beleid van de EU dat …

[..] Zijn werk in de internationale arena zal worden geleid door de principes die zijn geïnspireerd op de oprichting ervan … democratie, de rechtsstaat en respect voor de principes van het internationale recht.

Advocaat Avi Segal van Regavim benadrukte dat:

Artikel 41 van het Verdrag van Wenen bepaalt dat het de plicht is van alle personen die dergelijke voorrechten en immuniteiten genieten om de wetten en voorschriften van de ontvangende staat te eerbiedigen. Ze hebben ook de plicht zich niet te bemoeien met de interne aangelegenheden van die staat. Zelfs in afwezigheid van de Oslo-akkoorden, volgens het Haags Verdrag van 1907, heeft de staat Israël als eigenaar / bewoner de exclusieve bevoegdheid om bouwvergunningen uit te geven en de EU mag in geen geval deelnemen aan illegale bouwactiviteiten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken moet zou een einde moeten maken aan deze activiteit, hetzij langs diplomatieke of juridische weg.

Gush Etzion regionale raadshoofd Shlomo Ne’eman zei :.

De flagrante inmenging van buitenlandse elementen, waaronder de Europese Unie, in de soevereiniteit en wetten van de staat Israël is simpelweg een schande. Dezelfde landen die tot deze organisatie behoren [achter de illegale constructie] wisten niet in te grijpen in misdaden tegen de menselijkheid wanneer het hen uitkwam, en vandaag vertrappen ze gewoon onze rechten over ons ene land onder een voorwendsel dat uit een sciencefictionboek is gehaald. Het is tijd om hier een einde aan te maken. Het antwoord op al deze problemen is de toepassing van soevereiniteit in Gush Etzion en alle regio’s van Judea en Samaria.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yair Altman “EU cites diplomatic immunity as it funds PA takeover of Area C” van 23 augustus 2019 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelThe Roots of Evil: Land Theft in Area C is Creating a De Facto Palestinian State” van 8 november 2018 op de site van Regavim

5 gedachtes over “EU beroept zich op diplomatieke immuniteit als het overname van Area-C door de PA financiert

 1. De rechtmatige EIGENAAR is en blijft DE GOD van Israël ,zelfs de meeste Israëliërs beseffen dit niet ,uiteindelijk zal DE GOD van ISRAËL vanuit Jeruzalem de wereld gaan regeren ,daar komen de mallotige ambtenaren en Jodenhatende politici uit Europa niet meer in voor !!! Laat dit een waarschuwing zijn voor de totaal door het kwaad gecorrumpeerde politici als Guy Verhofstad ,Frans Timmermans ,Ursula von der Leyen,Jean – Claude Juncker ,enz……..!!!

  Like

 2. “Diplomatieke immuniteit”

  EU antwoord om financiering van illegale bouw op andermans grondgebied in een ander werelddeel te rechtvaardigen.

  “Historische rechten”

  Palestina claim van een niet bestaand volk op teruggave aan hen van een nooit bestaand land.

  Beide claims zijn gebaseerd op nonsens & leugens.

  Like

 3. Een bedouinen-kampement in Maximiliaanpark ? een gaza-filiaal op Malieveld ?
  kan Israel zich verschuilen achter “diplomatieke onschendbaarheid ” ls zij dit gaan sponsoren ? “Brussel” bemoeit zich beter niet in het Midden-Oosten !

  Like

 4. Niet alleen dat. Er wordt hierover nagedacht. Ambtenaren denken iets goed te doen. Echter, ik voel me niet vertegenwoordigd door de ambtenaren die dit werk uitvoeren.
  Ik vrees dat er overal dikke rapporten over bestaan en dat er heel wat af wordt vergaderd.
  Een finale regeling van de grenzen zal nog wel op zich laten wachten. Van welk type dan ook.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.