Hezbollah: In volgende oorlog met Israël zullen we Syrië helpen de Galilea te heroveren +video

Hezbollah parlementslid Elwalid Succariyeh zei in een interview op 13 augustus 2019 op Al-Manar TV (Libanon) dat de strategie van Hezbollah sinds de oorlog in Libanon in 2006 is veranderd.

In een toekomstig conflict met Israël zou het de Galilea, de Hula-vallei en Palestina vóór 1948 moeten binnenvallen. Hij zei ook dat Syrië zijn strategie heeft veranderd met de hulp van Iran en dat Hezbollah samen met Syrië moet vechten als het Noord-Israël binnenvalt.

Hezbollah parlementslid Elwalid Seccariyeh zei:

Na de oorlog van juli [2006] zijn de concepten veranderd. De strategie van het verzet is niet langer om de Zionistische vijand uit te putten en zijn opmars naar het grondgebied van Libanon uit te stellen. We gaan oorlog voeren. [Israël] zal niet binnenvallen – wij zullen degenen zijn die binnenvallen. We moeten naar Galilea gaan. Syrië heeft ook zijn strategie gewijzigd. Natuurlijk deed het dit in overeenstemming met Iran. Het heeft samen met Iran gepland en het heeft de steun van Iran. Als het Syrische leger [Israël] wil aanvallen en de Golanhoogte wil bevrijden, moet het verzet erbij staan ​​als partner in de aanval in deze oorlog. Het is natuurlijk niet zijn taak om de vooruitgang van het Israëlische leger langs de Beqaa-vallei uit te stellen. [Het verzet] moet Galilea, de Hula-vallei en Palestina vóór 1948 binnenvallen.

Hizbullah MP: “In Future War, We’ll Invade Galilee,
Hula Valley; Will Help Syria Liberate Galilee


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoHizbullah MP Elwalid Succariyeh: In Future War, We Will Invade the Galilee, the Hula Valley; Will Help Syria Liberate Galilee” van 13 augustus 2019 op de site van MEMRI.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.