Na moord op Israëlische tiener dringen rechtse partijen aan op annexatie van Judea & Samaria

Rechts conservatieve parlementsleden in Israël riepen op vrijdag 23 augustus op om heel Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, te annexeren bij Israël, nadat veiligheids functionarissen bevestigden dat de zeventienjarige Rina Shnerb werd vermoord in een terreuraanslag in het Ramallah-gebied.

Premier Benjamin Netanyahu betuigde zijn ‘diepe medeleven’ aan de familie en zwoer de Joodse gemeenschappen op de Westelijke Jordaanoever ‘te blijven versterken’. Hoewel hij niet expliciet beloofde de soevereiniteit over het door Palestijnen geclaimde grondgebied voor hun toekomstige staat uit te breiden, beloofde hij om..

[..] onze wortels dieper te spreiden en al onze vijanden neer te slaan. Veiligheidssoldaten achtervolgen de gemene terroristen. We zullen ze vinden. Onze lange arm zal hen rekenschap doen afleggen.

Avigdor Liberman, de leider van de Yisrael Beytenu-partij die de afgelopen maanden de bittere vijand van Netanyahu is geworden, was vernietigend over het beleid van de premier ten opzichte van de Palestijnen en twitterde vrijdagmiddag dat…

[..] De aanslag is een klap in het gezicht van [zijn] beleid van overgave. De regering van Netanyahu heeft ervoor gekozen om de veiligheid van Israëlische burgers achter zich te laten en ervoor te kiezen om tot aan de verkiezingen de rust af te kopen van de Palestijnse Autoriteit en Hamas.

De nieuwe rechtse unie Yamina onder leiding van Ayelet Shaked riep ook Netanyahu op om de Israëlische soevereiniteit over de Westelijke Jordaanoever uit te breiden als reactie op de aanval. Het vernietigde wat het zei was het huidige beleid van ‘insluiting’ in een verklaring:

Joods bloed is waardeloos geworden en het beleid van inperking als reactie op deze moorddadige aanvallen moet stoppen. Of het nu in Gaza of Judea & Samaria is, de terroristen rusten niet, maar Israël incasseert het gewoon. Breng terug gericht doden, checkpoints en het slopen van huizen van terroristen en pas vandaag de Israëlische soevereiniteit toe.

Minister van Transport Bezalel Smotrich van Yamina viel ook Netanyahu aan, die sinds de aftreden van Liberman in november als minister van defensie heeft gediend en hij twitterde:

Israël moet een fulltime minister van Defensie hebben. Eentje die niet alleen de macrodreiging van Iran tegelijkertijd met zijn taak als premier aanpakt (deze Netanyahu doet het goed) maar ook de dagelijkse veiligheid van Israëlische burgers. We zullen dit na de verkiezingen moeten eisen.

Smotrich riep Netanyahu op om “een prijs te eisen” van de Palestijnse Autoriteit voor de aanslag en zei tevens:

[..] De kwaliteit van het leven van de Arabieren is geen enkele van onze levens waard … De opruiende PA moet worden ontmanteld, hun hoop verbroken en we moeten volledige soevereiniteit en controle over heel Judea en Samaria nemen. Terwijl we druk bezig zijn met Iran en Gaza, worden wekelijkse Joden vermoord op de Westelijke Jordaanoever. Dit moet stoppen!

Voormalig minister van Onderwijs Naftali Bennett reageerde eveneens op vrijdag op de terroristische aanslag:

Arabische terroristen hebben Rina alleen vermoord omdat ze Joods is in het land Israël. Niet vanwege een ‘bezetting’ of om een ​​andere reden. 150 jaar geleden, lang voordat we hier een staat hadden, vermoordden ze Joden. 90 jaar geleden hebben ze tijdens de rellen Joden vermoord. En nu ook. Hamas-leider Haniyeh viert de moord op een joods meisje en de ‘gematigde’ PA-leider zal al volgende week moordfondsen uitdelen aan moordenaars. Met andere woorden, dit is een volk geleid door twee brutale moordenaars. Ze zullen ons niet accepteren in dit land. Het is niet de ‘bezetting’ die hen dwars zit, maar eerder ons bestaan ​​hier, in Tel Aviv en Dolev.


Geen ceremonies. Geen gebaren. Geen knuffelsessies met Abu Mazen, geen beschamende handdrukken meer met de moordenaar Arafat. Geen grondgebied overdragen dat bij ons land hoort. Dat helpt allemaal niet. We moeten sterker zijn dan ze voor altijd zijn. Als we ooit zwakker worden dan zij, zullen we gewoon niet bestaan. We moeten nuchter worden van de illusie van vrede met deze menselijke beest-terroristen. Wees sterker dan ooit en bouw hier een prachtige Joodse staat. Het volk van Israël deelt de pijn van de familie Shnerb en bidt voor het herstel van de gewonden. Het volk van Israël leeft.


Bronnen:

♦ naar een artikelAfter deadly attack, right-wing calls to annex West Bank, criticizes PM” van 23 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelBennett: No peace with human animal terrorists” van 24 augustus 2019 en een artikel van Ben Ariel “Jewish leaders condemn terror attack near Dolev” van 23 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

11 gedachtes over “Na moord op Israëlische tiener dringen rechtse partijen aan op annexatie van Judea & Samaria

 1. Waarom zou Israël de “Westbank” moeten annexeren?
  Al dit land is altijd al van Israël geweest. Men kan alleen vreemd grondgebied annexeren, niet iets wat altijd al eigendom was.
  Wat Israël wel moet doen is volledige soevereiniteit uitoefenen en al die terreurleiders oppakken en zware straffen opleggen en alle eigendommen in beslag nemen. Israël moet elke terreurdaad met de doodstraf beantwoorden, het heeft geen andere keuze!

  Liked by 1 persoon

 2. Een islamitische Palestijnse staat is en blijft een project voor en van psychopaten !!Een islamitische Palestijnse staat zou een regelrechte ondergang voor Israël betekenen !!Alleen Europa is dol op islamenclave’s met sharia erop en eraan !!Misschien kunnen de twee kolderieke Europarlementen te Brussel en Straatsburg dan verbouwd worden tot moskee onder leiding van de betweter van de Nederlandse PvdA Frans Timmermans ,wat een verrijking toch voor het toekomstige Europa!!

  Like

 3. “”Moslimterreurfans vierden de moord op het 17-jarige Israëlische meisje Rina Shnerb in een terreuraanval vanochtend, door snoep uit te delen in de straten van Gaza en met smakeloze lachende emoji’s op de sociale media. De haat jegens de Joden zit er diep in en het leedvermaak wanneer Joden lijden is buiten alle proporties.”””

  Begrijp niet waarom Israël geen korte metten maakt met de Gaza. Heel die strook schoon vegen. Al die arabieren terug naar die eigen heimat.

  Like

 4. Ik kan met de pijn en verdriet van de Israëlische bevolking meeleven- en zeker begrijpen. Het is weer een jong leven die door de beesten van Allah wordt vermoord. Helaas, de eis van de rechts conservatieve parlementsleden getuigt kortzichtigheid, zo niet immense domheid. Volledige soevereiniteit en controle over heel Judea en Samaria, is in feite … Israëlische staatsburgerschap geven aan 1,5 of 2 miljoen Arabieren die daar wonen. Dat zal worden vertaald in: a) Israëlische AOW, b) Israëlische WAO, c) Israelische WW, d) Kinderbijslag aan zunami zwermen van kinderen die daar worden geboren. Ieder gezin heeft daar minstens 8 kinderen, kan tot 15 en meer zijn, e) Israëlische gezondheidszorg, f) Israëlische scholing, g) toegang tot de Israëlische politiek enz. Wat Israël in deze omstandigheden kan verwachten? Het antwoord: binnen minder dan 40 jaar ophouden te bestaan zonder een geweerschot te schieten. De nekslag zal vanuit de stemlokaal komen. Op deze wijze hebben de Zuid Afrikaanse blanken hun recht op veilig- en menswaardig bestaan in Zuid Afrika verloren. Ze zijn ten prooi gevallen in de handen van de negers. Dit kunnen de Israeliers toch niet willen? Arabieren moet men buiten de deur houden, en niet binnenshuis. De slag zin van Geert Wilders “Minder Marokkanen”, geldt in Israël voor Minder Arabieren.
  Wat de rechts conservatieven nu willen, kon plaats vinden in de Zes- Daagse Oorlog van 1967. Tijdens de oorlog van juni 1967 hadden de Israëliërs perfecte kans de boel schoon te vegen, maar dat deden ze niet. Integendeel. Een helbewoner genaamd generaal Moshe Dayan, vond het nodig de Tempelberg, zonder toestemming van het Israëlische parlement, aan de moslims cadeau te doen. Hij dacht dat ze dankbaar zouden zijn. Nou mooi niet! De geschiedenis van de 20ste eeuw laat zien dat sommige Eur. volkeren waren veel intelligenter dan het volk van Zion: a) de Tsjechen hebben direct na de bevrijding een bende Moffen van 5,5 miljoen uit de Sudetenland gesodemieterd. Hetzelfde gebeurde ook in Polen en Oost Pruisen (de huidige Kaliningrad) https://www.youtube.com/watch?v=TSJpI_UK0PE In de Joegoslavische oorlogen van de jaren ’90 besloten Slobodan Milosevic, Radovan Karadzic en General Ratko Mladic dat hun volk zal nooit meer slachtoffer worden van Croatische en Islamitisch Bosnische vijanden. Dus ze hebben de boel in Republika Serpska etnisch gezuiverd (Banja Luka). De bloedrekening uit de Tweede Wereldoorlog werd vereffend.
  Daar hadden de Joden ook recht op na de massacre in Hebron van 1929 en alle andere moordpartijen in de naam van de Moefti van Jeruzalem en zijn vriend Allah.

  Like

 5. Hup israel laat je tanden zien terroristen oppakken deporteren zwaar optreden tegen dit soort barbaren, stuur ze allemaal naar belgistan shalom israel

  Like

  1. @Rien Scholtus. Nee! Niet naar Belgistan. Belgistan is een mooi land met veel kunst en cultuur. Het zal zonde zijn dit soort menselijk afval daarheen te sturen. Syrie is goed genoeg voor ze. Als Assad van ze af wil, maakt hij ze gewoon af. Hij heeft geen probleem met overtollige barmhartigheid, en hij is ook niet bang voor Amnesty International.

   Like

Reacties zijn gesloten.