Rina Shnerb, 17 jaar, uit Lod werd gedood door een bermbom nabij Danny’s Bron, Samaria

Op vrijdagvoormiddag werd de 17-jarige Rina Shnerb uit Lod gedood door een bermbom. Zij bezochten de bron van Ein Bubin (Danny’s Bron), een populaire toeristische plekpleister nabij de Joodse gemeenschap van Dolev in Binyamin (Samaria).

Ook haar vader, rabbijn Eitan Shnerb en haar 20-jarige broer Dvir werden ernstig gewond en opgenomen in een hospitaal in Jeruzalem. Gisteren namiddag rond 15u30 werd Rina reeds begraven in haar dorp Lod.

Vanop zijn hospitaalbed vertelde rabbi Shnerb, die de begrafenis van zijn dochter niet kon bijwonen vanwege zijn verwondingen, het verhaal:

Ik wilde geloven dat het maar een droom was. We begonnen in de richting van de bron te gaan [en] toen we de bron naderden was er een bermbom. Ik heb in mijn leven verschillende bomaanslagen meegemaakt en heb ze, godzijdank, allemaal overleefd, maar deze kreeg ons te pakken. Het was een hele grote bermbom. Het was zwart, alles werd zwart … en ik hoorde Dvir tegen me schreeuwen, en ik riep onmiddellijk naar Rina, roepend ‘Rina, Rina’. Ik keek naar beneden en zag dat ze niet meer in leven was.

De IDF zei dat een explosief werd gebruikt bij de terreuraanval, maar het was niet meteen duidelijk of de bom naar de familie was gegooid of eerder was geplant en ontploft toen de familie deze naderde. Een massale jacht op de moslimterroristen is aan de gang, waarbij IDF-troepen naar verluidt een verdacht voertuig volgden dat kort na de explosie het toneel is ontvlucht.

Ziekelijk
De Hamas-terreurorganisatie op vrijdag prees de daders van een bomaanslag op de Westelijke Jordaanoever. Hamas zei in een verklaring dat de bomaanslag “het bewijs was van de vitaliteit en moed van het Palestijnse volk en van het feit dat het zich niet zal overgeven aan de misdaden en het terrorisme van de bezetting.”

Moslimterreurfans vierden de moord op het 17-jarige Israëlische meisje Rina Shnerb in een terreuraanval vanochtend, door snoep uit te delen in de straten van Gaza en met smakeloze lachende emoji’s op de sociale media. De haat jegens de Joden zit er diep in en het leedvermaak wanneer Joden lijden is buiten alle proporties.


Bronnen:

♦ naar een artikel‘Rina saved us all, she absorbed it all’: Dad recalls blast that killed daughter” en een artikelHamas lauds ‘heroic’ perpetrators of bombing attack in which Israeli teen killed” van 23 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelHeartbreaking: Rina Shnerb (17) named as Israeli girl murdered by Muslim terrorists near Dolev” en een artikelSickening: Muslims celebrate the murder of a 17-year-old Israeli girl in a terror attack” van 23 augustus 2019 op de site van Behind The News

Een gedachte over “Rina Shnerb, 17 jaar, uit Lod werd gedood door een bermbom nabij Danny’s Bron, Samaria

Reacties zijn gesloten.