Verschillende gewapende pogingen tot infiltratie vanuit Gaza onderschept

Op donderdagavond 22 augustus identificeerden IDF-soldaten op een uitkijkpost een Palestijnse terrorist gewapend met granaten die het veiligheidshekken naderde in het noorden van Gaza. De terrorist gooide verschillende granaten naar de Israëlische soldaten, volgens de woordvoerder van de IDF.

De soldaten die bijzonder alert waren, localiseerden de terrorist, openden het vuur en elimineerden de terrorist. Er waren geen gewonden onder de Israëlische soldaten. Eerder op donderdag waarschuwde Avichay Adraee, hoofd van de Arabische mediadivisie van de IDF-woordvoerder, de Gazanen dat raketaanvallen en terroristische aanslagen het normale leven in Gaza zullen verstoren.

Arabieren melden dat nog twee islamitische terroristen werden neergeschoten en gewond werden nadat ze hadden geprobeerd een bom te planten bij het hekken van de veiligheidsgrens. Er zijn geen slachtoffers gevallen onder de IDF. Omwonenden meldden dat fakkels werden afgevuurd en er hevig over en weer werd geschoten.

Eerder op donderdag openden soldaten van de IDF het vuur op een groepje moslimterroristen die de veiligheidsgrensomheining met centraal Gaza naderden om in Israëlisch grondgebied te infiltreren en Joden te vermoorden. Volgens Arabische rapporten schoten IDF-soldaten op vijf terroristen die zich haastig uit de voeten maakten en terugvluchtten naar Gaza.

Vrijdag: Dag van Woede
De IDF plaatste op donderdag extra Iron Dome-raketverdedigingsbatterijen in het Gush Dan-gebied in centraal Israël en in Zuid-Israël als voorbereiding op een mogelijke escalatie en raketaanvallen vanuit Gaza.

Hamas, Fatah, Islamitische Jihad, andere terreurgroepen en Arabische facties hebben vandaag vrijdag uitgeroepen tot een “dag van woede” en hebben de Palestijnse facties in heel Judea, Samaria en Gaza gesommeerd om rel te schoppen ter gelegenheid van de 50ste verjaardag dat een Australische christen brand stichtte in de al-Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem.

Door de Palestijnen wordt telkens opnieuw beweerd dat de brandstichter een Jood was, een hardnekkige kwakkel die deel uitmaakt van de leugenachtige campagne tegen Israël om de Joodse staat te demoniseren en een zoveelste excuus om terreur en geweld te verrechtvaardigen tegen de Joden van Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Terrorist throws grenades at soldiers and is shot” van 22 augustus 2019 en een artikel van Dalit Halevi “Hamas drafting Gazans for border protests – Terror organization searches for people to fill positions of all ranks, urges participation in violent border riots” van 20 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelMuslim terrorist shot and eliminated after throwing grenades at IDF forces near the Gaza border” en een artikelIDF opens fire on 5 Muslim terrorists attempting to invade Israel from Gaza” en een artikelIron Dome batteries deployed in central, southern Israel – IDF gears up for ‘Day of Rage’” van 22 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)