Hamas wil vandaag 50ste verjaardag Al Aqsa moskeebrand herdenken met ‘Dag van Woede’

aqsaburnPlaatje hierboven: Vijftig jaar geleden. Jeruzalem, 21 augustus 1969: de Al Aqsa moskee op de Tempelberg staat in brand

De IDF plaatste op donderdag extra Iron Dome-raketverdedigingsbatterijen in het Gush Dan-gebied in centraal Israël en in Zuid-Israël als voorbereiding op een mogelijke escalatie en raketaanvallen vanuit Gaza.

Hamas, Fatah, Islamitische Jihad, andere terreurgroepen en Arabische facties hebben vandaag vrijdag uitgeroepen tot een “dag van woede” en hebben de Palestijnse facties in heel Judea, Samaria en Gaza gesommeerd om rel te schoppen ter gelegenheid van de 50ste verjaardag dat een Australische christen brand stichtte in de al-Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem.

Door de Palestijnen wordt telkens opnieuw beweerd dat de brandstichter een Jood was, een hardnekkige kwakkel die deel uitmaakt van de leugenachtige campagne tegen Israël om de Joodse staat te demoniseren en een zoveelste excuus om terreur en geweld te verrechtvaardigen tegen de Joden van Israël.

De brand in de Al Aqsa moskee wordt sindsdien algemeen beschouwd als de katalysator die indirect leidde tot de oprichting in 1972 van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC), tegenwoordig de Organisatie voor Islamitische Samenwerking genoemd.

Deze islamitische koepelorganisatie waarvan 56 moslimlanden lid van zijn, dient  om de haverklap en blocresoluties in bij de Verenigde Naties (en bij andere wereldorganisaties), die telkens (en alléén Israël!) veroordelen voor al zijn vermeende misdaden. Wat de OIC betreft zijn de Verenigde Naties enkel een zoveelste instrument om Israël de vernieling in te helpen.

De Al Aqsa moskee brandt
On 21 augustus 1969 ontstond een brand in de Al Aqsa moskee op de Tempelberg van Jeruzalem. Zowat de hele zuidoostelijke vleugel van de moskee werd in de as gelegd. Naast andere zaken werd door de brand onder meer de minbar van Saladin verwoest.

De Palestijnen legden vrijwel onmiddellijk de schuld voor de brand bij de Israëlische autoriteiten (en sommige Israëliërs bij Yassar Arafat’s Al Fatahgroep) duidelijk met het doel dat het de Joden waren die de brand hadden aangestoken met het doel om vijandelijkheden uit te lokken.

Echter, de dader van de brandstichting werd vrij snel gevat. Het was noch Al Fatah noch Israël, maar een toerist uit Australië genaamd Denis Michael Rohan (1941-1995.) Rohan was een lid van een evangelische christen sekte gekend als de Worldwide Church of God, die haar hoofdzetel in het Amerikaanse Californië heeft, en wereldwijd in ca. 90 landen vertegenwoordigd is.

Hij hoopte dat door de Al Aqsa moskee plat te branden, hij hiermee de Tweede Komst van Christus zou versnellen en de weg zou vrijmaken voor de heropbouw van de Joodse Tempel op de Tempelberg in Jeruzalem.

Denis Rohan werd voor een Israëlische rechtbank gebracht (plaatje onder) maar werd ontoerekeningsvatbaar verklaard. Er zat blijkbaar een steek los in zijn hoofd en hij werd voor behandeling opgenomen in een psychiatrische kliniek in Israël.

Op 14 mei 1974 werd hij gedeporteerd naar zijn thuisland in Australië “op humanitaire gronden, voor verdere psychiatrische behandeling in de nabijheid van zijn familie.” Hij sleet voor de rest van zijn leven zijn dagen in het Callan Park Hospitaal in Australië, waar hij in 1995 overleed.

Dennis Rohan in de rechtbank


Bronnen:

♦ naar een artikelIron Dome batteries deployed in central, southern Israel – IDF gears up for ‘Day of Rage’” van 22 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas drafting Gazans for border protests – Terror organization searches for people to fill positions of all ranks, urges participation in violent border riots” van 20 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ een artikel op deze blogPalestijnse TV zendt opnieuw leugens uit: ‘Brandstichter Al Aqsa moskee in 1969 was een Jood’ +video” van 30 augustus 2013 en een artikel49ste verjaardag brand Al Aqsa moskee; Hamas: Jeruzalem bevrijden is ons eerste doel” van 21 augustus 2018

Een gedachte over “Hamas wil vandaag 50ste verjaardag Al Aqsa moskeebrand herdenken met ‘Dag van Woede’

 1. ‘Dag van woede’………de zovéélste.

  Daar wij Hamas & aanhang als een geweldloos, sociaal & liefdevol groepje slachtoffers kennen is een nieuwe dag van woede inderdaad gepast.

  Een maand van psychische gestoordheid zou een beter alternatief zijn!

  Of naar Belgie verhuizen. Daar kunnen ze dan vele dagen van woede organiseren als niet aan hun voorwaarden word voldaan.

  Tenslotte zijn zij palestijnen, de eeuwige slachtoffers van de Joden, en hebben dus historische rechten op eeuwige hulp.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.