Onenigheid onder Amerikaanse Joden over Israël’s beleid kent nieuw dieptepunt

President Donald Trump heeft dinsdag kritiek geuit op Joodse Amerikanen die op Democraten stemmen en zei: “het toont een totaal gebrek aan kennis of grote ontrouw”.

Trump sprak met de pers in het Oval Office over de twee Democratische Congresvrouwen Tlaib en Omar die Israël niet mochten betreden vanwege hun betrokkenheid bij de BDS-beweging om een ​​einde te maken aan internationale steun voor het land vanwege zijn beleid ten aanzien van Palestijnen.

I think any Jewish people that vote for a Democrat — it shows either a total lack of knowledge or great disloyalty.

Kortom: de Democratische Partij heeft de antisemitische en misozionistische Tlaib en Omar getolereerd, zelfs omarmd en [Amerikaanse] Joden die hen nog steeds steunen zijn ofwel slecht geïnformeerd of ontrouw aan hun eigen volk. Je zou kunnen beweren dat dit niet waar is, dat de Democratische Partij kan worden gered van het volgen van de weg die Jeremy Corbyn in het VK heeft afgelegd.

Het klopt dat er elementen in de partij zijn die sterk tegen hun standpunten zijn, dat de meeste huisdemocraten tegen Omar’s zijn, pro de BDS resolutie stemden en er inderdaad geslaagd zijn om de BDS met een grote marge te veroordelen, enzovoort. Echter, de interpretatie van Trump’s woorden als zijnde antisemitisch houdt gewoon geen steek.

Er is een reden voor het onvermogen van deze mensen om het punt te begrijpen. Het is dat ze in feite geen deel uitmaken van een “Joods volk”. En ze begrijpen ook niet of het kan hen niet schelen dat de omstandigheden waardoor het Joodse volk in de Diaspora kon overleven, niet langer gelden. Tegenwoordig hangt het overleven van het Joodse volk als uniek volk in de geschiedenis af van het overleven van de Joodse staat.

Aan die Joden wier wereldbeeld werd geïnspireerd door de 19de-eeuwse hervormers die geloofden dat ze hun gemeenschappen konden beschermen tegen antisemitisme en hen konden integreren met de niet-Joodse samenleving door erop te staan ​​dat Joden geen volk waren, maar alleen een groep die een gemeenschappelijke religie deelde – Duitsers of Amerikanen van de Joodse overtuiging zogezegd – was de opmerking van Trump onbegrijpelijk.

Interessant is dat zelfs de Republikeinse Joodse coalitie het punt lijkt te hebben gemist. Het tweette: “President Trump heeft gelijk, het toont veel ontrouw aan zichzelf om een ​​partij te verdedigen die mensen beschermt / aanmoedigt die u haten voor uw religie.” Dat is verkeerd.

De ontrouw die Trump bedoelt, is niet ‘zichzelf’, maar de mensen. En ze haten ons niet voor onze religie: ze haten degenen onder ons die een Joodse soevereine staat steunen op een plaats waarvan zij geloven dat die alleen van moslims is. Ze zien het Joodse volk als een rivaal, zelfs als hun vijand.

De PLO weet dat er een echt Joods volk is en dat het een diepe historische band heeft met Eretz Yisrael. Ze ontkennen het omdat ze willen dat de wereld hun valse verhaal accepteert, maar ze weten dat het Joodse volk de inheemse bewoners zijn – de oudste nog bestaande inheemse mensen – van Eretz Yisrael, het Joodse voorouderlijke thuisland. Veel Amerikaanse Joden weten het niet of geven er niet om.

Trump voelt zich op zijn gemak bij het nationalisme, dat Amerikaanse linkse liberalen al lang hebben afgewezen, en het is voor hem logisch dat leden van een volk die van nature willen opkomen voor hun voorouderlijk thuisland, zelfs terwijl ze liever ergens anders wonen.

Hieronder een reactie van Stand With Us op de verdeeldheid onder Amerikaanse Joden ten aanzien van het Israëlische beleid:

Joden zijn mensen, geen hulpmiddelen om te gebruiken en te misbruiken voor politiek gewin. Geen onenigheid met Israël rechtvaardigt het delen van hatelijke beelden, gemaakt door een ‘kunstenaar’ met een lange geschiedenis van wreed antisemitisme. Geen verschil van mening tussen Democraten en Republikeinen rechtvaardigt de beschuldiging van Amerikaanse Joden (of wie dan ook) van ‘ontrouw’ vanwege de partij waartoe zij behoren of waarop zij stemmen. Met antisemitisme dat over het politieke spectrum toeneemt, is deze retoriek gevaarlijk ongeacht de motieven erachter. Woorden hebben betekenis en gevolgen. Het is nu belangrijker dan ooit om aandacht te hebben voor wat we zeggen. Leiders en burgers moeten samenwerken, elkaar opleiden en wederzijds respect opbouwen, in plaats van aan te zetten tot haat of de verdeeldheid tussen ons te versterken.

Anti-Israëlische extremisten en groepen kapen het verhaal over hervorming van het strafrecht in de VS om ’s werelds enige Joodse land, Israël, aan te vallen en tot zondebok te brengen. Joden tot zondebok maken is niets nieuws, alleen nu wordt het vermomd als ‘kritiek op Israël’. Laat anti-Israël extremisten niet hetzelfde doen in Amerika.

Video: Anti-Israel extremists
(Stand With Us)


Bronnen:

♦ naar een artikelStatement Regarding Divisive, Antisemitic Rhetoric” van 21 augustus 2019 op de site van Stand With Us

♦ naar een artikel van Maegan Vazquez and Jim Acosta “Jewish leaders outraged by Trump saying Jews disloyal if they vote for Democrats” van 21 augustus 2019 op de site van CNN

♦ naar een artikel van Vic Rosenthal “No, Trump’s words were not antisemitic” van 22 augustus 2019 op de site van Elder of Ziyon

3 gedachtes over “Onenigheid onder Amerikaanse Joden over Israël’s beleid kent nieuw dieptepunt

 1. Opnieuw heeft president Trump gelijk Joden die op de democraten stemmen zijn verraders van hun eigen volk.In Nederland stemmen veel joden niet op de PVV. Ook hen zie ik als verraders van hun eigen volk. Ze graven alvast hun graf voor als de islam aan de macht komt .Je zou het die verraders nog gunnen ook!

  Liked by 1 persoon

 2. De waarheid is altijd onaangenaam en de boodschapper word altijd uitgescholden maar……..de man heeft natuurlijk 100% gelijk.

  Amerikaanse Joden waarvan 75% altijd automatisch Democraat stemt, is blijkbaar te dom om te begrijpen dat je niet stemt op een partij die Joden niet goed gezind is, die steeds meer anti Israel word en dat je zéker niet op een partij stemt die unaniem achter 2 fanatieke Jodenhaatsters staat.

  Deze twee dames zijn niets anders dan 2 felle Moslim anti Israel/Joden provocateurs. Ze hadden 3 weken geleden samen met een grote Democratische delegatie naar Israel kunnen komen, maar wilden een zelfstandig bezoek afleggen om hun politieke haat provocatie ten toon te spreiden.

  Ook mevr. Tlaib, wees een ‘humanitair bezoek aan haar 90 jarige grootmoeder af omdat ze ook daar beperkt werd in haar politieke streven.

  Als Amerikaanse Joden te dom zijn om de bui te zien hangen moeten ze niet uithalen naar een president die de waarheid benoemt of hem beschuldigen van ‘antisemitisme’, wat totale onzin is.

  De man is minder ‘Antisemitisch’ dan de Joden die de BDS propageren.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.