Rashida Tlaib bekritiseerde de Israëlische muur die de zelfmoord terroristen tegen houdt

Plaatje hierboven: De veiligheidsmuur in Israël. Onderschrift bij de cartoon van Lurie uit 2003: “Nu willen die vervloekte Israëliërs ons niet meer in hun land laten om eerlijk ons dagelijks brood te verdienen!” [beeldbron: Jewish World Review]

Terreurleiders van de Palestijnse Autoriteit klagen steen en been over de veiligheidsmuur van Israël, in het bijzonder omdat deze de Palestijnse zelfmoordterreur heeft gestopt. En dat vinden de Palestijnen niet zo leuk.

Gisteren klaagde congreslid Rashida Tlaib over diezelfde veiligheidsmuur, hoewel die talloze levens redde. Hoewel Tlaib niet zei dat ze de Palestijnse zelfmoordterreur steunt, moet de Amerikaanse Congresvrouw zich ervan bewust zijn dat ze een levensreddende structuur bekritiseert die alleen bestaat om terreur te stoppen.

Israël besloot in 2002 de muur te bouwen als reactie op de Palestijnse zelfmoordterreur die honderden burgers had vermoord. In feite is de muur die nooit werd afgewerkt voor het grootste deel een hekken.

In 2001 hebben Palestijnse terroristen 31 zelfmoordaanslagen gepleegd. In 2002 waren er 35 zelfmoordaanslagen geweest vóór het besluit van Israël om de veiligheidsmuur op 24 juni 2002 te bouwen. Alleen al in juni waren er al 4 zelfmoordterroristische aanslagen, twee in Jeruzalem, één in Herzlia en één in Megido, waarbij 44 Israëli’s werden vermoord.

Dit was de klacht van Rashida Tlaib, een Amerikaanse vrouw van Palestijnse origine, omtrent de muur:

De [congres] delegatie zou [de muur] met eigen ogen hebben gezien. Ja, waarom muren destructief zijn, niet productief. Ze hadden de mensen in Bethlehem kunnen vragen hoe muren mensen afsnijden van economische kansen en een levenswijze die blijvende psychologische schade aanricht.

Congreslid Tlaib had ook kunnen luisteren naar bv. de klachten van de Islamitische Jihad omtrent de muur, die zelfmoordterreur heeft gestopt. Ramadan Shalah, de leider van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) van 1995 tot 2018 en van zijn bloeddorstige Al Quds Brigades, zei er op 11 november 2006 er het volgende over op de Libanese Al Manar TV (Hezbollah):

De martelaar-zoekende [zelfmoord] operaties als een strategische optie die werd uitgevonden door de Palestijnen, is een optie die nog steeds bestaat. We hebben dat niet opgegeven. Echter, de timing van [zelfmoordterreur] operaties en de mogelijkheid om die operaties uit te voeren zijn kwesties die de veldcommandanten moeten afhandelen. Op de Westelijke Jordaanoever is er bijvoorbeeld de scheidingsmuur die een obstakel vormt voor het verzet [terreur]. Als die niet bestond, zou de situatie compleet anders zijn.

Congreslid Tlaib moet zich bewust zijn van de geschiedenis van de muur en zijn levensreddende impact vooraleer zij kritiek levert. Bovendien moet ze, als ze klachten heeft over Palestijnse ontberingen, haar kritiek richten op de mensen die de veiligheidsmuur nodig hebben, zijnde de Palestijnse terreurleiders.

Bovendien draagt ​​het Palestijnse leiderschap zelf ook verantwoordelijkheid vanwege hun steun voor zelfmoordterreur van 2000 – 2005. Als Tlaib klachten heeft over het bestaan ​​van de muur. Maar kan ze beter over klagen bij de terreurleiders en hun aanhangers in Ramallah en Gaza, die de volledige verantwoordelijkheid dragen, en niet moeten zeuren bij Israël.

Video: Ramadan Shalah van de PIJ klaagt
over de scheidingsmuur die hun terreuracties hindert…


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “Rashida Tlaib criticized the wall that stopped suicide bombings” van 21 augustus 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

4 gedachtes over “Rashida Tlaib bekritiseerde de Israëlische muur die de zelfmoord terroristen tegen houdt

  1. Wat een gekkenhuis negeren dat soort mensen maar ja news over israel
    No jews no news 🤔

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.