Terroristen van Hamas en Co vuren enkele raketten af vanuit Gaza; Israël beantwoordt de aanval

Raketten werden afgeschoten door moslimterroristen in Gaza richting Zuid-Israël. Code Rode raketsirenes klonken alleen op een IDF-basis in Nachal Oz, waar de raketten naar toe gingen, en niet het hele Nachal Oz-gebied. Sirenes op IDF-basis activeren geen Red Alert-meldingen voor apps.

Twee raketten afgevuurd door moslimterroristen uit het Beit Hanoun-gebied in het noorden van Gaza explodeerden in open gebieden in de regionale raad van Sha’ar HaNegev in het zuiden van Israël. De IDF bevestigde dat een vanuit Gaza gelanceerde raket in het zuiden van Israël explodeerde. “Dit is de 5de raket die de afgelopen 6 dagen vanuit Gaza is afgevuurd“, tweette de IDF-woordvoerder.

Israëlische straaljagers voerden vergeldingsacties uit op Hamas terreurinfrastructuur in Gaza na de raketaanval. “In reactie op de raket die vanuit Gaza op Israël werd afgevuurd, hebben we zojuist een aantal militaire doelen in een Hamas-marinefaciliteit in de noordelijke Gazastrook bestookt“, tweette de IDF-woordvoerder.

Om 1 uur, kort na de vergeldingsacties, explodeerde een andere raket vanuit Gaza in een open gebied nabij Nacha Oz. Volgens Arabische rapporten bombardeerde de IDF vanavond voor de tweede keer een marine-installatie in Hamas nabij de stad Gaza.

Rond 04.00 uur vielen IDF-straaljagers verschillende andere terroristische doelwitten van Hamas in de noordelijke Gazastrook aan. De IDF-woordvoerder zei dat de aanval werd uitgevoerd als reactie op de tweede raketaanval vanuit Gaza. “De IDF zal blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers schade toe te brengen en beschouwt de Hamas-terroristische organisatie als verantwoordelijk voor wat er in en uit de Gazastrook gebeurt,” zei het.

Benny Gantz, de voorzitter van de Blauw & Wit partij (Kahol Lavan), reageerde op de raketaanval en zei:

Opnieuw een Red Color alarm, opnieuw zijn de kinderen in het zuiden naar beschermde ruimtes gevlucht. [Hamas-leider] Sinwar bepaalt de agenda – en Netanyahu heeft het vertrouwen verloren en de Israëlische afschrikking weggenomen. Op 17 september zullen we Hamas twee opties geven: Totale rust en onze jongens teruggeven of totale rust en onze jongens terugbrengen door militaire macht.

Hamas heeft gedreigd om terreuraanslagen langs de Gaza-grens te doen escaleren als Israël de overdracht van Qatarees geld uitstelt dat naar verwachting eind deze week zou aankomen, vertelde een lid van de terreurgroep de Libanese krant Al-Akhbar.


Bronnen:

♦ naar een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza hit open areas in southern Israel” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in response to rocket attack from Gaza” van 21 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “IDF strikes Hamas targets in Gaza in retaliation for rocket attacks on the south” van 22 augustus 2019 en een artikel van Kobi Finkler “Rocket fired from Gaza at Israel” van 21 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Terroristen van Hamas en Co vuren enkele raketten af vanuit Gaza; Israël beantwoordt de aanval

  1. De ontruiming van Gaza in 2005 is de grootste vergissing ooit ,waarschijnlijk is het goed om Gaza eens en voor altijd aan de rechtmatige eigenaar terug te geven !! De islamitische terroristen van Hamas en andere islamitische terroristische organisatie’s kunnen dan naar Europa emigreren ,waar deze islamitische boeven als ware vrijheidstrijders zullen worden verwelkomd,ook mogen zij de sharia invoeren naast de twee kolderieke Europarlementen te Brussel en Straatsburg ,ook zullen de vrouwelijk parlementsleden per direct allemaal een hoofddoek gaan dragen uit respect voor hun gestoorde islam god!!Wat een mazzel voor deze fanatieke Islamieten,waarschijnlijk geeft Europa ook per decreet geld voor islamonderwijs en natuurlijk voor moskeeën ( kazerne’s van het kwaad)!Europa en Islam ,twee dwaasheden passen goed bij elkaar!!(zie :Ontruiming Gaza 2005 een grote vergissing ,Franklin ter Horst)

    Like

Reacties zijn gesloten.