Hamas mobiliseert zoveel massa’s Gazanen om volgende vrijdag keet te schoppen

De Palestijnse ‘verzetsorganisaties’ [lees: terreurgroepen] zeiden maandag dat de activiteiten van de Palestijnse Arabische jeugd een teken zijn van een toekomstige explosie als reactie op de ‘misdaden van de Israëlische bezetting’, waarbij Israël wordt beschuldigd van het toebrengen van ‘criminele’ schade aan de Palestijnse Arabische jeugd.

De aankondiging lijkt te verwijzen naar de eliminatie van terroristen die in het weekend vanuit Gaza probeerden in Israël te infiltreren:

We waarschuwden de zionistische vijand vaak om zijn misdaden niet voort te zetten, maar het leiderschap van de vijand blijft spelen met vuur dat het zal verbranden, aangezien Gaza een vulkaan is die voor de vijand en zijn troepen zal exploderen. Ons (Palestijnse) volk is een vrij en sterk volk dat nooit zal instemmen zich over te geven aan de bestaande situatie die hen wordt opgelegd.

De verklaring merkte ook op dat de recente incidenten in de Al-Aqsa-moskee en in Jeruzalem een ​​escalatie vereisen in de strijd tegen de ‘bezetting’. De groepen riepen het Palestijnse Arabische publiek in Judea, Samaria, Jeruzalem en Israël op om ‘het bezette Palestijnse land onder de voeten van de vijand in brand te steken’.

De organisaties riepen ook de Palestijnse Autoriteit op om de veiligheidscoördinatie met Israël af te schaffen en groen licht te geven aan ‘verzet’ in Judea en Samaria. De Palestijnse veiligheidstroepen werden opgeroepen om hun wapens op de ‘Zionistische vijand’ te richten. De terreurbeweging van Hamas kondigde een algemeen oproepbevel aan ter voorbereiding van de wekelijkse ‘Mars van Terugkeer’ die elke vrijdag wordt gehouden.

Het oproepbevel met de naam ‘Reageren op de oproep van Al-Aqsa’, is bedoeld om de inzet van Gazanen te tonen om ‘Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee te beschermen.’ Een bericht dat maandag werd gepubliceerd, zei dat de organisatie mensen zoekt op alle posities, van de laagste tot de hoogste, en heeft als doel een krachtig standpunt in te nemen tegen de ‘zionistische en Amerikaanse’ plannen en ‘Palestijnen’ te steunen die de Al-Aqsa-moskee beschermen.

Bovendien riep Hamas het publiek in Gaza en de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde gebieden van Judea, Samaria, Jeruzalem en Israël – waarnaar het ‘bezette binnenland van Palestina’ verwijst – op om hun woede te uiten en deel te nemen aan wekelijkse terugkeermarsen.

De IDF zie ze graag komen…


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas drafting Gazans for border protests” en een artikel‘Point the weapons at the Zionist enemy’” van 20 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamas mobiliseert zoveel massa’s Gazanen om volgende vrijdag keet te schoppen

  1. Corrupte bende heeft geld nodig. Zo gaat dat en dat vinden we blijkbaar goed. Geen werkethos. Kapot maken belangrijk vinden. Slachtoffer willen zijn. Smeken om geld of dreigen als een kind.
    Arme bewoners.

    Like

Reacties zijn gesloten.