Israël: Nieuwe technologie vernietigt vijanden en redt levens

Opnieuw een verbazingwekkende ontwikkeling in de militaire technologie door het Israëlische leger. Israël heeft een systeem ontwikkeld dat aanvalsraketten leidt om vijandige raketwerpers, waarmee raketten op Israël afgeschoten worden, met een unieke nauwkeurigheid te lokaliseren en te treffen.

Dankzij de nauwkeurige afstemming met Iron Dome, Israël´s beroemde raketafweersysteem dat de meeste raketten heeft onderschept die door Arabische terreurgroepen op Israëlische bevolkingscentra werden afgevuurd, kan de nieuwe toevoeging bij de raket het vuur onmiddellijk beantwoorden en de terroristen en hun raketwerper vernietigen. Terwijl de Iron Dome vuurt om de terreurraket te onderscheppen, wordt er nog een aanvalsraket afgevuurd die de raketwerper vernietigt.

De door Raphael Industries voor het Israëlische leger ontwikkelde extra raket “Brains” kan aangebracht worden aan iedere eenvoudige raket en verandert deze in een uiterst nauwkeurige aanvalsraket. De Smart-Missile-Technology scant het doelgebied en toont live-beelden, die de raket via de beste manier naar het beste aanvalsdoel leidt.

Het resultaat is een realtime aanvalswapen, dat elk vijandig doelwit in bebouwde gebieden binnen een stad, een dorp, in de buurt van een school of een ziekenhuis nauwkeurig kan aanvallen en uitschakelen, zonder daarbij burgers te verwonden.

Het systeem wordt in de Negev getest en moet gereed zijn voor de volgende oorlog met Hamas of een andere militante groep in Syrië of Iran, die wil proberen om raketten op Israël af te vuren. Het goede aan het systeem is dat het aan iedere raket aangebracht kan worden en deze dan met een unieke precisie tot op 3 meter van het doel verwijderd kan leiden.

Men hoopt dat de nieuwe technologie een “luide”en heldere boodschap naar de andere partij stuurt, dat zij zich niet langer achter kinderen en scholen kan verstoppen om haar dodelijke arsenaal af te vuren op Israëlische burgers.

De Arabische terroristen, die hun eigen kinderen gebruiken om hun militanten te beschermen, zijn niet geïnteresseerd in hun bevolking, maar in de inspanningen die Israël onderneemt om intelligente en dure militaire opties te ontwikkelen waarmee alle wapens die op de joodse staat worden afgevuurd, afgeweerd kunnen worden.

Tegelijkertijd bewijst Israël door de bescherming van onschuldige voorbijgangers zijn respect voor het menselijk leven, zoals dit in de eerste plaats bij de bescherming van zijn eigen burgers, maar ook bij de bescherming van het leven van kinderen en niet aan de strijd deelnemende mensen van de andere partij van het conflict te zien is.

Tiny Rocket Reversible System for
Precise Smart Rocket Precision Missiles to Iran Syrië Afik


Bronnen:

♦ artikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Neue Technologie zerstört Feinde und rettet Leben” op de site van Israel Heute van 18 augustus 2019.

Een gedachte over “Israël: Nieuwe technologie vernietigt vijanden en redt levens

Reacties zijn gesloten.