Mahmoud Abbas ontslaat al zijn adviseurs na beschuldigingen van corruptie

In een verrassende en plotselinge beweging tekende de bijna 84-jarige Mahmoud Abbas, ‘president’ van de Palestijnse Autoriteit (PA), een uitvoerend bevel om al zijn adviseurs onmiddellijk te ontslaan.

Abbas ontsloeg al zijn adviseurs, op alle niveaus en in elk vakgebied. Onder de ontslagen zijn Mahmoud Al-Habash, adviseur voor religie, Majdi Al-Haldi adviseur voor buitenlandse zaken, Ali Mahana, wetgevende adviseur en Mamoun Swidan, adviseur voor sport en jeugd.

Het bevel omvat zelfs degenen die het dichtst nabij Abbas staan, zoals Haj Ismail Jabber, de commandant van de National Security Force van de PA en beveiligingsadviseur alsmede zijn persoonlijke assistent, Ahmed Abed Rahman.

Ook ‘Yahuddi‘, de trouwe hond van Mahmoud Abbas, staat weer op straat (vanwaar hij kwam)

Het uitvoeringsbevel dwong ook voormalige ministers van de PA om geld terug te geven dat ze illegaal hadden verkregen, verwijzend naar hun illegale salarisverhoging in mei.

De ministers gaven zichzelf $ 2.000 terwijl het gemiddelde loon in de Palestijnse Autoriteit in totaal slechts $ 20 per dag bedroeg. Uit de door TPS verkregen uitgelekte documenten bleek dat de loonstijging niet door de relevante autoriteiten was bevestigd en derhalve illegaal was.

Evenzo was de PA op de hoogte van een corruptieschandaal en een operatie ter financiering van terreur waarbij Mahmoud Al-Habash en de verschillende regeringsfunctionarissen betrokken waren, maar verzuimde tegen hen op te treden. Een bron bij de PA zei dat de voormalige ministers gedwongen worden om alle fondsen in één keer terug te betalen, en de vraag heeft tot klachten bij de ambtenaren geleid.

De verklaring aan de pers werd verstuurd toen Abbas een aantal adviseurs en ministers ontmoette. Een bron van de Palestijnse Autoriteit zei dat de adviseurs op de hoogte waren door verzonden sms-berichten terwijl ze met Abbas aan tafel zaten en geschokt waren door het nieuws.

Een bron bij Al Fatah zei dat het kantoor van Abbas omgeven is door gewapende bewakers en dat er verschillende arrestaties zijn verricht in verband met aanklachten wegens corruptie. Een officiële bron bij de PA vertelde TPS dat het besluit veel spanning in de gelederen veroorzaakt, omdat het zou kunnen wijzen op belangrijke veranderingen in het toekomstige leiderschap van de regering.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Baruch Yedid “Mahmoud Abbas Fires All His Advisers Following Corruption Allegations” van 19 augustus 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Tariq Dana “Corruption in Palestine: A Self-Enforcing System” van 18 augustus 2015 op de site van Gaza.Scoop.ps

♦ naar een artikelThe main cause of terrorism the Palestinians as the corruption of the authorities” van 7 juli 2018 op de site van The Unification of Christians

7 gedachtes over “Mahmoud Abbas ontslaat al zijn adviseurs na beschuldigingen van corruptie

 1. Wat een waanzin ; Alleen God is licht !

  Waarom onderneemt jouw licht dan niks tegen dat islamitische tuig ?

  Ooit bedacht dat er waarschijnlijk helemaal geen god bestaat ?

  Like

 2. Vreselijk dit is het resultaat van haat en in duisternis leven, dood en verderf
  Alleen God is licht

  Like

 3. Hij verzuimd zichzelf de laan uit te sturen, of wacht hij tot het groot vuil wordt opgehaald…..?

  Like

 4. Het hoofd van deze maffia clan en ‘president van palestina’ probeert hiermee zichzelf & zijn familie schoon te wassen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.