Stop angst: families van slachtoffers van terreur protesteren met gigantische kip in Kirya

Iedereen kent ongetwijfeld het volkse gezegde “Hij is zo bang als een kieken” (bang als een kip) wat heel erg bang betekent.

Een gigantische opblaasbare kip met de slogan ‘Stop angst, eis Israëlische overwinning‘, werd naar het hoofdkwartier van de IDF in centraal Tel Aviv gebracht, uit protest tegen de veiligheidssituatie en de angst van de regering om actie te ondernemen tegen Hamas.

Het spektakel werd georganiseerd door de Israeli Victory Organisation, waaronder families van terreurslachtoffers, inwoners van Zuid-Israël en IDF gehandicapte veteranen. Deze organisatie is van mening dat vrede enkel kan komen wanneer de Palestijnen een verpletterende nederlaag lijden.

Tijdens het weekend werden raketten afgeschoten door moslimterroristen uit Gaza. Ten minste drie raketten werden zaterdagavond afgevuurd op het zuiden van Israël. Metalen granaatscherven landden op het erf van een huis in de stad Sderot en veroorzaakten schade. een schrapnel landde ook in een gemeenschap in de Sha’ar Hanegev Regional Council.

MDA-paramedici behandelden zes mensen, waaronder twee die lichtgewond raakten terwijl ze naar een schuilkelder renden. Op vrijdagavond werd een raket gelanceerd door moslimterroristen richting Zuid-Israël onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem. Vijf islamitische terroristen gewapend met geweren werden geëlimineerd na een poging zaterdagavond Israël binnen te vallen.

Klimaat van angst
Onlangs reageerde een topleider van de Al-Quds Brigades, de stootgroep van de Islamitische Jihad (PIJ), die met de nom de guerre Abu Ibrahim door het leven gaat, het over het verwijt dat regelmatig wordt gemaakt jegens Hamas, de Islamitische Jihad en andere terreurgroepen, dat zij “met al hun duizenden raketten en mortiergranaten toch maar bitter weinig doelwitten in Israël treffen en nauwelijks Israëliërs verwonden of doden.

Abu Ibrahim zei:

Waar wij op zoek naar zijn is niet om Israëliërs te doden, maar om een evenwicht door terreur te handhaven. Het feit dat één miljoen Israëliërs in hun schuilplaatsen zitten geblokkeerd en lijden zoals ons volk, is voor ons meer belangrijker dan doden.


Bronnen:

♦ naar een artikelStop fear – Demand Israeli Victory: Families of terror victims protest with giant chicken at the Kirya” van 19 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ een artikel op deze blogEen totale militaire nederlaag van de Palestijnen is noodzakelijk om vrede te bereiken” van 14 augustus 2019 en een artikelIn het belang van echte vrede: laat Israël de overwinning behalen” van 24 maart 2019 en een artikelJabotinsky en Israëlische overwinning als oplossing van het conflict” van 13 juli 2018 en een artikelAlléén een complete Palestijnse militaire nederlaag kan vrede brengen in het gebied” van 8 juli 2018 en een artikelDuurzame vrede bereiken door de Palestijnse Arabieren militair te verslaan” van 4 juli 2018 en een artikelAlleen een Israëlische militaire overwinning op de arabieren kan vrede brengen in het gebied” van 4 april 2018 en een artikelDaniel Pipes: Vrede door een Israëlische overwinning en een Palestijnse nederlaag” van 4 januari 2018 en een artikelEen Palestijnse nederlaag is goed voor iedereen [Daniel Pipes]” van 19 januari 2017 en een artikelEen Israëlische militaire overwinning op de Palestijnen is de enige weg naar vrede [Gregg Roman]” van 10 september 2016