Israëlische professor noemt Israël een ‘racistisch regime’ en boycot kultuurfestival in Berlijn

Joden zijn dikwijls de ergste vijanden van zichzelves,” wordt vaak gezegd en dat is helaas niet eens ver van de waarheid.

Professor Eyal Sivan aan het Sapir College in de noordwestelijke Negev-woestijn in de buurt van Sderot, waar hij filmmaken doceert, heeft vorige week een open brief ondertekend waarin wordt opgeroepen om het internationale Berlijn Pop-Kultur Festival te boycotten vanwege zijn sponsoring door de Israëlische ambassade.

Het Pop Kultur Berlin Festival, dat wordt gehouden van 21 tot 23 augustus in Berlijn, is een jaarlijks festival dat muzikanten uit de hele wereld samenbrengt.

Professor Eyal Sivan werd in Haïfa, Israël, geboren, groeide op in Jeruzalem maar resideert al sinds 1985 in Parijs. De open brief, gepubliceerd op de Britse website van ‘Artists for Palestine UK‘, werd ondertekend door Prof. Sivan en 13 andere Israëlische kunstenaars die Israël een ‘racistisch regime’ noemden en opriepen om het festival te boycotten.

De ondertekenaars citeerden ook andere wereldvreemde Israëlische academici die kritiek hadden op de recente Duitse wet die BDS gelijkstelt aan antisemitisme:

Als Israëlische artiesten, muzikanten en filmmakers ondersteunen we de Palestijnse oproep om het Pop-Kultur Berlin festival 2019 te boycotten, gezien de medeplichtigheid aan het racistische regime van Israël. Wij zijn het eens met 240 Joodse en Israëlische geleerden die de Duitse regering hebben opgeroepen de recente resolutie tegen de Palestijnse Bondsdag niet goed te keuren. We zijn het ook eens met Ishay Rosen Zvi, een Talmoed-professor aan de Universiteit van Tel Aviv, die de pogingen in Duitsland en elders om de verschillen tussen kritiek op het Zionisme, kritiek op Israël, kritiek op het beleid van de regering van Israël en antisemitisme weg te nemen, heeft afgewezen.

Matan Peleg, CEO van de pro-Israëlische waakhond Im Tirtzu die de brief voor het eerst rapporteerde, zei dat dit een ander voorbeeld is van de schade veroorzaakt door radicale Israëliërs:

Hoewel enorme hoeveelheden middelen in Israël en over de hele wereld worden geïnvesteerd om de internationale BDS-beweging te bestrijden, ondermijnen radicale Israëlische professoren deze inspanningen door BDS vanuit Israël te promoten. Dit is een verder bewijs van hoe radicale Israëli’s een leidende rol spelen bij het bevorderen van BDS en delegitimisatie tegen Israël en universiteiten moeten onmiddellijk werken om dit ernstige fenomeen uit te roeien.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli professor calls Israel ‘racist regime‘” van 19 augustus 2019 en een artikelGermany: BDS is anti-Semitic” van 17 mei 2019 op de site van Arutz Sheva

♥ naar een artikelOpen letter to UK artists booked for Pop-Kultur Berlin 2019” van 10 augustus 2019 op de site van Artists for Palestine UK

3 gedachtes over “Israëlische professor noemt Israël een ‘racistisch regime’ en boycot kultuurfestival in Berlijn

 1. Zuckerberg met zijn feesbooek rommel is niet de enige die zijn eigen volk verraad, dat is de trieste waarheid van Israël dat veel Joden om welke reden dan ook hun vijanden helpen.
  SCHANDALIG en ik druk me heel beleefd uit.

  Like

 2. De enige manier waarop je het wint, is door dialoog. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn. Niet door in de verdediging of in de aanval te gaan.
  Wat deze meneer van wie ik nooit gehoord heb is ook een zwaktebod. Hij moet duidelijk maken wie hij is, dat hij belangrijk is, dat hij niet alleen staat en dat ze zich met zijn allen ergens erg druk om maken.
  Ik vind die vent een sufferd ondanks dat hij een prof is en hij bekijkt het maar. Ik ben het niet met hem eens en ik vind wat hij doet erg zwak,

  Like

 3. Dit laat zien dat Israel een échte democratie is waar dit soort professoren (hij is niet de enige) zelfs betaald worden met geld van de belastingbetaler voor het recht op openlijke leugens & vuilspuiterij i.p.v. dit soort onderkruipsels tot ongewenst persoon te verklaren en per direct over de grens naar Gaza te verbannen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.