Illegaal geopende moskee op Tempelberg ontmanteld; islamiseringsproces even afgestopt

Plaatje hierboven: Israëlische politie agenten ontruimen de illegaal ingerichte moskee aan de Gouden Poort (Poort van Genade) op de Tempelberg in Jeruzalem [beeldbron: screenhot video BTN]

Israëlische politie en soldaten hebben afgelopen nacht apparatuur in beslag genomen die door moslims mee naar de Poort van Genade  op de Tempelberg werden gebracht met de bedoeling om de historische plek om te vormen tot een moskee en de Tempelberg volledig te islamiseren.

De Poort van Genade is een groot bouwwerk op de Tempelberg van Jeruzalem die enkele jaren geleden werd gesloten op basis van een gerechtelijk bevel omdat de groep die de historische site beheerde, banden had met Hamas.

In februari droeg premier Netanyahu de autoriteiten op om de Poort van Genade te sluiten en de renovaties te stoppen om de site om te vormen tot een moskee. In maart werd bekend dat de Jordaanse Waqf, die de site beheert, het Israëlische gerechtelijk bevel verwierp en de bouw werd voortgezet.

Joodse activisten stelden onlangs vast dat een nieuwe moskee werd ingehuldigd op de Tempelberg, ondanks een gerechtelijk bevel dat de status-quo op de heilige plaats wordt gehandhaafd. Volgens de ngo Regavim, een Israëlische ngo van rechts-conservatieve strekking, heeft de Wakf van Jeruzalem, een islamitisch-religieuze trust die waakt over de islamitische heiligdommen, een moskee geopend aan de Poort van Genade (aka de Gouden Poort) van de Tempelberg.

De Wakf heeft stappen ondernomen om permanent een historisch bouwwerk aan de Poort van Genade op de Tempelberg in een moskee te veranderen en bouwwerkzaamheden uit te voeren die het oude gebouw onherstelbaar hebben beschadigd“, zei Regavim in een verklaring.

De organisatie noteerde de installatie van plafondventilatoren, verlichting, meubels en scheidingswanden binnen een 1.400 jaar oude structuur op de locatie. Deze permanente veranderingen, volgens Regavim, hebben de oude structuur beschadigd en werden gedaan zonder enig toezicht van de Antiquities Autoriteit, zoals vereist door de wet.

Premier Benjamin Netanyahu verklaarde eind februari dat “Israël geen toestemming heeft gegeven voor het openen van de moskee op de Tempelberg.” Een verklaring van het toenmalige kabinet van de premier verklaarde dat Netanyahu instructies had gegeven “om het gerechtelijk bevel af te dwingen zonder compromis en om ervoor te zorgen dat de site gesloten blijft.”

Plaatje hierboven: Palestijnse gelovigen verzamelen zich voor het vrijdaggebed in de gebouwen aan de Gouden Poort, aka Poort van Genade, nabij de al-Aqsa moskee in de Oude Stad van Jeruzalem, op 22 februari 2019, nadat de grote moefti van Jeruzalem naar verluidt een poort opende die leidde naar de site die eerder werd afgesloten door Israëlische autoriteiten [beeldbron: Ahmad Gharabli/AFP]


Bronnen:

♦ naar een artikelEquipment seized at Temple Mount’s Mercy Gate – Attempts to transform the site into a mosque continue” van 18 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ een artikel op deze blog “Palestijnse islamisering van de Tempelberg als deel van de religieuze oorlog tegen de Joden” van 6 juni 2019

♦ naar een artikel van Naomi Kahn “Islamic Waqf inaugurates new mosque at the Temple Mount’s Mercy Gate” van 5 juni 2019 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikel van Maayan Jaffe-Hoffman “A new mosque on the Temple Mount?” van 4 juni 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Alex Grobman “How Muslims transformed Jerusalem into a sacred city for Islam” van 2 juni 2019 en een artikelIs the Temple Mount ours? Perhaps, but not under our control” en een artikel van Judy Simon “Reclaiming Jerusalem for the Jewish people” van 6 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “Illegaal geopende moskee op Tempelberg ontmanteld; islamiseringsproces even afgestopt

 1. Elke moskee is er één teveel ,de religie des doods brengt de wereld en natuurlijk Israël nog verder in de problemen !!!Islam en vrede is een pertinente leugen!!Yeshua (JEZUS) zegt van HEMZELF , IK BEN ,DE WEG ,DE WAARHEID en HET LEVEN!!HIJ verwees niet naar een of andere massamoordenaar of pedofiel ,het zogenaamde boegbeeld van de Islam, Mohammed !!!De keuze is zo simpel!!

  Like

  1. Er is hier ook veel haat te vinden, verschuilen achter mooie woorden maar ondertussen veel haat op een indirecte manier verspreiden. Schaam u zelf.

   Like

   1. Haat. Toen Mozes van zijn G’d, op de berg Horeb in de Sinaïwoestijn de tien geboden kreeg aangereikt op twee stenen tafelen waren ze wel één gebod vergeten te noteren: “Gij zult geen Joden haten”. Het had het volk van Mozes veel ellende kunnen besparen.

    Like

 2. DE WAARHEID is vaak pijnlijk !!Mijn opa en oma zijn 19 november 1943 met behulpzame Europeanen vermoord te Auschwitz ,en nog heeft Europa niets maar dan ook niets geleerd!Gelukkig voor mijn vader zaten in de tweede Wereldoorlog in Nederland toch nog 100.000 mensen in het daadwerkelijke verzet (1%) ,nu zal waarschijnlijk 0,25 % in verzet komen tegen een kwaadwillende overheid!Het willens wetens faciliteren van een kwade ideologie zoals o.a.de islam is zeer bedenkelijk !!! Deze mening heeft niets met haat van doen ,maar is gestoeld op feiten!Het antisemitisme wordt wederom met de paplepel ingegoten !!!

  Like

Reacties zijn gesloten.