Groep die Palestina-trip organiseerde voor Tlaib en Omar zei dat Joden bloed aftapten voor Paasbrood

De Palestijnse organisatie die de BDS-trip organiseerde voor de volksvertegenwoordigers voor de Amerikaanse Democratische Partij, Rashida Tlaib en Ilhan Omar, naar Jeruzalem en de Palestijnse gebieden in Judea & Samaria, beweerde ooit dat Joden christelijk bloed aftapten om er Paasbrood (matses) van te maken, in navolging van een eeuwenoude antisemitische fabel.

Volgens het reisschema dat is vrijgegeven door de openbare omroep van Israël, waren de congresvrouwen gepland om mensen te ontmoeten van Palestijnse groepen Miftah, die ook de reis sponsorde, en de Defence for Children International-Palestine (DCI-Palestine) die wordt gelinkt met de terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP).

Miftah, een non-profit organisatie gerund door de voormalige Palestijnse vredesonderhandelaarster Hanan Ashrawi, moest zich in 2013 verontschuldigen nadat zij een artikel op haar website had gepubliceerd waarin de toenmalige president Barack Obama werd bekritiseerd voor het hosten van een Pasen Seder in het Witte Huis, berichtte JTA in die tijd.

Kent Obama de relatie bijvoorbeeld tussen ‘Pesach’ en ‘Christelijk bloed ’…?! Of ‘Pesach’ en ‘Joodse bloedrituelen?!’” las het artikel. “Veel geklets en roddels over historische Joodse bloedrituelen in Europa zijn echt en niet nep zoals ze beweren; De Joden gebruikten het bloed van christenen in de Joodse Pesach.

Beschuldigingen dat Joden christelijke kinderen hebben gedood en hun bloed hebben gebruikt om matses van te bakken, werd eeuwenlang gebruikt om pogroms en andere antisemitische daden te rechtvaardigen. Na kritiek van pro-Israël-bloggers noemde Miftah eerst de aantijgingen “een lastercampagne“, maar verontschuldigde zich uiteindelijk en nam het artikel weg, meldde JTA.

De reisroute van de twee Congresvrouwen onthult dat het enige doel van hun bezoek is om Israël te schaden en de aansporing ertegen te verhogen,” zei Israël’s premier Binyamin Netanyahu. “Bovendien is de organisatie die hun reis financiert Miftah, een fervent voorstander van BDS, en onder wiens leden diegenen zijn die steun hebben uitgesproken voor terrorisme tegen Israël.

De reis van Tlaib en Omar werd geannuleerd nadat Israël donderdag aankondigde dat ze een wet aanriepen die de toegang weigerde voor aanhangers van de campagne Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) tegen Israël. De Israëlische publieke omroep Kan meldde dat hun reisplan gepaard ging met ontmoeting met verschillende groepen Palestijnse activisten en liefdadigheidswerkers, evenals Amerikaanse ambassadeambtenaren en de linkse Israëlische ‘anti-bezettingsorganisatie’ B’Tselem.

Israël bood aan om Rashiad Tlaib, die Palestijns-Amerikaans is, toe te staan ​​op de Westelijke Jordaanoever om haar grootmoeder te bezoeken zolang ze geen gebruik maakte van de gelegenheid om BDS te promoten of ant-Israëlische activiteiten te ontplooien. Tlaib wees dit voorstel af.

Dat leek overigens maar een drogreden. De laatste keer dat Tlaib haar grootmoeder bezocht dateert reeds van 2006. En het was ook de eerste keer dat ze dit tersprake bracht. Nooit was het haar bedoeling geweest om specifiek haar oma te bezoeken tenzij ze reeds ter plekke was. Maar dat emo-gedoe diende enkel om Israël bij het publiek in een kwaad daglicht te stellen. Dat ze daarna weigerde is dan ook geen verrassing.

Hanan Ashrawi, de leidster van Miftah, beweerde eerder dit jaar dat de regering Trump haar verzoek om een ​​visum om familieleden in de Verenigde Staten te bezoeken had afgewezen.

Ilan Omar vóór en nà de makeover…


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aiden Pink “The Palestinian Group That Arranged Tlaib And Omar’s West Bank Trip Once Claimed Jews Put Christian Blood In Matzah” van 16 augustus 2019 op de site van The Forward

♦ naar een artikel van Sean Savage “Palestinian groups behind Omar-Tlaib canceled trip express anti-Semitism, links to terrorism” van 16 augustus 2019 op de site van The Jewish News Sydicate

♦ naar een artikel van Ben Sales “Here’s what Ilhan Omar and Rashida Tlaib were going to do on their trip to Israel and the West Bank” van 16 augustus 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

3 gedachtes over “Groep die Palestina-trip organiseerde voor Tlaib en Omar zei dat Joden bloed aftapten voor Paasbrood

 1. Islam is en blijft een religie van leugens en brengt waar dan ook ter wereld dwaling en ellende met zich mee ,alleen de psychopaten van bijvoorbeeld de PvdA ,zoals Frans Timmermans of Lodewijk Asscher denken dat je in eeuwigheid thee moet blijven drinken met Islamieten!Ook de Belgische politiek heeft behalve vlaamsbelang ,heel wat politiek correcte psychopaten in haar midden ,die België en Europa met hun waanvoorstellingen naar de afgrond leiden!!

  Like

 2. Sorry, maar Israël is een land met Joden, Arabieren, Druzen en anderen. Dus Israël is ook deel Arabisch met Arabische steden.
  Het helpt het land niet om steeds af te geven op alle islam.
  Zo is het ook niet begonnen. De Joden wilden daar op hun land kunnen werken om daar iets moois van te maken voor de volgende generatie en een stukje veiligheid te kunnen garanderen.
  De veiligheid van het land is steeds in het geding in al zijn verscheidenheid en daar gaat af en toe ook wel eens wat fout, maar men probeert het. Askenazi, Sefardisch, locaal, Ethiopisch, Arabier, Druus, Rus.

  Like

Reacties zijn gesloten.