Supremacisten en jihadisten vormen een ‘tweevoudige aanval’ die Joden in de VS bedreigt

Plaatje hierboven: Alles komt terug. Amerikaanse blanke supremacisten vinden opnieuw het warm water uit: “The Jews did it!” Maar het hakenkruis, aka de swastika, en de Hitlergroet, die hebben ze toch niet zelf uitgevonden. Tsss… [beeldbron: CFCA]

“Extreemrechts antisemitisme neemt toe in de Verenigde Staten en Europa, maar de reactie van zowel Joodse gemeenschappen als wetshandhavingsinstanties waren defensief en geval per geval bekeken, waren ze eerder proactief en uitgebreider”, zei Yigal Carmon, de president van Het Midden-Oosten Media Research Institute (MEMRI), in een recent interview met JNS.

Aan de ene kant is de jihadistische dreiging, die zich manifesteert in terroristische aanslagen, maar is geworteld in de ideologische aansporing van predikers in de moskeeën. Aan de andere kant zijn blanke supremacisten, neonazi’s, fascisten en anderen die vaak een dodelijke bedreiging vormen voor Joden en gekleurde mensen. Net als de jihadisten richten de blanke supremacisten zich ook op de LGBT-gemeenschap. Deze dodelijke tweevoudige aanval veroorzaakt een situatie waarin een waardig en veilig joods gemeentelijk leven in Amerika bijna onmogelijk is.

Nadat een blanke supremacistische schutter 22 mensen in El Paso heeft vermoord, zeggen Joodse groepen die het spoor van haat volgen, dat thans het moment is gekomen om de dreiging van uiterst rechts serieus te nemen. In feite, zeggen Joodse veiligheidsfunctionarissen, vraagt ​​de crisis om het soort reactie die volgde op 9/11 – het bouwen van een systeem om blanke supremacisten helemaal opnieuw te volgen. Sinds de aanslagen in 2001 zijn blanke supremacisten verantwoordelijk voor een veel groter aantal moorden dan internationale terroristen.

De El Paso-schutter citeerde de racistische ‘grote vervanging’-theorie – dat mensen van kleur en moslims van plan zijn om blanken in het Westen’ te vervangen ‘- in zijn manifest. Zijn doelen waren Mexicanen. Soortgelijke theorieën hebben het afgelopen jaar dodelijke aanvallen gepleegd op synagogen in Pittsburgh en in Poway, Californië. Volgens de Anti-Defamation League hebben blanke supremacisten sinds de neo-nazi-mars in Charlottesville, Virginia, minstens 73 mensen vermoord.

We hebben een grootschalige heroverweging nodig, in termen van onze binnenlandse veiligheidshouding, om gewelddadig extremisme en vooringenomen misdaden aan te pakken,” zei George Selim, een voormalige hoge functionaris bij het Department of Homeland Security die nu de senior vice president van ADL is voor programma’s. Joodse veiligheidsfunctionarissen zeggen dat het misschien niet genoeg is in de omgang met blanke supremacisten en luisteren terug naar wat er na 9/11 gebeurde.

We moeten een deel van diezelfde energie benutten die we als land 18 jaar geleden hebben aangetoond om deze nieuwe dreiging het hoofd te bieden en wetshandhavers kunnen bieden wat ze nodig hebben om een ​​aantal te bestrijden dat dodelijker is dan buitenlandse terroristische organisaties,” zei Michael Masters, die het Secure Community Network leidt, de beveiligingsarm van nationale Joodse organisaties.

De aanslagen van 9/11 leidden tot een reeks inspanningen om internationale terreur te volgen: de oprichting van het Department of Homeland Security; de vaststelling van de Patriot Act en de verbeterde targeting van de financiële netwerken die terroristen financieren. Masters zei dat zijn Secure Community Network en ADL Joodse instellingen trainen om potentieel gevaarlijke markeringen te identificeren in de communicatie die ze ontvangen. De nummers 14 en 88 hebben beide betekenis voor neonazi’s en worden bijvoorbeeld in hun communicatie gebruikt.

Maar ze zeiden dat er verschillende manieren zijn waarop de overheid internationale terroristen volgt die ook van toepassing kunnen zijn op binnenlandse terroristen. Masters zeiden dat het delen van inlichtingen over binnenlands terrorisme op alle niveaus kon worden verbeterd, ook internationaal. “Een ding dat we moeten erkennen, de banden tussen manifesten in Christchurch [Nieuw-Zeeland], Poway en El Paso – er is een verband tussen deze bewegingen internationaal,” zei hij, evenals met neonazi’s in Oekraïne.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ron Kampeas “Jewish officials: 9/11-style response needed against white supremacists” van 11 augustus 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Ariel Ben Solomon “Supremacists and jihadis form ‘two-pronged attack‘ threatening Jews in US” van 26 juni 2019 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Keren Tzuriel Harari “Living with Neo-Nazis: Seven years in the belly of the beast” van 16 augustus 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

2 gedachtes over “Supremacisten en jihadisten vormen een ‘tweevoudige aanval’ die Joden in de VS bedreigt

  1. Wat een hoop dwaze misleiddde mensen bestaan er toch, lijkt wel of het steeds erger wordt wat een leugens overal
    Alleen Jezus De Christus is de Waarheid

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.