Hamas en Co bestoken Israël andermaal met raketten; Iron Dome onderschept

Drie raketten werden afgeschoten door moslimterroristen in Gaza richting Zuid-Israël. Code Rode raketalarm sirenes weerklonken in Dorot, Havat Shikmim, Meflasim, Gavim, Sapir College, Nir Am, Sderot en Ibim. Volgens eerste rapporten werden twee raketten met succes onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem.

Metalen granaatscherven landden op het erf van een huis in de stad Sderot en veroorzaakten schade. Een schrapnel landde ook in een gemeenschap in de Sha’ar Hanegev Regional Council, zonder verwondingen. MDA-paramedici behandelden zes mensen, waaronder twee die lichtgewond raakten terwijl ze naar een schuilkelder renden.

Een 40-jarige man viel van een elektrische fiets en een vrouw viel in haar huis. Vier slachtoffers werden behandeld voor angst. Een van hen, een 76-jarige vrouw, werd geëvacueerd naar het Barzilai-ziekenhuis in Ashkelon. Twee vrouwen van in de dertig en een man werden ter plaatse behandeld. Dit is de tweede opeenvolgende nacht dat raketten vanuit Gaza op Israëlische burgers zijn afgevuurd.

De steden Sderot, Beer Sheva, Omer, Ofakim, Ashkelon en Ashdod openden zaterdagavond openbare bommenschuilplaatsen, terwijl de spanningen escaleren in het zuiden van Israël. Veel inwoners van steden in het zuiden van Israël hebben naar verluidt vannacht in hun schuilplaatsen geslapen vanwege de angst voor verder raketvuur vanuit Gaza. Bovendien verhoogden MDA en hulpdiensten hun alarmniveau in Zuid-Israël.

Israëlische straaljagers voerden vrijdagavond aanvallen uit op de Hamas-terreurinfrastructuur in Noord- en Centraal-Gaza, nadat een raket gelanceerd door moslimterroristen richting Zuid-Israël werd onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem.

Israël voert wraakacties uit op Hamas-terreurinfrastructuur in Gaza in reactie op raketten die door moslimterroristen naar Zuid-Israël worden gelanceerd, voor de tweede opeenvolgende nacht. Volgens Arabische rapporten richten Israëlische helikopters zich op Hamas-terreurposities ten noorden van Beit Lahiya.

Hamas, Islamitische Jihad, andere terreurgroepen en Gaza-facties hebben inmiddels opgeroepen tot uitgebreide raketaanvallen in de komende uren. De Hamas-terreurgroep heeft een bericht naar Israël gestuurd met een waarschuwing voor het gevaar van vergelding voor de raketaanvallen.

Volgens het in Londen gevestigde Al-Araby Al-Jadeed bevat de boodschap van Hamas, verzonden via derden, de volgende dreiging: “Of de verbintenis om de belegering in Gaza te verlichten zal worden uitgevoerd, of er zal een escalatie plaatsvinden.

Volgens het rapport dreigt Hamas de gewelddadige wekelijkse grensrellen die het de ‘Mars van Terugkeer’ noemt te escaleren en samen te werken met andere organisaties om actief de Israëlische ‘aanvallen’ te bestrijden. Het rapport zei ook dat voortdurende druk op Gaza de uitbreiding van ‘onafhankelijke’ terreuraanslagen en een grootschalig militair conflict zou veroorzaken

Burgemeester Alon Davidi van Sderot herhaalde zondagochtend zijn oproep voor een grootschalige militaire operatie tegen de terroristische Hamas-organisatie die de Gazastrook regeert in reactie op het raketvuur in het weekend. “Er moet nu een grootschalige operatie worden gestart om Hamas uit te roeien. We kunnen niet wachten op een andere keer. Alleen geweld kan hen stoppen,” zei Davidi in een interview met Galai Tzahal (de Radio van het leger).


Bronnen:

♦ naar een artikelTensions escalate – Public bomb shelters open in southern Israel” en een artikelIsrael bombs Hamas terror targets in response to rocket attack from Gaza” en een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza – Iron Dome intercepts 2 rockets over southern Israel” van 17 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas threatens ‘independent’ terror attacks – Hamas warns Israel: ‘Ease restrictions or face increased terror attacks, military conflict‘” en een artikel van Gary Willig “Sderot mayor: ‘Large military operation needed to eliminate Hamas‘” van 18 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamas en Co bestoken Israël andermaal met raketten; Iron Dome onderschept

  1. Moeilijke beslissing maar hamas moet gestopt worden , eerst hun leiders ombrengen de rest de zee indrijven

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.