Vijf terroristen van de Al Quds Brigades uitgeschakeld na poging Israël vanuit Gaza aan te vallen

Plaatje hierboven: Gaza, 13 november 2018. Een terrorist van de Al Quds Brigades (Islamitische Jihad/PIJ) poseert bij zijn raketten ter voorbereidng van nieuwe beschietingen van willekeurige burgerdoelwitten in Israël [beeldbron: Palestine News]

Afgelopen nacht hebben soldaten van de IDF het vuur geopend op een  groep gewapende terroristen die probeerden het veiligheidshekken met Gaza te doorbreken om in Israëlisch grondgebied te infiltreren en Joden te vermoorden. De IDF verijdelde een grote aanval.

IDF-soldaten identificeerden zaterdagavond verschillende gewapende verdachten nabij het grenshekken in het noorden van Gaza. Een helikopter en een tank van de IDF beschoten de terroristen. Zeker vijf van de terrroisten werden geëlimineerd.

De Palestijnse Arabische media meldden eerder op zaterdag dat de IDF een observatiepost in Noord-Gaza aanviel, als vergelding voor het afvuren van drie raketten vanuit Gaza naar Zuid-Israël.

“Kort geleden merkten IDF-soldaten gewapende verdachten nabij het veiligheidshekken rond de noordelijke Gazastrook. Een IDF-aanvalshelikopter en een tank schoten op hen,” zei het leger in een verklaring. Israëlische troepen vuurden ook vuurpijlen af om het gebied bij te lichten om te helpen bij de pogingen om de vermoedelijke terroristen te lokaliseren.

Volgens de eerste berichten behoorden de vijf omgekomen terroristen tot de Al Quds Brigades ook bekend als Saraya al-Quds, van de door Iran gesteunde sjiitische Islamitische Jihad (PIJ), wiens enige missie is het vermoorden van Israëli’s.

Volgens bronnen was dit een uiterst ernstig gecombineerde Hamas- en Islamitische Jihad-terreuraanval en zal waarschijnlijk resulteren in een reactie. Aanvullende details van de aanval worden pas later vrijgegeven.

De vijf ‘martelaren’ van de Al Quds Brigades


Bronnen:

♦ naar een artikel5 armed Muslim terrorists eliminated after attempting to invade Israel from Gaza” en een artikelIDF opens fire on 5 Muslim terrorists attempting to invade Israel from Gaza” van 17 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Ben Ariel “IDF foils attempt to infiltrate into Israel” en een artikel van Gary Willig “Report: 3 terrorists killed attempting to infiltrate Israel” van 18 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “IDF kills armed Gazans on Israeli border as tensions spike” van 18 augustus 209 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Vijf terroristen van de Al Quds Brigades uitgeschakeld na poging Israël vanuit Gaza aan te vallen

  1. Deze “martelaren” of met andere woorden gehersenspoelde & doorgeknalde jonge mensen, zo geworden door het onderwijssysteem van de UNWRA en daardoor een makkelijke prooi voor Hamas/PLO/Islamic Jihad en andere haatgroepen.

    Wees maar gerust…de kinderen/kleinkinderen van Abbas, Hanyeh, Sinwar en andere palestijnse “hoogwaardigheidsbekleders” zal je hier niet vinden. Die zitten op privé scholen in Europa en houden nu vakantie in toplocaties in Z-Frankrijk & Dubai.

    Met dank aan de Westerse hulp!!

    Like

Reacties zijn gesloten.