Na het rituele vrijdaggebed in de moskee bestookten 6000 Palestijnen Israël’s grenshekken

Plaatje hierboven: Gaza, vrijdag 16 augustus 2019. Autobussen in alle formaten betaald door Hamas (met hulpgelden van de UNRWA) halen over heel Gaza de veelal minderjarige demonstranten op om keet te schoppen aan Israël’s veiligheidshekken [beeldbron: Al Qassam/Hamas]

Voor de 70ste vrijdag op rij sinds 30 maart 2018 na het rituele vrijdaggebed in de moskee waar de ‘Palestijnen’ door hun imams worden opgezweept en verzameld, trokken tussen de 5000 en 6.000 door Hamas gesponsorde terroristen naar de grens met Israël om rel te schoppen.

De demonstranten verbrandden autobanden, gooiden met stenen, brandbommen en granaten naar de soldaten die de grens bewaakten en probeerden het veiligheidshekken langs de grens met Gaza te saboteren om Israël binnen te vallen en Joden te vermoorden.

IDF-troepen reageerden met de klassieke oproerverspreidingsmiddelen zoals traangas en rubberkogels en schoten af en toe met scherp op de belangrijkste terroristen, in overeenstemming met de regels van betrokkenheid.

Pallywood, de propagandamachinerie van Hamas in Gaza, zei dat 68 relschoppers waaronder (17 kinderen en 3 vrouwen, werden gewond tijdens de rellen waarvan minstens 20 van hen werden opgenomen met schotwonden.

Een moslimterrorist werd neergeschoten en redelijk gewond nadat hij probeerde Israël binnen te vallen vanuit Gaza, in het Khan Younis-gebied. De terrorist werd opgenomen maar herstelt goed en bezweerde dat hij er volgende vrijdag weer bij zal zijn ‘zo Allah het wil‘. Allah wil wel, zei de woordvoerder van Hamas.

Ondertussen braken er drie kleine penseelbranden uit in de omliggende Israëlische gemeenschappen van Gaza als gevolg van brandballonnen die vanuit Gaza werden gelanceerd naar de Regionale Raad van Negev Sdot en één in de Regionale Raad van Eshkol. Brandweerlieden die ter plaatse werden geroepen, konden de brandjes binnen enkele minuten doven en verhinderden dat ze zich verspreidden

Raket afgevuurd
Opnieuw werden op vrijdagavond raketten gelanceerd door moslimterroristen richting Zuid-Israël. Code Rode raketalarm sirenes klonken in Sderot, Ivim, Nir Am, of Haner, Erez, Sapir School en Ganim. Omwonenden meldden ten minste drie explosies te hebben gehoord.

De IDF zegt dat een raket met succes werd onderschept door het Iron Dome raketafweersysteem. Een 29-jarige vrouw raakte lichtgewond terwijl ze naar een schuilkelder in Sderot rende. Ze werd voor verzorging overgebracht naar het Barzilai-ziekenhuis in Ashkelon.

Volgens Arabische rapporten hebben IDF-tanks in reactie op de raketten een Hamas-terreurpost op de begraafplaats East Jabalya beschoten. De Al-Quds Brigades, het moordeskader van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ), wiens enige missie is om Israëli’s te vermoorden, claimden de verantwoordelijkheid voor de raketaanval op Zuid-Israël.

In een verklaring zei de woordvoerder van de IDF over de agressie van het dertien-in-een-dozijn terreurgroepen die de Strook ‘rijk’ is:

De IDF zal blijven optreden tegen pogingen om Israëlische burgers te schaden en beschouwt de terroristische organisatie Hamas als verantwoordelijk voor alles wat er in en om de Gazastrook gebeurt.


Bronnen:

♦ naar een artikelMuslim terrorists riot along Gaza border – Iron Dome intercepts rocket over southern Israel” en een artikelMuslim terrorist neutralized after attempting to invade Israel from Gaza” en een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at Israeli civilians in southern Israel” en een artikelIsraeli fighter jets bomb Hamas terror targets in response to rocket attack from Gaza” van 16 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “5,000 Arabs demonstrate along Gaza border” en een artikelIDF attacks Hamas infrastructures” en een artikel “Iron Dome intercepts rocket fired from Gaza” van 16 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Na het rituele vrijdaggebed in de moskee bestookten 6000 Palestijnen Israël’s grenshekken

Reacties zijn gesloten.