Technion Instituut op 85ste plek in de Shangai Top 1000 beste universiteiten ter wereld

De Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2019 werd gisteren vrijgegeven door ShanghaiRanking Consultancy. Sinds 2003 presenteert ARWU jaarlijks de top 500 van universiteiten ter wereld op basis van transparante methodologie en objectieve gegevens van derden.

De rankings van ARWU zijn erkend als de voorloper van wereldwijde universitaire ranglijsten en gelden als de meest betrouwbare. Dit jaar worden de beste 1000 universiteiten ter wereld gepubliceerd. De rangschikking houdt rekening met zes criteria, waaronder het aantal Nobelprijswinnaars.

De Universiteit Gent mag zich de 66ste beste universiteit ter wereld noemen. KU Leuven volgt op de 85ste plaats in de Shanghai Ranking. De KUL deelt die 85ste plaats met het Israëlische Technion Israel Institute of Technology. De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem (123ste pl.) en het Weizmann Instituut voor Wetenschap  (150ste pl.) staan kwalitatief eveneens vrij hoog genoteerd.

Harvard is voor het 17de jaar op rij verkozen tot beste universiteit, gevolgd door Stanford en Cambridge. De top tien is identiek aan die van vorig jaar, met acht Amerikaanse en twee Britse universiteiten. De Franstalige universiteiten UCLouvain en ULB vallen buiten de top 100.


Bronnen:

♦ naar een artikelShanghaiRanking’s Academic Ranking of World Universities 2019 Press Release” van 15 augustus 2019 op de site van Shangai.com

♦ naar een artikelUGent 66ste unief ter wereld” van 16 augustus 2019 op de site van Het Laatste Nieuws

Een gedachte over “Technion Instituut op 85ste plek in de Shangai Top 1000 beste universiteiten ter wereld

  1. Vreemd nu aan het licht is gekomen dat met name rijke mensen hun diploma of graad hebben gekocht. Zij kochten voor veel geld een plaats in voor zoon of dochter. Ja voor geld koop je alles.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.