Congreslid Rashida Tlaib mag dan toch haar grootmoeder in ‘Palestina’ bezoeken

Israël’s minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri zei vrijdag dat hij Democratisch congreslid Rashida Tlaib die van ‘Palestijnse’ origine is, die Israël een dag eerder het land niet had mogen bezoeken, samen met haar collega Ilhan Omar zou toestaan ​​Israël op humanitaire gronden binnen te komen.

De beslissing kwam uren nadat Tlaib een brief had ingediend waarin zij verzocht om ondanks het verbod haar toelating te geven om haar bejaarde Palestijnse grootmoeder, die in het dorpje Beit Ur al-Fouqa in Samaria nabij Ramallah woont, te bezoeken.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken had donderdag gezegd dat het zou overwegen om Tlaib om humanitaire redenen Israël binnen te laten om haar familieleden op de Westelijke Jordaanoever te bezoeken.

In de brief gericht aan minister Deri schreef Congreslid Rashida Tlaib:

Ik wil graag toegang tot Israël vragen om mijn familieleden te bezoeken en met name mijn grootmoeder die in de 90 is en in Beit Ur al-Fouqa woont. Dit kan misschien mijn laatste kans zijn om haar te zien. Ik zal alle beperkingen respecteren en zal tijdens mijn bezoek geen boycots tegen Israël promoten.

Eerder twitterde Rashida Tlaib:

Een verklaring van Deri’s kantoor vrijdagochtend zei dat hij had besloten om het congreslid het land toe te laten op basis van haar brief. Het bericht vertelde dat hij zijn “hoop had uitgesproken dat ze haar belofte zal waarmaken en dat het bezoek enkel en alleen om humanitaire behoeften zouden zijn.”

Geen inmenging van Trump
De Israëlische ambassadeur in de Verenigde Staten, Ron Dermer, zei donderdag dat het besluit om de toegang tot Israël te verbieden voor Rashida Tlaib en Ilhan Omar, niets te maken had met president Donald Trump.

Dermer sprak in een conference call met Joodse groepen en geciteerd door JTA, die hadden bericht dat Israël onder druk was bezweken voor president Trump. Die bericht waren vals, zei Dermer:

We werden niet onder druk gezet door de Trump-regering om dit te doen en dit is een soevereine beslissing die Israël zelf moet nemen.

Dermer zei dat de beslissing werd gemotiveerd door het feit dat de twee moslim parlementsleden actieve leden zijn van de boycot-Israël beweging BDS. Volgens de Israëlische wet kunnen BDS-supporters de toegang tot het land geweigerd worden.

Het besluit van Israël om Tlaib en Omar te verbieden kwam kort nadat Trump op Twitter had geschreven dat Israël ‘grote zwakte zou vertonen’ als het de twee congresvrouwen zou toelaten.

In navolging van een verklaring donderdag door premier Binyamin Netanyahu, haalde Dermer een route aan die door Tlaib en Omar werd gegeven als reden voor het besluit om hen de toegang te weigeren. Hij zei dat het reisplan de bestemming ‘Palestina’ vermeldde als bestemming en niét Israël en ook geen vergaderingen met Israëlische ambtenaren zou omvatten.

De ambassadeur voegde eraan toe dat de Congresvrouwen van plan waren om organisaties te ontmoeten die BDS promoten, waarvan een van de leiders banden heeft met het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), die door de VS (en ook in België en Nederland) staat opgelijst als een terreurgroep.


Bronnen:

♦ naar een artikelIn climbdown, Israel says Tlaib can enter to visit her Palestinian family” van 16 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelInterior Minister approves Tlaib request to visit grandmother” en een artikel van Ben Ariel “‘Tlaib, Omar ban had nothing to do with Trump’” en een artikel van Elad Benari “Trump: Tlaib and Omar are ‘very anti-Israel’” van 16 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Congreslid Rashida Tlaib mag dan toch haar grootmoeder in ‘Palestina’ bezoeken

 1. Yep…..en toen ze het OK had, heeft zij haar aanvraag weer ingetrokken wat dan weer laat zien dat haar haat tegen Israel groter is dan de liefde voor haar grootmoeder.

  De juiste beslissing van de Israelische regering om deze 2 Jodenhatende tantes de toegang tot Israel te weigeren.

  Laat media, linksen & Democraten en alles ertussen in maar lekker kletsen. Realiteit is dat de poort naar het heilige land voor PRO BDS & Jodenhaters gesloten blijft.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja dat zal zeer zeker een media spektakel geven en ik wed dat de openbare omroep BRT in overdrive zal gaan over “dat arme gediscrimineerde democratische congreslid”.
  De standupper (net als de komieken van vroeger) Soenens Bjorn had een zoveelste oprisping van verongelijking (die heeft het nog altijd niet verteerd dat hij bij Clinton Hillary niet op de thee kan in het Witte Huis), dat de huidige POTUS net als een dictator doet.
  De openbare omroep BRT heeft trouwens hun eigen record verbroken in negatieve berichtgeving over een Amerikaanse president ; tot hiertoe nog geen éne positieve bijdrage over Donald Trump door de voltallige “nieuws”redactie op de BRT, ik moet niet tellen gewoon lezen op hun webvehikel deredacteibe zegt genoeg.
  Die behandeling heeft geen voorganger van Donald Trump ooit gekregen (zelfs de dynastie Bush niet), de haat zal diep zitten !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.