Ilan Omar: ‘Als Israël toch zo onschuldig is, waarom staan ​​ze er dan op om Joden te zijn?’

De Amerikaans-Somalische volksvertegewoordiger Ilhan Omar vroeg zich onlangs hardop af: “Als Israël toch zo onschuldig is, waarom staan ​​ze er dan op om Joden te zijn?” (If Israel is so innocent, then why do they insist on being Jews?).

Toen Israël met luchtaanvallen reageerde op meer dan 600 raketten die vanuit Gaza op hen werden afgevuurd, verdedigden velen dit als een terechte verdediging. Vertegenwoordiger Ilhan Omar haalde uit tegen dit standpunt en zei op Twitter over Israël: ‘Als ze zo onschuldig zijn, waarom zijn ze dan Joden?”

Omar wees er vervolgens op hoeveel mensen in Israël de extreem vijandige daad van Joods zijn blijven voortzetten en alle mensen om hen heen provoceren. “Ze willen dat mensen medelijden met hen hebben,” zei Omar, “maar ze zijn er gewoon elke dag zoals Joden. Het is bijna alsof ze iedereen voor de gek houden.”

Ondanks het aantrekken van een woedend kiesdistrict van gelovigen, zijn het citaat en het artikel waaruit het afkomstig is echter volledig fictief. De Babylon Bee, die zichzelf adverteert als “Uw vertrouwde bron voor christelijke nieuwssatire”, publiceert alleen satirische inhoud gericht op een conservatief christelijk publiek.

In dit geval was de bedoeling van de website om de reactie van Omar op het escalerende geweld in de Gazastrook belachelijk te maken (‘De status-quo van bezetting en humanitaire crisis in Gaza is onhoudbaar,’ tweette ze, met nadruk op de benarde situatie van Palestijnen) door nauwelijks coherente anti- Semitische citaten aan haar toe te dichten.

Eerder in het jaar werd Omar door leden van beide partijen beschuldigd van het gebruik van ‘antisemitische tropen’ bij het bekritiseren van de invloed van Israël op de Amerikaanse politiek. Ze heeft echter geen openbare verklaringen afgelegd die lijken op die in het Babylon Bee-artikel.

Altijd leuk dat Fake News 🙂

Ilan Omar vóór en nà de makeover…


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Emery “Did U.S. Rep. Ilhan Omar Say ‘If Israel Is So Innocent, Then Why Do They Insist on Being Jews?’” van 9 mei 2019 op de site van  Snopes

♦ naar een artikelIlhan Omar: ‘If Israel Is So Innocent, Then Why Do They Insist On Being Jews?’” van 6 mei 2019 op de site van Babylon Bee

2 gedachtes over “Ilan Omar: ‘Als Israël toch zo onschuldig is, waarom staan ​​ze er dan op om Joden te zijn?’

 1. Het is beneden je eigen waardigheid en zonde van tijd & energie om met bepaalde mensen in discussie te gaan. Deze vrouw is er een van.

  De grootste verliezer is de Democratische partij die achter deze Somalische “democraat” moet staan als teken van eendracht & solidariteit in de partij.

  Weg zijn de genuanceerde waarden van de ooit centrum linkse sociaal democratische partij. In plaats daarvan is het fanatisme gekomen gebaseerd op leugens & halve waarheden van afgevaardigden met een haat agenda.

  Hoe triest is het te zien hoe deze partij in verval raakt.

  Like

 2. Ajaan Hirshi Ali ook een Somalische maar zij moet voor haar leven vrezen want zij duid de islam zoals die echt is een op verovering geschoeide ideologie die alles en iedereen wil onderwerpen.
  Zij kreeg een fatwa over haar heen, de Nederlandse overheid wou haar niet levenslang beschermen en nu woont ze in de USA the home of the brave.
  Zij is het de absolute tegenpool van dat verderfelijke islamitische wicht die de haar toegekende vrijheden misbruikt om CAIR propaganda te verspreiden en de stinkende walmen van haar antisemitisme te kunnen uiten.
  Niet moeilijk dat ze bij de mainstream media hoog oplopen met zo schepsels alles wat tegen Israël is krijgt een voorkeursbehandeling.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.