Canadees dagblad: ‘Opgelet: Die satanische Joden zitten overal en bespioneren u!’

Wie Joden, katholieke kerk en Polen uitspreekt krijgt er meteen een reeks vermeende Joodse complotten en samenzweringen bovenop.

Drie miljoen Joden vermoord in Polen? Eigen schuld, dikke bult!” zeggen ze hardop in Polen. Of zoals de Israëlische minister Israel Katz het onlangs uitdrukte: “Elke Pool krijgt het antisemitisme met de moedermelk ingezogen.”

Een onderzoek van B’nai Brith Canada heeft frequent antisemitisch en hatelijk materiaal ontdekt in een Canadese krant in de Poolse taal, in een artikel dat onlangs werd gepubliceerd in de Canadees-Poolstalige krant Goniec, een in Mississauga gevestigd nieuwscentrum van Andrzej Kumor (plaatje bovenaan).

In het bewuste artikel worden Joden en Zionisten ervan beschuldigd dat ze “terrorisme in hun bloed hebben” en Kumor spoort zijn lezers aan om “het heft in eigen handen te nemen en in opstand te komen tegen de Joden” als reactie op hun verzonnen pogingen om Polen te vernietigen.

In een reeks opruiende artikelen waarschuwt de krant herhaaldelijk voor “de Joodse controle over de Poolse regering via marionettenpolitici in de Verenigde Staten die de geschiedenis herschrijven in het belang van de Israëlische regering.

Auteurs op de site hebben ook verklaard dat “Joden hun oude spel spelen door zich te bemoeien met verschillende regeringen,” terwijl zij de acties van Joodse organisaties “racistisch en satanischnoemen.

B’nai Brith Canada heeft een klacht ingediend bij de regionale politie van Peel, die de zaak onderzoekt. Michael Mostyn, de CEO van B’nai Brith Canada, zei hierover:

We zijn geschokt door de flagrante Jodenhaat die deze publicatie uitstraalt. Hoewel er ruimte is voor onenigheid over het beleid in de tegenwoordige Pools-Joodse relaties, gaat de antisemitische inhoud die we hier zien helemaal over de schreef.

Plaatje hierboven: In een ander artikel wordt een foto van chassidische joden afgewisseld met het Amerikaanse Capitool, gevolgd door aantijgingen dat het “Congres wordt gecontroleerd door sinistere Joodse eenheden.

Een ander artikel draagt ​​de kop: “U gebruikt WhatsApp – Joden bespioneren U.” (Pools: ‘Używasz Whatsapp – szpiegują Cię Żydzi‘.

De Canadees-Poolse krant Goniec bekritiseert ook een film die het brutale anti-Joodse bloedbad in 1941 in de Poolse stad Jedwabne documenteert, en beschrijft het als “valse propaganda van de ‘Holocaust-industrie’ als een complot om herstelbetalingen te eisen voor Joodse eigendommen die verloren of gestolen waren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De Jedwabne Pogrom (plaatje onderaan) was een vreselijk bloedbad dat plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog op 10 juli 1941 in de stad Jedwabne in het door Duitsland bezette Polen. Ten minste 340 Poolse Joden, waaronder vrouwen en kinderen, werden vermoord, van wie ongeveer 300 levend werden verbrand toen ze in een schuur werden opgesloten die in brand werd gestoken. Ten minste 40 Poolse boeren waren betrokken in de slachtpartij die luid aangemoedigd werden door hun locale dorpspastoor.


Bronnen:

♦ naar een artikel‘Jews are spying onyou,’ Ontario Polish newspaper claims” van 15 augustus 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

Een gedachte over “Canadees dagblad: ‘Opgelet: Die satanische Joden zitten overal en bespioneren u!’

  1. Vele Polen waren Jodenhaters, zijn Jodenhaters & blijven Jodenhaters.

    De anti Joden complot theorieën zijn weer helemaal terug van weggeweest…..en niet alleen bij Polen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.