Het wordt steeds problematischer voor Joden in Duitsland

Geïmmigreerde Jodenhaat: verbaal en lichamelijk geweld neemt toe. Hoewel de schrijver als kind van na de oorlog de in de nazitijd op Joden gepleegde gruweldaden alleen maar uit de geschiedenislessen en een bezichtiging van de gedenkplaats van het concentratiekamp Dachau kent, zou hij het nooit voor mogelijk hebben gehouden dat Joden hier in het land ooit weer moeten vrezen voor hun veiligheid.

Als er één land bestaat, waarin de staat en de samenleving er alles aan moeten doen om joodse medeburgers het gevoel van geborgenheid in de gemeenschap te geven, dan is het Duitsland. Het kan zijn dat de ene of de andere lezer bij deze regels met zijn ogen rolt en denkt: “Nu begint hij ook nog een keer, op een bepaald moment moet het toch een keer goed zijn”.

Beledigingen tegen Joden op het vliegveld Berlijn-Tegel
Nee! Het is helemaal niet goed wanneer het langzamerhand weer begint en Joden hier in het land op grond van hun afstamming en hun geloof zonder schaamte weer openlijk aangepakt worden. Het schijnt echter zo alsof deze nieuwe Jodenhaat hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door de verandering van onze bevolkingsstructuur. Daarover later meer.

Het jongste Joden-vijandige incident heeft plaatsgevonden op het vliegveld Berlijn-Tegel. Een alledaagse situatie, zoals die elke dag voorkomt aan de incheckbalie:

Een 50-jarige reiziger wilde zaterdagmorgen tegen 08.40 uur beginnen aan zijn geboekte reis naar Menorca. Bij het inchecken werd vastgesteld dat zijn koffer te zwaar was. Er ontstond een discussie met de medewerkster achter de balie, omdat de reiziger niet bereid was om extra te betalen.

De luchthavenmedewerkster, blijkbaar een dame met een Arabische migratieachtergrond, liet in deze situatie echter alle professionaliteit varen en begon de reiziger in het Engels en Arabisch antisemitisch te beledigen. Volgens informatie van de “Bild-Zeitung” zou daarbij het woord “Jood” gevallen zijn. Bovendien werd de reiziger van de vlucht uitgesloten. Nu stelt de Binnenlandse Veiligheidsdienst een onderzoek in. Hopelijk zonder “moslimvrees” en net zo hard als bij bio-Duitsers.

Immigratie in de Jodenhaat
Het hierboven geschetste incident is geen op zichzelf staand geval. Met het stijgende aandeel van de islamitische bevolking in Duitsland stijgt ook het aantal Joden-vijandige overvallen.

Tegen een joodse leerling in Berlijn wordt door een Arabisch meisje gezegd dat Hitler een goede man geweest zou zijn, omdat hij Joden heeft gedood; eveneens in Berlijn moet een Israëli zich door een Syriër met een broekriem laten slaan, omdat hij een keppeltje draagt, en uitgerekend in de hoofdstad van het land steken Palestijnen Israëlische vlaggen in brand.

In april 2017 viel een Arabier een Israëli aan op straat, in juli 2018 sloegen tien Syriërs in het park een Jood in elkaar, beide zaken eveneens middenin Berlijn. Bovendien bestaan er in Berlijn stadsdelen, waarin men als Jood geen keppeltje durft te dragen. In München zouden onlangs een rabbi en zijn beide zoons bespuugd zijn. Het onderzoek duurt nog voort.

Het is een feit dat Jodenhaat wijdverbreid is onder moslims. De historische achtergronden dienen hier niet belicht te worden, het volstaat dat het zo is.

Men moet zich realiseren dat waarschijnlijk maar heel weinig islamitisch migranten die een Duits paspoort krijgen, hiermee ook de morele verantwoordelijkheid voor de massamoord op de Joden in het Derde Rijk overnemen. Des te gemakkelijker is het voor veel mensen met een islamitische migratieachtergrond hier in het land hun Jodenhaat net zo ongeremd uit te leven als zij dit in hun land van herkomst hebben gedaan.

Tot nu toe blijft het in Duitsland overwegend bij verbaal geweld, men hoeft echter geen helderziende te zijn om te voorspellen dat met een stijgend aandeel moslims op de gehele bevolking het verbale geweld in toenemende mate ook in lichamelijk geweld zal omslaan, omdat men zich sterker voelt en het territoriaal gedrag toeneemt.

Veel Joden zijn “oude Duitsers”
De meeste joodse families zijn al generaties lang geworteld in Duitsland. Honderdduizenden Duitse soldaten van het joodse geloof trokken enthousiast voor volk en vaderland de Eerste Wereldoorlog in.

Niet weinigen van kregen hoge onderscheidingen. Israël is voor de “oude” Duitsers van het joodse geloof een vreemd land en veel Joden uit Rusland hebben Duitsland en niet Israël als hun thuisland gekozen, wat met het oog op ons verleden een groot geschenk van vertrouwen is. Die willen niet weg.

Duitsland is – nog – een fantastisch land! Maar nu dreigt voor de Duitsers van het joodse geloof het gevaar om stuk voor stuk nogmaals hun thuisland kwijt te raken. Echter niet alleen zij, maar ook alle oorspronkelijke Duitsers van het christelijk geloof. Alleen daarom al moeten wij Duitsers elkaar trouw blijven.

Voor moslims, die joods leven in Duitsland niet accepteren, is hier geen plaats. De schrijver is er blij mee dat de Joodse vereniging in de AfD bestaat en hij hoopt dat ook de Centrale Raad van de Joden in Duitsland weldra zijn houding over de AfD overdenkt. De Alternative für Deutschland (AfD) is de enige partij die dit probleem duidelijk ter sprake brengt.

door Eugen Prinz


Bronnen:

♦ in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikelZugewanderte Judenhass: Verbale und körperliche gewalt nimmt zu – – Die Luft wird dünner für Juden in Deutschland” van 11 augustus 2019 op de website van Politically Incorrect

Een gedachte over “Het wordt steeds problematischer voor Joden in Duitsland

 1. Een virus kan zich alleen uitbreiden & verspreiden in de juiste omgeving.

  Er word deze Jodenhaters in Duitsland & Europa geen haarbreed in de weg gelegd………, behalve verbaal.

  “Oude Duitsers” omdat ze in WO1 hebben meegevochten.
  Deze fout hebben de Joden al eens gemaakt en het resultaat was Auschwitz!

  De periode na de moord op 6 miljoen was een korte periode van ‘schaamte’ en respijt die nu is beeindigd en die daarom de oude Europeese normen & waarden weer toelaat.

  Wie zich verbeeld dat deze situatie zich zal verbeteren zal van een koude kermis thuiskomen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.