Twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet welkom in Israël

De vice-minister van Buitenlandse Zaken van Israël bevestigde dat vertegenwoordigers Rashida Tlaib en Ilhan Omar het land niet mogen binnenkomen. Minister Tzipi Hotovely zei aan de Israëlische publieke omroep Kan:

We zullen niet toestaan ​​dat degenen die ons recht om te bestaan ​​in deze wereld ontkennen, Israël binnenkomen. In principe is dit een zeer terechte beslissing.

De verklaring kwam kort nadat in een rapport van de Washington Post werd gesteld dat premier Benjamin Netanyahu overwoog om de twee moslimvrouwen de toegang tot het land te weigeren, die eerder te kennen hadden gegeven om naar de Palestijnse gebieden te reizen. Ze zouden naar verluidt op zondag 18 augustus de Joodse staat bezoeken.

De twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib, die in het Congres zetelen voor de linkse Democratische Partij, zijn beide actief in de antisemitische boycot-Israël beweging BDS en zijn uitgesproken critici van Israël op het antisemitische af. De Israëlische wet laat toe dat BDS-aanhagers de toegang tot het land kunnen geweigerd worden.

Kort na het bericht in The Washington Post stuurde president Donald Trump via Twitter een bericht de wereld rond dat het voor Israël “een teken van grote zwakte” zou zijn als het de twee Congresvrouwen zou binnenlaten. “Zij haten Israël en alle Joodse mensen. Ze zijn een schande!

Op een bijeenkomst een dag eerder op woensdagavond in North Carolina, intensiveerde hij de druk op ‘The Squad’ (de vier antisemitische Congresleden) nog verder. Een bewonderende menigte zong ‘send her back’ toen Trump een sneer gaf naar Ilhan Omar die ingeweken is uit Somalië en Rashida Tlaib die van Palestijnse afkomst is:


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael confirms it is banning Tlaib and Omar from entering country” en een artikelIsrael seemed poised to admit Tlaib, Omar — and then Trump weighed in” van 15 augustus 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelTrump vraagt dat Israël de toegang weigert aan Amerikaanse Congresleden Ilhan Omar en Rashida Tlaib” van 15 augustus 2019 op de site van VRT NWS

♦ naar een artikelIsrael considers banning visit by Jew-hating Muslim lawmakers leading Hamas interests in Congress” en een artikelMuslim Congresswomen who love to hate Israel will be barred from entering the Jewish State” van 15 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

10 gedachtes over “Twee Amerikaanse Jodenbashers Ilhan Omar en Rashida Tlaib niet welkom in Israël

 1. Merkel zal zich ondertussen wel weer druk maken. Kan af en toe het commentaar van de Europese leiders niet volgen, want die maken er elke keer weer wat moois van.
  De dames gaan maar naar Jordanië.

  Like

 2. Sorry mensen…. het anti Israel media spektakel gaat niet door!

  CNN & co die zich hier al helemaal op voorbereid hadden zullen het wel veroordelen als anti democratisch (tenslotte zijn het verkozen Democraten), racistisch (zeker omdat het Moslima’s zijn), vrouw onvriendelijk, apartheid etc.etc.

  Dit was de énige juiste beslissing, daar deze 2 dames niet kwamen om zich te informeren maar om de boel te provoceren.

  Like

  1. De democraten zijn juis de pertij can de KKK en voormalig slavernij en CNN is mede schuldig aan verspreiden van antisemitisme!

   Like

 3. Heb een mail verstuurd naar de (allesbehalve) neutrale ombudsman Tim Pauwels op de openbare omroep BRT, dit nadat ik op het webvehikel deredactiebe het flutartikel las van Jos De Greef over die twee (als democraten vermomde) Jodenhaters.
  Bibi als steeds een wijs man en de huidige POTUS onderstreept nogmaals zijn band met Israël.
  De “journalist” Jos De Greef heeft op een heel sluwe en lepe wijze zijn mening over Israël weergegeven door hoe hij het inkleedde.
  Jos De Greef schrijft over antisemieten en belicht ze als volgt “…Rashida Tlaib -van Palestijnse afkomst- en Ilhan Omar -ingeweken uit Somalië- staan erg kritisch tegenover Israël …”.
  Die Jos De Greef heet loepzuivere antisemieten dus lieden die “…kritische staan tegenover Israël”…”, openbare omroep BRT en “verslaggeving” over Israël dat is als een pyromaan die de brandweer PR mag doen, de weerzin is nooit ver weg in hun duiding.

  Like

  1. Ik denk niet dat er iemand in Israel wakker ligt van de mening van de VRT of Jos de Greef.

   Als beide instanties zo begaan zijn met democratie zouden ze zich moeten afvragen waarom een winnende Vlaamse partij, democratisch verkozen door miljoenen, op een zijspoor word gezet door een cordon sanitaire van verliezende partijen.

   De realiteit is dat deze fanatiek Israel hatende dames, samen met hun vrije mening in Amerika mogen blijven. Vandaar mogen ze blazen zoveel ze willen maar het onderwerp van hun haat komen ze niet in.

   De Democratische partij, ooit een democratische & genuanceerde partij, word gekaapt door een groep ultra linkse fanatici waardoor de centrum linkse democraten de regie steeds meer kwijt raken.

   De wereld van vandaag word jammer genoeg geregeerd door zwakker, politiek correcte leiders die geleid worden door fanatici met een agenda van leugens & halve waarheden en een obsessieve afkeer van sterke leiders die hier tegenin gaan.

   Geliked door 1 persoon

   1. Het klopt dat er in Israël geen kat zal wakker liggen van wat een nep journalist suggereert maar ik zou ze geen brood willen geven in Vlaanderen zij die de openbare omroep BRT (en andere pretzenders) beschouwen als een objectieve neutrale nieuwszender (en hun enige bron van informatie) !
    U kent vast het recept van een geslaagde reclame campagne en dat is de kracht van de herhaling, als het maar genoeg verspreid wordt zal het wel ergens blijven hangen.
    Dat is wat de openbare omroep en hoogstwaarschijnlijk de andere pretzenders ook hanteren herhaal de boodschap maar genoeg en velen geloven die uiteindelijk.
    Waarik ook naar verwees in mijn mail naar Pauwels Tim is dat die lepe Jos De Greef “vergat” te schrijven dat er zelfs in de democratische partij stemmen opgaan om die twee het zwijgen op te leggen.
    De slecht geïnformeerde (iedereen die mainstream media volgt) kijker, luisteraar is dus niet op de hoogte dat die twee vrouwen wat meer zijn als “krtisch tegenover Israël”, zoals die flutschrijvende nepjournalist “duid”, en daar zit net het gevaar de (weinig) subtiele misleiding over de realiteit –>een beproefd recept bij de BRT<–.

    Like

    1. Het doet er niet toe wat Joden hatende Europeanen zeggen, maar het gaat erom wat Israel doet…..en Israel doet goed.

     Dus laat al die volgers van de VTR gewoon kletsen, want sowieso telt hun mening niet………….niet in Israel, maar ook niet in eigen land!

     Like

 4. Ook Nederlanders kiezen voor huichelaars en wegkijkers als regering. Het rijtje nsbers is hoog in Nederland. Denk aan de huichelaar van een Wim Kok
  Samen met het fnv heeft hij de Nederlanders verraden. Oooh ze houden hier zo van de islam.

  Like

Reacties zijn gesloten.