Andermaal moslimterreur en bomaanslagen in Denemarken waarover uw media niet berichten

“Er waart een spook door Europa – het is het spook van het islamisme,” zou de inleidende tekst van het wereldberoemde Communistisch Manifest van Karl Marx en Friedrich Engels dat in 1848 werd uitgebracht, anno 2019 kunnen luiden, waarbij het oorspronkelijke begrip communisme in de beroemde openingszin werd vervangen door islamisme.

Sinds het failliet van het communisme eind jaren 1980 begin jaren 1990 heeft een nieuw gevaar de kop opgestoken: de islamistische onverdraagzaamheid en het georganiseerd moslimracisme. Intussen is dat al lang geen spook meer en dat merk je niet enkel in de Verenigde Staten of Groot-Brittannië.

Ook in de Scandinavische landen zoals Denemarken, Zweden en Noorwegen beginnen de incidenten zich op te stapelen waarbij islamitische onverdraagzaamheid en virulente Jodenhaat zich manifesteert.

Bomexplosies in Kopenhagen
De Deense politie heeft een 22-jarige Zweedse moslim-terrorist gearresteerd en een internationaal bevel uitgevaardigd voor een andere 23-jarige Zweedse terrorist, beide verdacht van een explosie buiten het kantoor van de Deense belastingdienst in Kopenhagen vorige week. De terrorist werd hierbij gefilmd door een bewakingscamera (plaatje bovenaan).

Eén persoon raakte lichtgewond bij de explosie die glazen deuren en ramen en geschroeide metalen bekleding bij de hoofdingang van het gebouw verbrijzelde in wat volgens de politie een opzettelijke aanval was. Een andere explosie trof zaterdagochtend vroeg een politiebureau in de Deense hoofdstad. Het gebouw was beschadigd maar niemand raakte gewond bij de aanval, die net buiten het stadscentrum plaatsvond (plaatje hieronder).

De Deense politie heeft er bij het publiek op aangedrongen alle informatie te verstrekken die het onderzoek kan ondersteunen. “We hebben veel onderzoekers gevraagd om vandaag te werken en zij staan ​​klaar om uw telefoontje aan te nemen en contact te leggen met degenen die misschien iets hebben gezien“, zei hoofdinspecteur Jorgen Skov tijdens een persconferentie.

Sinds februari 2019 zijn in totaal negen grote bommen ontploft in Kopenhagen. De explosies kregen weinig aandacht in de internationale pers.

Ook in België niet. Daar sluit men de ogen voor wat er elders gebeurt. Sinds de aanslagen van 22 maart 2016 op Brussels Airport in Zaventem en één op metrostation Maalbeek in het centrum van Brussel, waarbij tweeëndertig burgers en drie daders werden gedood en meer dan 300 mensen gewond, denkt men in België dat ze daarmee wel het ergste hebben gehad.

Recente aanslagen tegen Deense Joden
Op 14-15 februari 2015 vonden drie afzonderlijke schietpartijen plaats in Kopenhagen, Denemarken. In totaal werden twee slachtoffers en de dader gedood, terwijl vijf politieagenten gewond raakten.

♦ De eerste schietpartij vond plaats op 14 februari 2015 tijdens een klein openbaar middagevenement genaamd ‘Kunst, godslastering en vrijheid van meningsuiting‘ in het culturele centrum van Krudttønden, waar een gewapende schutter een burger doodde en drie politieagenten verwondde.

30 tot 40 personen woonden het evenement bij, waaronder de Zweedse kunstenaar Lars Vilks, die een van de belangrijkste sprekers was, en François Zimeray, ambassadeur van Frankrijk in Denemarken, die het seminar met zijn toespraak opende net voordat de aanval plaatsvond. Lars Vilks wordt vaak beschreven als het hoofddoel vanwege zijn tekeningen van Mohammed.

♦ De tweede schietpartij vond later die nacht plaats, buiten de Grote Synagoge van de stad in Krystalgade. Een gewapende man doodde een jonge joodse man tijdens een bat-mitswa-viering en verwondde twee politieagenten.

♦ Later die ochtend in de buurt van het station van Nørrebro, volgde de politie het verdachte schot en doodde een man, nadat hij het vuur op hen had geopend terwijl hij probeerde een woongebouw onder politiecontrole te betreden. De man werd geïdentificeerd als Omar Abdel Hamid El-Hussein, die volgens de politie verantwoordelijk was voor beide aanvallen.

♦ Een Deense rechtbank veroordeelde op 18 mei 2017 een 17-jarig meisje dat van plan was om twee scholen in Denemarken te bombarderen, waaronder een joodse, met behulp van zelfgemaakte bommen gekend als het Kundby Complot.

Het meisje, dat dinsdag niet werd genoemd in de rechtbank van het district Holbaek omdat ze minderjarig is, werd veroordeeld voor ‘poging tot een terroristische daad’, die volgens rapporten een levenslange gevangenisstraf kan hebben. Ze zou donderdag worden veroordeeld.

Een bekeerling tot de islam, naar verluidt uitte de tiener sympathieën voor de islamitische staat in berichten op sociale media. Aanklagers hadden gezegd dat ze was geïnspireerd door Omar El-Hussein, de terrorist die in 2015 een aanval op een synagoge in Kopenhagen had gepleegd.

De tiener werd in 2016 gearresteerd wegens het plannen van bomaanslagen op de Joodse school in Kopenhagen en een andere school in Denemarken. Volgens Deense officieren van justitie had ze chemicaliën gekocht om de explosieven te maken.

♦ Een terroristisch complot in Kopenhagen werd verijdeld in november 2016 toen een Syrische vluchteling Dieab K. probeerde zonder een retourticket de Deense hoofdstad binnen te komen. Hij stond onder instructies van een medeplichtige van een islamitische staat in Zweden.

Toen hem de toegang tot Denemarken werd geweigerd, werd hij teruggestuurd naar Duitsland waar hij door de autoriteiten werd aangehouden. Hij bleek bommateriaal en twee messen in een tas bij zich te hebben.

♦ Een man werd op 14 mei 2019 ’s nachts gearresteerd in Denemarken in verband met het neersteken van een Joodse vrouw in Zweden, die haar in kritieke toestand achterliet, meldden Zweedse media. De verdachte wordt teruggebracht naar Zweden, meldde het dagblad van Helsingborg.

De Zweedse politie had eerder een bevel uitgevaardigd voor de arrestatie van de verdachte in zijn afwezigheid na de mesaanval in een straat in de kuststad Helsingborg. Het slachtoffer is de vrouw van de leider van de Joodse gemeenschap van Helsingborg. De Zweedse politie zei dat ze het neersteken behandelden als een poging tot moord.

Israël
Andermaal verkeren de Joden in Europa in gevaar. Het brutale neersteken van een lid van de Joodse gemeenschap in Helsingborg, Zweden, is nog een zoveelste herinnering dat we niet op vervagende herinneringen aan de Holocaust kunnen vertrouwen om de Joodse gemeenschappen van vandaag veilig te houden, aangezien onze scholen, synagogen en gemeenschapscentra forten worden.

We zullen antisemitisme met alle macht bestrijden en ons uitspreken tegen deze vreselijke incidenten. Onze gedachten en gebeden zijn bij de gewonden, haar familie en gemeenschap,zei president Reuven Rivlin in een verklaring waarin hij de aanval veroordeelde.


Bronnen:

♦ naar een artikelDenmark: Police arrest Swedish Muslim terrorist, issues warrant for another after bomb attacks in Copenhagen” van 14 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van David Nikel “Copenhagen Hit By Two Bombs In Four Days” van 11 augustus 2019 op de site van Forbes

♦ naar een artikelMan arrested in Denmark for stabbing Jewish woman in Sweden” van 15 mei 2019 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Andermaal moslimterreur en bomaanslagen in Denemarken waarover uw media niet berichten

 1. Mainstream media wauwelt vaker als niet dat het “verwarde mannen” zijn.
  Het in ongeziene mate toegenomen antisemitisme in de eu komt volgens de “pratende hoofden” uit de “rechts extremistische” hoek.
  In Duitsland is het hoofd van de binnenlandse veiligheid moeten opstappen omdat hij dit tegensprak.
  Merkel uit Merkelland duld geen tegenspraak en neuzelt dat het allemaal wel meevalt.
  De islamieten invaders doen volgens mainstream media niks kwaad, bij elke slachtpartij lispelen de “”duiders”: “het zijn alleen maar een paar enkelingen die de grote groep in diskrediet brengen”.
  Als er een slachtpartij plaatsvind is de eerste opzet ‘hou het stil’, helaas in het digitale tijdperk is dit onmogenlijk geworden en dan wordt plan b bovengehaald : ‘het zijn mensen met psychische problemen’.
  Wie wat blogs opvolgt die de cijfers en feiten bijhouden weet wel beter, trouwens ik heb er een paar dagen nog over gepend hoe erg het geworden is in Zweden, Groot Brittagne gaat dezelfde weg op.
  In feite is over heel de eu de islamisering aan een verschroeiend tempo ingezet, gefaciliteerd door de overheid en onder het goedkeurend oog van de mainstream die duid (of net niet) wat die overheid wil.

  Like

Reacties zijn gesloten.