Frankrijk beloofde Palestijnse terroristen niet te vervolgen die in 1982 zes Joden hadden vermoord

Plaatje hierboven: Parijs, 9 augustus 1982. Abu Nidal, een splintergroep van Al-Fatah, gooiden een granaat in het restaurant Chez Jo Goldenberg en openden met machinegeweren het vuur op de gasten. Zes mensen werden gedood en 22 anderen gewond [beeldbron: Wikipedia]

37 jaar na de aanval op de Rue des Rosiers in Parijs erkende de voormalige Franse inlichtingenbaas voor een rechter dat hij een overeenkomst had gesloten met de groep die verantwoordelijk was voor de moord.

Frankrijk stemde ermee in zich niet op Palestijnse terroristen te richten die Franse Joden in 1982 in Parijs hebben vermoord als ze ervan afzagen verdere aanvallen op Franse bodem uit te voeren, onthulde een voormalige topspion.

Yves Bonnet, die in de jaren tachtig leiding gaf aan de inmiddels ter ziele gegane DST-dienst, deed in januari een uitspraak bij een rechter die de aanslag in 1982 onderzocht waarbij zes mensen werden vermoord en 22 gewond in een koosjer restaurant in Rosiers Street, meldde Le Parisien op donderdag.

De verdachten in de aanslag op de Jo Goldberg-deli worden gezocht ter ondervraging via een Frans aanhoudingsbevel uit 2015. Een van de verdachten woont in Jordanië, een andere in de buurt van Ramallah op de Westelijke Jordaanoever en een derde in Noorwegen, volgens de overkoepelende CRIF-groep Franse Joodse gemeenschappen.

Geen van de relevante regeringen stemde ermee in om de verdachten uit te leveren, die volgens Franse onderzoekers tot de terreurgroep Abu Nidal behoorden, die in 1974 uit Al Fatah versplinterde.

“We hebben een soort verbale deal gesloten die hen vertelt: ik wil geen aanvallen meer op Frans grondgebied, maar ik zal je toestaan ​​naar Frankrijk te komen en garanderen dat er niets met je zal gebeuren,” zei Bonnet, volgens Le Parisien op 30 januari 2019.

On a passé une sorte de deal verbal en leur disant : Je ne veux plus d’attentat sur le sol français et en contrepartie, je vous laisse venir en Franceje vous garantis qu’il ne vous arrivera rien.

Franse autoriteiten stonden twee van de vermeende daders toe om hun wapenbroeders in Franse gevangenissen te bezoeken na de aanval van 1982, waarbij de terroristen granaten in het overvolle restaurant gooiden. Het was de bloedigste antisemitische aanval in Frankrijk sinds de Tweede Wereldoorlog.

Het werkte, er waren geen verdere aanvallen vanaf eind 1983 gedurende 1984 en tot 1985,” (Et ça a marché, il n’y a plus eu d’attentats à partir de fin 83, en 84 et jusqu’à fin 1985), zei Bonnet.

Dat is echter maar de halve waarheid. Misschien dat Abu Nidal er in Frankijk even mee ophield maar de terreurgroep zette zijn reeks aanslagen tegen Joodse instellingen en personen elders gewoon verder. Belangrijke aanslagen waren de aanslagen op Rome en Wenen in december 1985, de Neve Shalom-synagoge in Istanboel, de Pan Am Flight 73-kaping in Karachi in september 1986 en de aanval op de dagtocht door de stad Poros in Griekenland in juli 1988.

Ook in Parijs en in de rest van Frankrijk liepen de aanslagen gewoon verder zoals:

♦ Op 17 september 1982 raakte in Parijs een Israëlische diplomaat en 50 anderen zwaargewond door een autobom nabij het Lycée Carnot in de Cardinetstraat in het 17de district. De Bewapende Libanese Revolutionaire Cellen eisen de verantwoordelijk op voor de aanslag in de.

♦ En op 29 maart 1985 ontplofte in Parijs tijdens het Joodse filmfestival in de Le Rivoli Beaubourg bioscoop een bom waarbij 18 gewonden vielen.

Parijs, 9 augustus 1982 in Jo Goldenberg resto


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “In the ’80s, French secret service promised not to pursue Palestinian terrorists who killed Jews in Paris” van 9 augustus 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelFrance promised not to harm terrorists who killed Jews in Paris” van 9 augustus 2019 op de site van ArutzbSheva

♦ naar een artikel van Vincent Gautronneau en Jérémie Pham-Lê “Attentat de la rue des Rosiers : le pacte secret passé avec les terroristes” van 8/9 augustus 2019 op de site van Le Parisien

Een gedachte over “Frankrijk beloofde Palestijnse terroristen niet te vervolgen die in 1982 zes Joden hadden vermoord

  1. Frankrijk faciliteert wel vaker zaken die niet deugen ,kijk naar de islamitische massamoordenaar Khomeini die vanuit Frankrijk alle privilege’s kreeg, voordat deze islamitische boef zijn islamitische moordenaarspraktijken uitoefende op honderdduizenden andersdenkende Iraniërs( 1979) ! Het Europa van de huidige baantjesjagers zoals Frans Timmermans heulen gewoon mee met een grote verscheidenheid aan islamitische moordenaarsbenden in allerlei pluimage en soorten van terrorisme !!!Slaap zacht Europa !Europa is natuurlijk anti Israël met alle kwalijke gevolgen van dien!!

    Like

Reacties zijn gesloten.