Hamasleider bezweert vanuit het abattoir in Gaza de nek van de IDF te zullen breken

Yahya Sinwar, een moslimterrorist die jarenlang zat opgesloten maar werd vrijgelaten in ruil voor soldaat Gilad Shalit en tegenwoordig leider is van de islamitische terreurgroep Hamas, sprak op dinsdag tijdens een ceremonie ter ere van het extreem bloederig ‘Offerfeest’ (Eid al-Adha) in het Abattoir van Gaza.

Als Israël een campagne in Gaza lanceert, worden in één keer honderden raketten op Israëlische steden afgeschoten. Hamas zal de IDF breken als het Gaza binnenvalt,” zei Sinwar terwijl hij in het abattoir tot aan zijn enkels in het bloed stond.

Over de wekelijkse protesten van de ‘Mars van de Terugkeer’ langsheen de grens met Gaza zei hij dat “ze model staan voor de naleving door het Palestijnse volk van het recht op terugkeer en het recht op waardig leven.

In dit verband merkte Sinwar op dat de Palestijnse families een strategisch voordeel vormen in het plan om ‘Palestina te bevrijden’ en de natuurlijke bron van steun zijn voor de Palestijnse verzetsorganisaties. Hij voegde eraan toe dat de Palestijnse verzetsorganisaties niet zonder de steun van de Palestijnse families standvastig zouden kunnen staan ​​tegenover ‘Israëlische agressie’.

Bovendien prees Sinwar de moslimterrorist die op 1 augustus nabij de grens met Gaza een schietpartij uitvoerde. De terrorist, geïdentificeerd als Hani Abu Salah, werd geëlimineerd tijdens een vuurgevecht met Israëlische soldaten van de IDF. Hij behoorde tot een Hamas-eenheid die verantwoordelijk was voor het beperken van grensterrorisme langs het hek van de veiligheidsgrens, inclusief het onbevoegd lanceren van raketten en invasies op Israëlisch grondgebied.

Hamas heeft bij twee andere gelegenheden de verantwoordelijkheid voor de vijf moslimterroristenleden van de grenseenheid ontkend en beschreven hen in media-briefings als ‘schurken’. De IDF verijdelde zaterdagochtend vroeg een grote aanval van moslimterroristen uit Gaza die probeerden Israël binnen te vallen om Joden te vermoorden.

Tijdens de vakantie van Eid al-Adha (Offerfeest) voert de Hamas-organisatie een campagne waarbij Hamas-functionarissen gezinnen bezoeken waarvan de kinderen hebben deelgenomen aan de protesten voor de ‘Mars van de Terugkeer’, om het belang te illustreren van de rol die gezinnen spelen bij het versterken van de ‘nationale eenheid’ en om hun waardering te uiten voor het ondersteunen van de verzetsorganisaties.

Onlangs is er kritiek geweest in Gaza op Hamas voor het sturen van jonge mensen en hen te gebruiken als menselijke schilden om de IDF-strijdkrachten te confronteren, terwijl de families van de doden en gewonden niet worden geholpen.

Jongenspret tijdens ‘Offerfeest’ in het abattoir van Gaza – 11 aug. 2019

“Happy bloodbath, everyone!”
In de rest van de moslimwereld zelfde taferelen…


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas leader praises families who support the ‘resistance’” van 14 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelHamas leader attends slaughter festival, threatens its terror group will break the IDF” van 13 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

2 gedachtes over “Hamasleider bezweert vanuit het abattoir in Gaza de nek van de IDF te zullen breken

Reacties zijn gesloten.