Onrust neemt weer toe aan veiligheidshekken dat Israël beschermt tegen terreur vanuit Gaza

Gisteren lanceerden terroristen vanuit Gaza andermaal een explosief apparaat gehecht aan balonnen naar Israël.

Echter het gevaarlijk springtuig explodeerde voortijdig in de lucht boven de kibboets van Nahal Oz, in het zuiden van Israël. Er werden geen verwondingen gemeld. Inwoners van Israëlische steden nabij de grens met Gaza melden explosies in de lucht boven Gaza en in het zuiden van Israël.

Terreurcellen die zijn aangesloten bij de splintergroep de Kleinzonen van de Nasser uit Khan Younis, soms ook Zoon van Zawari uit Oost Khan Younis, bevestigden dat ze momenteel trossen ballonnen met grote partijen brandbommen en explosieven naar Israëlisch grondgebied lanceren (plaatje hieronder: screenshot van hun acties plus logo mét balonnen!).

De gevolgen bleven niet uit. Ten minste zes branden braken maandagmiddag uit in Zuid-Israël als gevolg van dergelijke brandballonnen.

Bovendien explodeerde een granaat die was bevestigd aan ballonnen boven een auto in het zuiden van Israël. Aan de auto is zware schade toegebracht.

Arabische bronnen meldden tevens dat gewapende moslimterroristen het vuur ​​openden naar IDF-drones die over Gaza-stad vlogen.

Eerder die avond arresteerden IDF-soldaten een moslimterrorist die het veiligheidsgrenshekken saboteerde en Israël binnenviel vanuit het zuiden van Gaza. De terrorist was gewapend met een mes en twee kogels.

Daarnaast arresteerde een eenheid van Hamas die verantwoordelijk was voor het voorkomen van infiltraties in Israël in de buurt van het perimeterhek. Arabieren meldden IDF-tankvuur naar een Hamas-terreurpost en werden er fakkels gezien boven Deir al Balah in centraal Gaza.

Gisteren heeft de IDF extra Iron Dome-raketafweerbatterijen ingezet in Zuid-Israël als voorbereiding op een mogelijke escalatie en raketaanvallen vanuit Gaza.

De IDF verijdelde zaterdagochtend vroeg een grote aanval van moslimterroristen uit Gaza die probeerden Israël binnen te vallen om Joden te vermoorden. Zondagochtend naderde een gewapende moslimterrorist uit Gaza het grenshek met Israël en opende het vuur op IDF-troepen, die met vuur reageerden en hem elimineerden.

Hamas boos op PA
De terroristische organisatie Hamas beschuldigde maandag de Palestijnse Autoriteit van het verlenen van veiligheidshulp aan Israël en het helpen voorkomen van terreuraanslagen in Judea en Samaria.

In antwoord op de aankondiging van premier Binyamin Netanyahu dat Israël het afgelopen jaar meer dan 600 terroristische aanslagen heeft gedwarsboomd, zeiden Hamas-functionarissen dat dit “het resultaat was van de bestaande relatie tussen de Palestijnse Autoriteit en Israël en de voortdurende veiligheidscoördinatie.”

Woordvoerder van Hamas, Abdel Latif al-Qanoa, heeft de Palestijnse Autoriteit en de PLO opgeroepen om “de ondertekende overeenkomsten met Israël te annuleren en de activiteiten tegen Palestijnse organisaties te stoppen.

Nieuw grenshekken
Het Israëlische defensie-establishment heeft besloten om een ​​nieuwe barrière in de Gaza-envelop te bouwen, dit keer een veiligheidsmuur tegen infiltratie van terroristen in steden en gemeenschappen in de buurt van de Gaza-grens.

Volgens een rapport maandag op Channel 12 News zal de muur zes meter hoog en negen kilometer lang zijn. Het zal naast aangrenzende plaatsen in de Gaza-envelop lopen en langs Highway 34 tussen de gemeenschappen van Yad Mordechai en Nahal Oz.

De muur wordt verondersteld een andere barrière te zijn in de ruimte tussen de Gaza-grens en de plaatsen, die terroristen zou moeten vertragen tijdens een poging tot infiltratie als ze in staat zijn de grens over te steken op weg naar een aanval.

De kosten van het project lopen in de tientallen miljoenen sjekels. Er vinden besprekingen plaats tussen het ministerie van Defensie en het kabinet van de premier, gericht op het vinden van een budgetbron voor de bouw van de muur.


Bronnen:

♦ naar een artikelBomb launched by Muslim terrorists in Gaza explodes over southern Israel as tensions rise” en een artikelArmed Muslim terrorist arrested after invading Israel from Gaza” en een artikel2 Muslim terrorists arrested near the Gaza border – IDF tank fires at Hamas post” en een artikelFires broke out in southern Israel due to firebomb-balloons launched from Gaza” en een artikelGrenade launched by Muslim terrorists from Gaza explodes over a car in southern Israel” van 12 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Hamas: PA foiling terror attacks on behalf of Israel” en een artikel van Ben Ariel “Israel planning ‘security wall’ on Gaza border” van 13 augustus 2019 en een artikelNetanyahu to Shin Bet: All the murderers have been caught” van 12 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva