Meeste antisemitische incidenten worden gepleegd door moslim extremisten

Plaatje hierboven: Place de la République, Parijs, 11 januari 2015. Ook moslims met Palestijnse vlaggen en Arafat-sjaaltjes namen deel aan de grote manifestatie in Parijs naar aanleiding van de aanslagen op Charlie Hebdo en de Hypercacher … [beeldbron: Shutter]

Een nieuw gepubliceerd rapport van een toonaangevende Noorse universiteit over antisemitisch geweld in Europa heeft geconcludeerd dat in zes van de zeven onderzochte landen: “personen met achtergronden uit moslimlanden opvallen tussen daders van antisemitisch geweld in West-Europa.

Het rapport “Antisemitic Violence in Europe”, geschreven door Johannes Due Enstad van het Centre for Research on Extremism aan de Universiteit van Oslo – onderzocht incidenten van antisemitisch geweld in Frankrijk, het VK, Duitsland, Rusland, Noorwegen, Zweden en Denemarken tussen 2005 en 15.

Alleen in Rusland – waar het laagste niveau van geweld tegen Joden werd geregistreerd tijdens die periode van tien jaar – domineren extreemrechtse skinheads en neonazistische extremisten overwegend onder de daders van deze daden. “Attitude-enquêtes bevestigen dit beeld voor zover antisemitische attitudes veel meer voorkomen bij moslims dan bij de algemene bevolking in West-Europa,” schreef Enstad.

Het rapport zal zorgen voor bijzonder grimmige lectuur in Frankrijk, waar meer dan 4.000 incidenten – geclassificeerd als “fysiek geweld tegen personen en ernstige aanvallen op gebouwen die mogelijk een bedreiging vormen voor het menselijk leven“, en exclusief vandalisme of verbale intimidatie, werden geregistreerd. Frankrijk is momenteel in de greep van een media- en politiek schandaal rond de brutale moord op de Parijse Joodse gepensioneerde Sarah Halimi door een islamitische indringer in april.

Het rapport benadrukte dat vooral in Frankrijk Joden zich in het algemeen veel minder veilig voelden en veel minder waarschijnlijk zichtbaar als Joods identificeerden. “Frankrijk scoort veel hoger dan de andere landen omtrent kwesties betreffende emigratie, zorgen over fysieke aanvallen en antisemitisme, en beschouwt dit als een groot probleem in het land,” aldus het rapport.

Manfred Gerstenfeld – een toonaangevende wereldwijde autoriteit op het gebied van antisemitisme en de auteur van Europe’s Crumbling Myths: The Post-Holocaust Origins of Today’s Antisemitism, vertelde op vrijdag aan The Algemeinerdat Frankrijk het West-Europese land is waar de problemen van antisemitisme het grootst zijn, is duidelijk sinds het jaar 2000. De meeste moorden sindsdien van Joden – allen gepleegd door moslims – vanwege hun Jood zijn, zijn in Frankrijk geweest.” En hij vervolgde: “Momenteel proberen de Franse autoriteiten het antisemitische karakter van de moord op Sarah Halimi te negeren of te bagatelliseren, eveneens door een moslim gepleegd.

Het rapport onderstreepte ook de bezorgdheid over het VK – dat na Frankrijk bijna 2,900 incidenten incasseerde in de periode 2005-15 – en de situatie waarmee de kleine Joodse gemeenschappen in de Scandinavische landen, vooral Zweden, geconfronteerd worden. “Gemeten in het aantal gemelde incidenten per 1000 joden – een maat voor blootstelling of de kans dat joden worden blootgesteld aan antisemitisch geweld – staat Zweden bovenaan met een score vier keer hoger dan Frankrijk, met Duitsland en het VK in het midden,” staat in het rapport.

De rol van moslim-extremisten in antisemitisch geweld was de belangrijkste bevinding van het rapport, zei Gerstenfeld. “Antisemitisme-experts hebben deze feiten sinds het begin van deze eeuw verklaard,” merkte hij op. “Het politiek correcte West-Europese establishment heeft de vermelding van dit bewijsmateriaal over islamitische antisemitische attitudes en criminaliteit als een taboe beschouwd.

Bij het onderzoek van gegevens die zijn verstrekt door wetshandhavingsinstanties en gemeentelijke instanties voor Frankrijk, het VK, Duitsland en Zweden, werd in het rapport geconstateerd dat “rechtsextremisten, die vaak worden geassocieerd met antisemitisme, in feite een duidelijke minderheid van daders vormen. Respondenten in alle vier landen beschouwden de dader (s) meestal als ‘iemand met een extremistische moslimvisie’.” Het rapport voegde eraan toe: “Het is ook vermeldenswaard dat in Frankrijk, Zweden en het VK (maar niet in Duitsland), de dader vaker werd gezien als links dan rechts.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Cohen “Muslim Extremists Are Main Perpetrators of Antisemitic Violence in Western Europe, Major Norwegian Academic Study Concludes” van 7 juli 2017 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Meeste antisemitische incidenten worden gepleegd door moslim extremisten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.