Verboden liefde in het aards Palestijns paradijs, breekt de chef van UNRWA zuur op

Plaatje hierboven: Gaza, 4 augustus 2019. De Zwitserse regering heeft bevestigd dat het de rekening betaalde voor de Zwitserse UNRWA-chef Pierre Krähenbühl’s positie van ‘adviseur’ voor zijn minnares Maria Mohammedi, waardoor ze wereldwijd met hem op business class vluchten kan vliegen, minstens tussen maart 2015 en december 2018 [beeldbron: UN Watch]

Een corruptieschandaal met betrekking tot seksueel wangedrag, nepotisme, vergelding tegen klokkenluiders en veel zakelijk reizen heeft het Palestijnse Sex Hulpagentschap van de Verenigde Naties (UNRWA) aangegrepen. Het vertegenwoordigt een nieuw dieptepunt voor UNRWA en is een aanklacht tegen het idee van een internationaal bureau dat zich op één belang richt. Maar het is ook een unieke kans om achter het gordijn van een miljard dollar kostende VN-bureaucratie te kijken en deze geleidelijk af te schaffen.

Ernstige beschuldigingen van corruptie tegen het Hulpagentschap voor Palestijnse vluchtelingen(UNRWA), afgeleid van een uitgelekt UNRWA-ethiekrapport dat in december 2018 is voltooid, zijn vorige week aan het licht gebracht door Al Jazeera en Agence France-Presse.

De gepubliceerde rekening beschuldigt commissaris-generaal Pierre Krähenbühl van het aanstellen van Maria Mohammedi (plaatje rechts), met wie hij een ‘meer dan gewone professionele relatie‘ had, tot een nieuw gecreëerde en versnelde rol als senior adviseur en haar rondvliegend in de wereldklasse. De VN zegt nog steeds onderzoek te doen.

Volgens het rapport kon Mohammedi dankzij haar nieuwe baan zich bij Krähenbühl voegen aan zijn drukke en dure reisschema. Huidige en voormalige UNRWA-functionarissen beschrijven hem als permanent afwezig in Jeruzalem, een onderzeeër die ‘een paar dagen’ aan de oppervlakte komt van openbare vergaderingen en vervolgens ‘voor langere tijd in het onbekende verdwijnt’. UNRWA, die voortdurend jammert over tekort aan geld, heeft haar rekening betaald.

De reis van de commissaris-generaal, zo legt het rapport uit, liet de stafchef Hakam Shahwan de controle houden over de activiteiten van UNRWA in Jeruzalem. Helaas wordt Shahwan zelf beschuldigd van pesten van het personeel, handelend als een ‘misdadiger’, waarbij procedures voor aanbestedingen en andere financiële beslissingen worden omzeild, en buitensporige partijdigheid tegenover de Palestijnse Autoriteit.

UNRWA zegt dat hij ‘gescheiden’ was van het bureau na het schrijven van anonieme e-mails aan journalisten die het rapport in diskrediet wilden brengen. Shahwan zegt dat hij betaald verlof heeft gekregen en geen commentaar kan geven op specifieke aantijgingen.

Het rapport van tien pagina’s beschuldigt ook plaatsvervangend commissaris-generaal Sandra Mitchell ervan haar macht te gebruiken om haar echtgenoot, Robert Langridge, te promoveren naar een hogere functie. Ze is afgetreden, maar blijft in dienst. Mitchell en Langridge ontkennen de aantijgingen, net als Krähenbühl en Mohammedi.

In het verleden is UNRWA door Israël en onafhankelijke onderzoekers beschuldigd van het in dienst hebben van Hamas-leden en het gebruik van antisemitische leerboeken. Raketten zijn ook meermaals verborgen gevonden op UNRWA-scholen. Misschien is het niet verwonderlijk dat een organisatie die onderaan zo corrupt is, zelfs nog corrupter is aan de bovenkant.

Love in The Palestinian Paradise: Maria & Pierre


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Alex Joffe and Dr. Asaf Romirowsky “The UN Agency for Palestinians Is Even Worse Than You Think It Is” van 11 augustus 2019 op de site van BESA

2 gedachtes over “Verboden liefde in het aards Palestijns paradijs, breekt de chef van UNRWA zuur op

 1. Sigrid Kaag de Nederlandse hoer ( = overspel plegen met andere kwaadwillende culturen) gaf maar al te graag door Nederlanders opgebrachte belastinginkomsten aan dit criminele instituut !!!We worden bestolen en bedrogen waar we bij staan!!Ik denk dat de GOD van Israël meer van een echte prostitué houdt ,dan van het overspelige kabinet Rutte en trawanten ,en voor Europa geldt hetzelfde !!Volksverlakkers regeren Nederland !!!Vaak is ontwikkelingshulp een bodemloze put zonder enig resultaat!!!

  Like

 2. Als dit de énige UNWRA zonde is…………helaas.

  De hele UNWRA organisatie is een corrupte bende fungerend als onderwijs instelling voor terroristen met het doel om mensen voor het leven als professioneel vluchteling en menselijke ammunitie te laten fungeren in de mondiale strijd der ‘beschaving’ tegen Israel.

  Nu afwachten wat de consequenties gaan zijn………….nada!

  Dit goedwerkende business model van verkapte oorlogsvoering tegen Israel word niet zomaar losgelaten door dit akkefietje van een overspelige voorzitter die de wereld rondreist met geld dat niet van hem is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.