IDF schakelt vijf Palestijnse terroristen uit die Israël wilden infiltreren en de soldaten beschoten

IDF-uitkijkposten identificeerden deze zondagochtend van 11 augustus een gewapende terrorist die het veiligheidshekken in de noordelijke Gazastrook naderde, zei de IDF-woordvoerder. De terrorist opende prompt het vuur op de IDF-soldaten die hadden postgevat langsheen de grens.

De soldaten, die alert waren na de identificatie van de terrorist, beantwoorden meteen het vuur en schoten hem neer (plaatje bovenaan). Tijdens het incident schoten IDF-tanks op terroristische posten van Hamas in het gebied.

Geen van de Israëlische troepen raakte gewond en er werd geen schade aangericht. Er was geen gevaar voor de omliggende gemeenschappen, zei de woordvoerder van de IDF. Volgens Palestijnse Arabische rapporten is de terrorist overleden die in Israël was geïnfiltreerd.

Aanslag verijdeld
Het incident komt 24 uur nadat IDF-soldaten van de Golani Brigade vier gewapende terroristen hebben doodgeschoten die probeerden Israël zaterdagmorgen vroeg te infiltreren. De terroristen, die probeerden Israël over te steken vanuit de buurt van Khan Younis in het zuiden van Gaza, werden opgemerkt toen ze het veiligheidshekken naderden.

Heldin van de dag was zonder twijfel de 20-jarige vrouwelijke soldaat sergeante “Y” (plaatje rechts) die op zaterdag Israëlische levens redde toen ze tijdig de 4 moslim terroristen opmerkte die tot de tanden gewapend waren en op weg waren om een ​​grote terreuraanval in Israël uit te voeren om Joden te vermoorden. Zij stopte hen vooraleer ze konden moorden.

Zoals op het plaatje hieonder te merken is, bleken de terroristen zwaar bewapend te zijn. Ze droegen Kalashnikov-geweren met zich mee, alsook handgranaten en lanceerders voor raketgestuurde granaten (RPG). Ze hadden ook kniptangen bij zich om door het hekken te snijden.

IDF-soldaten openden het vuur nadat een van de terroristen het veiligheidshekken was over geraakt en doodde hen. Tijdens het kruisvuur werd een granaat gegooid. Geen van de soldaten raakte gewond en er werd geen schade aangericht.

Wapenarsenaal van de vier terroristen


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Ariel “Armed terrorist shot after infiltrating into Israel” van 11 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelArmed Muslim terrorist eliminated after opening fire at IDF troops on Gaza border” van 11 augustus 2019en een artikel4 Muslim terrorists armed with RPGs, rifles, grenades, eliminated after attempting to invade Israel from Gaza” en een artikelHero – Sgt. Y spotted 4 Muslim terrorists on their way to massacre Jews” van 10 augustus 2019 op de site van Behind The News (BTN)

7 gedachtes over “IDF schakelt vijf Palestijnse terroristen uit die Israël wilden infiltreren en de soldaten beschoten

 1. Israël wanneer is het nou genoeg?Keihard optreden is noodzakelijk.
  De PVV staat vierkant achter Israël.

  Like

 2. “Israelisch leger schiet 5 palestijnen dood”.

  Zo ongeveer zal het wel in de Westerse media verschijnen.

  Onschuldige palestijnen, zomaar vermoord door de IDF….foei toch!

  Like

 3. Men zou eens naar Press TV moeten kijken, om te zien hoe men in Iran het “nieuws” brengt. Ik ben blij met mijn schotel, zoveel zenders, dus ook het Iraanse Press TV. Men liegt er lustig op los daar. Deze propaganda zender zendt 24 uur per dag uit in het Engels. Op Press TV wordt in dit geval slechts vermeld dat Israël 4 Palestijnen heeft vermoord.
  Maar als ik gedetailleerd betrouwbaar nieuws wil zien kan ik beter afstemmen op i24News uit Israël, waar ook over deze 4 Palestijnen gesproken wordt.
  Geen koorknaapjes, gezien de wapens die ze bij zich hadden. Af en toe kijk ik wel eens naar Press TV, maar dat is meer om te kijken hoe ze daar liegen.
  Ik kijk echter dagelijks naar i24News.
  Leve de schotelantenne!

  Like

 4. Islam en vrede is en blijft een aantoonbare contradictie!!!Het wordt tijd dat Israël eindelijk die islamitische haattempels op de Israëlische tempelberg afbreken en in de vorm van bouwpakketten aan Iran en of Saoedi-Arabië aanbieden dan kunnen die islamitische struikrovers in die landen met elkaar door vechten totdat ……………..,of om uiteindelijk toch maar naar Europa te komen om daar Europeanen als Frans Timmermans en Angela Merkel tot de islam te laten bekeren !!!Europa geeft graag geld van haar autochtone bevolkingen ,om vanwege de godsdienstvrijheid de achterlijke islam te faciliteren !!!!

  Like

 5. Die haattempels in Jeruzalem zijn ook mij een doorn in het oog, maar Israël zal ze niet hoeven af te breken. Laat dat maar over aan de Hamas of de Hezbollah, wanneer ze weer zo nodig raketten op Israël moeten afvuren. Ik hoop echt dat één of twee van die raketten dan door de verdediging van het Iron Dome systeem heen komen en dan die rotzooi op de tempelberg plat krijgen.

  Like

Reacties zijn gesloten.