Europa is klaar om door Joden gemaakte producten te stigmatiseren met etiketten

De Europese Unie staat erop gebrand om te eisen dat Israëlische producten die in de “betwiste gebieden” worden gemaakt, waarschuwingslabels voor consumenten dragen, een beslissing die Amerikaanse anti-boycotwetten zou kunnen activeren en zou openstellen wat juridische experts beschrijven als het openen van een “Pandora’s box” van geschillen.

De advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie heeft onlangs een niet-bindend advies uitgebracht waarin wordt gesteld dat de EU-wetgeving vereist dat Israëlische producten worden geëtiketteerd als zijnde afkomstig uit de “nederzettingen” en “Israëlische koloniën”.

De beslissing werd gezien als een grote overwinning voor aanhangers van de antisemitische boycot-Israël beweging BDS, die economische oorlogvoering wil voeren tegen Israël en zijn burgers. Pro-Israël activisten, evenals de Joodse bedrijven die betrokken zijn bij het juridische geschil, zien de beslissing als een onheilspellende waarschuwing waarvan ze zeggen dat het doet denken aan boycots uit de Holocaust-periode van Joodse bedrijven.

Nu het 15 rechterpanel van het EU-rechtbank klaar is om zijn eigen bindende uitspraak in de zaak te doen, waarschuwen juridische experts dat een mogelijke beslissing die dergelijke etikettering verplicht stelt, de weg vrij zou maken voor goederen uit een betwist gebied om een ​​dergelijke behandeling te krijgen. Het besluit kan ook leiden tot Amerikaanse anti-boycotwetten die bedoeld zijn om te voorkomen dat door Israël gemaakte goederen worden uitgekozen voor oneerlijke behandeling op de internationale markt.

Brooke Goldstein, een mensenrechtenadvocaat en uitvoerend directeur van het Lawfare-project, dat betrokken is bij het juridische geschil, beschreef het oorspronkelijke besluit van de EU-rechtbank als “eerlijk gezegd schandalig”:

De mening van de advocaat-generaal zei dat goederen geproduceerd door moslims gelabeld moeten worden uit ‘Palestina’ en goederen geproduceerd door Joden gelabeld als afkomstig uit ‘Israëlische koloniën. Beide mensen wonen op dezelfde geografische locatie, en toch worden Joodse goederen anders behandeld. Kan de discriminatie duidelijker zijn? Als het EU-hof deze onverdraagzaamheid rechtvaardigt, zal dit de rechtsstaat in Europa aantasten en ongetwijfeld veel onbedoelde gevolgen hebben voor EU-handelaren. Ik heb begrepen dat bepaalde instanties voor consumentenbescherming al klachten hebben ingediend om soortgelijke etikettering van goederen uit andere betwiste gebieden te eisen. Dit etiketfiasco zal een nachtmerrie worden voor EU-importeurs van goederen uit alle landen die betrokken zijn bij territoriale geschillen. Ik vertrouw erop dat de rechtbank zal volhouden dat goederen moeten worden geëtiketteerd met vermelding van de geografische locatie van oorsprong, en de druk weigeren om etikettering te politiseren.

Plaatje hierboven: Judenboykott 1933. Uitvoering van de gearrangeerde boycot tegen Joodse instellingen vanaf 1 april 1933. Een man poseert voor de etalage van een Joods restaurant met een bord: “Duitsers! Verdedig jezelf! Koop niet van Joden!” (Deutsche! Wehrt Euch! Kauft nicht bei Juden!) [beeldbron: AKG]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Adam Kredo “Europe Poised to Put Warning Labels on Jewish-Made Products – Legal decision reminiscent of Holocaust-era boycotts of Jews” van 9 augustus 2019 op de ste van The Washington Free Beacon

10 gedachtes over “Europa is klaar om door Joden gemaakte producten te stigmatiseren met etiketten

 1. Niks “Europese Hof” maar wel eu Hof en dat is een wereld van verschil.
  Het zooitje uit eu HQ brussel zijn allen ongekozen dus voor geen millimeter democratische vertegenwoordigers van wie dan ook in Europa.
  Een dronkaard als Juncker of de met de islamieten flirtende communiste Mogherini en wat er nog in de eu krochten huist is niks representatief voor Europa.
  De marionetten in de eu staten lopen aan het handje van de dictators uit eu HQ brussel en als die dicteren labels op Israëlische produkten zal dit wet worden.
  Dat dit een heel sinister plan is daar liggen die handpoppen niet van wakker, denk zelfs dat er tussen zitten die dit toejuichen !
  Zou dit zelfde zooitje ook alles willen labelen (om niet te discrimineren) wat uit Israël komt, zodat de antisemiet weet o hier mag ik geen gebruik van maken, kunnen ze gelijk de Amisch met paard en kar en zonder moderne middelen verder door het leven gaan.
  In wat voor wereld zijn we terechtgekomen…

  Like

 2. Europa laat niet los!
  Linksom of rechtsom ze willen de Joden ‘loswerden.

  Eérst Israel (dé veiligheids garantie voor het Jodendom in Europa) en daarna is het vrij spel voor Auschwitz II.

  Wat ze nog stééds niet begrepen hebben is dat Israel groot & sterk is geworden door de Arabische boycots (gefaciliteerd door vele bange medestanders in het Westen).

  Israel heeft zijn pijlers allang op andere landen/continenten gezet (ja ook in het MO & Afrika) en laat Europa lekker tolerant wezen en vooral veel nieuwe burgers uit “palestina” en andere Moslim landen & Afrika binnenhalen om dan onze dochters & kleindochters de ‘vrije keuze’ te laten wel/niet een Burka te dragen.

  Europa staat bekend om haar foute keuzes gedurende héél haar geschiedenis. Deze beslissing mag ze ook op dit lijstje plaatsen.

  Voor de zoveelste keer met open ogen het ravijn in…..ze zullen het ook nooit leren.

  Like

 3. EU/Europa – same/same!
  Europeanen kiezen het EU parlement!
  Europeanen kiezen hun regeringen/afgevaardigden.

  Fervente Israel = Jodenhaters vind je al deze instituten.

  Like

  1. Heel kort door de bocht bij mijn weten heeft er GEEN mens op een dronkaard of een communiste gestemd (ik licht er de meest spraakmakende sujetten even uit voor het gemak).
   Dat parlement is een lachertje heeft de bevoegdheid om (in) te stemmen (met) de kromming van bananen of flesjes olijfolie mogen al dan niet.
   De uiteindelijke beslissingsmacht ligt in handen van een heel klein clubje niet verkozen lieden die alle macht hebben.
   Dat is de eu daarom heet ik ze eu HQ brussel, Europa is een verbond van naties gestoeld op economische samenwerking maar reeds lang uitgehold en versmolten tot een eu clubje dat Europa aan het versmachten is tot een dictatuur.
   Die lieden die aan de touwtjes trekken kan u of ik niet (en nooit) voor kiezen.
   Tussen haakjes de mainstream media met hun linkse multikulle brigades (en aanhang) zal het u graag horen zeggen dat de eu en Europa hetzelfde zijn…

   Like

   1. Ben het helemaal met u eens over het Politburo, dat kleine onverkozen groepje besluitdragers in Brussel.

    Verder zijn het de leden van het EU parlement, wél gekozen door Europeanen, die een palestijnse terroristenleider een staande ovatie & donderend applaus geven wanneer hij hen zijn leugens voorschotelt.

    Het zijn Europeese landen die EU boycot van Israel faciliteren door met dubbele tong te spreken.

    Wanneer regeringen iets niet willen dan gebeurt het niet…..doen ze echter niet. Ze oordelen wel maar veroordelen (verbieden) niet!

    Het zijn Europeese gerechts hoven die terreuraanslagen op Joden afdoen als een ‘gewone misdaad, gepleegd door verwarde mannen.

    Het zijn Europeese landen die Iran niet veroordelen bij zijn wekelijkse dreiging Israel te vernietigen, maar vasthouden aan een financiele “deal” met de fanatieke Ayatolla’s.

    Het zijn Europeese landen die het corrupte opleidings instituut voor terrorisme UNWRA mede financieren (buiten de EU om).

    Het zijn Europeese kranten & media die dag dagelijks leugens & halve waarheden over Israel verspreiden.

    En dus is het niet kort door de bocht om géén verschil te zien tussen EU & Europa, wat niet wil zeggen dat er nog wél mensen in Europa & EU instituten zijn die wél aan de juiste kant van de geschiedenis staan.

    Gelukkig maar.

    Geliked door 1 persoon

    1. Jammer genoeg wordt iedereen die (uitgesproken of niet) pro Israël is door de mainstream media doodgezwegen want ook die zijn handlangers van het huidige antisemitisme.
     Als er een palestijn een klapje krijgt wordt de verzamelde pers bij elkaar geroepen, wordt een Israëlische burger vermoord door een palestijnse terrorist is het al een wonder als het het “nieuws” haalt.
     In zekere zin kan ik me neerleggen met uw reactie ook al omdat ik geen polemiek wil opstarten over de eu of Europa.
     De perfide rol van velen daarin zijn genoegzaam gekend bij de mensen die deze actualiteit volgen.

     Like

 4. Dat ze de boel maar voorzien van etiketjes dan weet je tenminste zeker dat je echte Israëlische producten koopt en hoef je niet te zoeken

  Geliked door 1 persoon

 5. Het helpt nu nog niet, maar alle anti-Semieten (EU) worden afgevoerd naar Armageddon, waar zij geoordeeld zullen worden naar wat zij Het dierbaar Joods Volk hebben aangedaan. Wat een verschrikking, als men dat nu zou beseffen, hoe anders zou men zich dán opstellen en Israel zegenen. Pas nog gelezen in Gods Woord dat men zich met ootmoed en buigend tot hen zal wenden. Als ik het weer vind laat ik het u weten.

  Like

Reacties zijn gesloten.