The New York Times beschrijft Hamas terroristen als ‘slachtoffers’ van de Israëlische ‘bezetting’

De berichtgeving van Hamas over de moorddadige aanvallen op Israëlische burgers door The New York Times schetst een bizar, vertekend beeld waarin de ware genocidale doelen van de terreurgroep worden gemaskeerd. The Times ging zelfs zo ver dat zij Hamas-gewapende mannen beschreef – terwijl ze Israëliërs beschoten – als louter “demonstranten”.

In mei 2019 noemde The New York Times en zijn chef van het Jeruzalem Kantoor, David M. Halbfinger (plaatje rechts), de dodelijke Hamas-raketaanvallen als een uitdrukking van “ongeduld” ten aanzien van het “Israëlisch slecht gedrag.”

Halbfinger suggereerde zelfs dat de Qassam Brigades (Hamas) slechts “per ongeluk” Israëlische burgers raakten met “verdwaalde” raketten.

Pardon? Hoezo “verdwaalde” raketten? Wellicht luisteren de NYT en Halbfinger zelden of nooit naar wat Hamas daar zèlf over zegt, zoals bijvoorbeeld Hamasleider Fawzi Barhoum, die op 11 juli 2014 op Al-Aqsa TV verklaarde (plaatje bovenaan):

Wij zeggen tot onze mensen in Haïfa: De raketten van Al Qassam zullen geen enkel Arabisch huis raken. Wees er gerust in, onze raketten zijn erg precies gericht op de huizen van Israëliërs en de Zionisten. Geen enkel Arabisch Palestijns kind zal worden geraakt door een van onze raketten. Onze raketten zijn gericht op de Hebreeën, de moordenaars, de Israëli’s, de criminelen.

Plaatje hierbven: Richtlijnen van de NYT bestemd voor hun journalisten en media ‘experten’ hoe zij het Israëlisch-Palestijns conflict moeten verslaan want “Palestijnen zijn meer dan enkel maar slachtoffers.

Waarom zou The New York Times in ’s hemelsnaam trachten “uit te leggen” dat het uit “ongeduld met Israël’s slecht gedrag” is, dat een boosaardige terreurgroep besluit om aanvallen en aanslagen uit te voeren? Waarom zou dezelfde krant beweren dat “verdwaalde raketten” van Hamas Israëlische burgers hebben gedood, terwijl in werkelijkheid een vertegenwoordiger van de terreurgroep zelf expliciet op televisie verklaarde dat de raketten van zijn groep “geen enkel Arabisch huis [in Haifa] zullen raken” en zich “enkel richt op de huizen van Israëliërs“?

Waarom verbergt de krant de lelijke waarheid over Hamas, die door de VS (en vele andere landen waaronder ook België en Nederland) internationaal opgelijst staat als een terreurorganisatie die oorlogsmisdaden pleegt? Wat zit er achter dit soort berichtgeving voor een meedogenloze moordzuchtige terreurgroep zoals Hamas?

Onderstaande video biedt enkele antwoorden.

Hamas Appreciation Month at the New York Times


Bronnen:

♦ naar een artikel “’Hamas appreciation month’ at NY TIMES?” van 31 juli 2019 op de site van CAMERA.org

♦ naar een artikelWATCH: New York Times Paints Bloodthirsty Hamas Terrorists as ‘Victims’” van 7 augustus 2019 op de site van United With Israel

2 gedachtes over “The New York Times beschrijft Hamas terroristen als ‘slachtoffers’ van de Israëlische ‘bezetting’

 1. De ooit beroemde kwaliteitskrant NYT, waar ooit bevlogen journalisten werkten 24/7 op zoek naar feiten & waarheid, is een totaal verdwaasde krant geworden, een soort rioolblad vol linkse zelfhatende Joodse journalisten & editeuren (bang als ze zijn om niet als Amerikaan maar als Jood bestempelt te worden) die fantasie & werkelijkheid bewust met elkaar verwisselen.

  Vandaar hun obsessieve anti-Israel en vooral anti-Netanyahu hetzes.
  Deze linkse broeders hebben nog stééds niet begrepen dat ondanks alle haat cartoons, smaad & anti Israel politiek de NYT nog stééds als een Jodenkrant word gezien.

  In WO2 speelde de NYT al vieze spelletjes door zo weinig mogelijk te berichten over de Jodenvervolging in Europa. Ze hebben nog niets bijgeleerd.

  Een kwaliteitskrant zijn ze allang niet meer……maar welke krant is dit vandaag nog wel. In hun gevecht om te overleven is iedere “primeur” geoorloofd. Naar waarheid word al lang niet meer gekeken.

  Het is hoog tijd om overbodige kranten & onbekwame “journalisten” de laan uit te sturen.

  Like

 2. The New York Times is “der new york sturmer” ; the gray lady is een grijze slet !!

  Like

Reacties zijn gesloten.