VS: Het Israëlische beleid vergelijken met het nazi-regime is antisemitisch

Plaatje hierboven: Op 15 januari 2015 plaatste Al-Fatah, de politieke factie van de ‘gematigde’ PA-president Mahmoud Abbas, deze gefotoshopte foto van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in het beruchte zwarte uniform van een Duitse SS-Obersturmführer op de openingspagina van haar Facebookpagina [beeldbron: PMW]

Het vergelijken van het beleid van de Israëlische regering met nazi-Duitsland is volgens de nieuwe richtlijnen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken antisemitisme.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze week zijn definitie van antisemitisme herzien en aan de bestaande lijst een nieuw voorbeeld van hedendaags antisemitisme toegevoegd. Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken luidt de nieuwe toevoeging: “Vergelijkingen maken van het hedendaagse Israëlische beleid met dat van de nazi’s.

De definitie van het ministerie van Buitenlandse Zaken omvatte eerder “beweren dat het bestaan ​​van een staat Israël een racistische onderneming is“, maar had tot nu toe geen verband gezien in vergelijkingen tussen het Israëlische regeringsbeleid en nazi-Duitsland.

Amerikaans-Israëlische filantroop en voorzitter van het bestuur van de Israëlisch-Amerikaanse Raad, Adam Milstein, merkte de verandering op, en twitterde voor en na screenshots van de antisemitisme-sectie van de website van het State Department. Milstein prees staatssecretaris Mike Pompeo alsmede Elan Carr, de speciale gezant van de VS, voor het bewaken en bestrijden van antisemitisme,

Plaatje hiernaast: Palestijnse cartoon op Al-Fatah Facebookpagina presenteert premier Netanjahoe als de reïncarnatie van Adolf Hitler

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zojuist de definitie van antisemitisme bijgewerkt met ‘Vergelijken van hedendaags #Israëlisch beleid met de nazi’s’. Een pluim voor SecPompeo en Special Envoy Elan Carr. Het is nu duidelijker, de BDS-beweging is walgelijk antisemitisch,” tweette Milstein.

Minstens twee Amerikaanse parlementsleden, niet toevallig van de linkse Democratische Partij, hebben onlangs opmerkingen gemaakt die in overtreding zouden kunnen zijn met de nieuwe definitie van antisemitisme door het State Department.

Vorige maand rechtvaardigden congresvrouwen Rashida Tlaib en Ilhan Omar de ondersteuning van een nieuwe resolutie voor de BDS boycot Israël beweging in het Huis van Afgevaardigden door het precedent in te roepen van het boycotten van nazi-Duitsland in de jaren ’30.

“Amerikanen boycotten nazi-Duitsland in reactie op ontmenselijking, gevangenschap en genocide op het Joodse volk”, zei Tlaib tijdens een toespraak in het Huis.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “US: Comparing Israeli policies to Nazi Germany is anti-Semitic – State Department revises definition of anti-Semitism to include comparisons between Israeli government and Nazi Germany” van 7 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelState Department redefines antisemitism: Don’t compare Israel to the nazi’s” van 7 augustus 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Itamar Marcus and Nan Jacques Zilberdik “Netanyahu compared to Hitler by PA TV hosts” van 23 oktober 2017 en een artikelFatah: All Israelis are Nazis – Fatah official: There is no difference between Netanyahu and Hitler” van 18 november 2015 en een artikelAbbas’ Fatah portrays Netanyahu as Nazi SS officer” van 15 januari 2015 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “VS: Het Israëlische beleid vergelijken met het nazi-regime is antisemitisch

 1. De mainstream media met op de startlijn de openbare omroep BRT heeft sinds de beëdiging van de huidige POTUS Donald Trump nog geen één positief bericht de ether ingeslingerd over deze president, nog geen enkel.
  Hoe anders met de heilige Obama Hussein, alles wat die ondernam was goed bij de BRT en al helemaal hoe hij tegen Israël aankeek, het tegenovergestelde van Donald Trump dus.
  Hadden wij in eu HQ brussel maar een vertegenwoordig die Europa vertegenwoordigd en net zo positief staat tegenover Israël maar nee het is een communistisch eu Mogherini wicht die in een gordijn gewikkeld met haatbaarden gaat flirten.
  Nog een trap naar Israël (en de Joden), éne emeritus professor mediarecht Dirk Voorhoof mocht op het webvehikel (deredactiebe) van de openbare omroep BRT zijn antisemitische ei leggen en hij liegt er niet om.
  Ik zal geen link bijvoegen wat dit warhoofd neuzelt over de perfide “kunstenaar” Verhulst maar volgens deze “professor” is er niks aan de hand en mag die Verhulst zijn kunstjes (lees wat de media graag hoort want tegen Israël !) blijven opvoeren.
  Ik hoop dat die vent veroordeeld wordt al is het louter een symbolische euro maar hij zou moeten vervolgd worden.

  Like

Reacties zijn gesloten.