Twee Palestijnse mannen opgepakt op verdenking van verkrachting van 7-jarig Joods meisje

Twee Palestijnse mannen werden gearresteerd op verdenking van het verkrachten van een 7-jarig Joods meisje in Kibya, een Joodse gemeente nabij Ramallah in Area C, Samaria aka de Westelijke Jordaanoever.

De twee verdachten zijn inwoners van het aangrenzende Palestijnse dorp Qibiya, en werken als arbeiders in de plaats waar het meisje woont, meldde de publieke omroep Kan op dinsdagavond.

De arrestaties kwamen meer dan een maand nadat een Palestijnse man voor deze zaak werd aangeklaagd door de Israëlische advocaat-generaal van de militaire strijdkrachten. De verdachte, Mahmoud Katusa, zat twee maanden in hechtenis, maar werd op 25 juni vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs, nadat de IDF de aanklacht tegen hem had ingetrokken.

Het is niet bekend hoe de twee mannen verbonden zijn met de vermeende verkrachting of welk bewijs de politie heeft, volgens Kan. Het meisje werd pas vijf dagen na het vermeende incident onderzocht door een arts en het ondergoed dat ze op de dag droeg werd niet onderzocht door forensische experten.

De politie was ook niet in staat geweest om twee andere mannen te vinden waarvan het meisje zei dat ze haar tijdens de aanval vasthield. De politie heropende het onderzoek na het vrijgeven van Katusa op 25 juni.


Bronnen:

♦ naar een artikel2 Palestinian workers arrested for rape of 7-year-old Jewish girl from West Bank” van 6 augustus 2019 en een artikelCharges dropped against Palestinian accused of raping 7-year-old Jewish girl” van 25 juli 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)