Minister Erdan verhindert dat Palestijnse Autoriteit evenementen houdt in Jeruzalem

De Israëlische minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan (Likoed) heeft op maandag orders ondertekend die verhinderen dat door de Palestijnse Autoriteit (PA) gesponsorde en gefinancierde evenementen in de Arabische wijken in oostelijk Jeruzalem (plaatje hierboven) worden gehouden.

De evenementen omvatten het brengen van Palestijnse Arabische nationale liederen en toespraken die belangrijke functionarissen van de Palestijnse Autoriteit wilden houden, samen met leden van de marxistische terreurorganisatie het Volksfront voor de Bevrijding van Palestijnse (PFLP) en hun gewapende vleugel de Abu Ali Mustapha Brigades, die eveneens van plan waren om deel te nemen op uitnodiging van de PA.

Het eerste evenement zou gehouden worden ter nagedachtenis van Ahmed Adila, een terroriste van een van de vele splintergroepen van Al-Fatah, de politieke factie van PA-president Mahmoud Abbas.

Het tweede evenment zou plaatsvinden ter nagedachtenis van Sobhi Jusha, een terrorist van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) die vele jaren geleden naar Jordanië werd gedeporteerd en die een van de oprichters van de Nidal Shaabi was.

Nidal Shaabi, aka Jabhat al-Nidal al-Shaʾabi al-Filastini, is de Arabische naam voor de marxistisch-leninistische Nationale Verzetspartij (PPSF), die enkele vertegenwoordigers heeft in de regering van de Palestijnse Autoriteit (logo hiernaast).

Minister Erdan ondertekende ook een verlenging van een bevel dat de activiteit van de Palestijnse Autoriteit in oostelijk Jeruzalem verhinderde na de goedkeuring van de Israel Security Agency (Shin Bet) en de aanbevelingen van de Israëlische politie over deze kwestie. Het bevel beperkt de werking van instellingen in oostelijk Jeruzalem die zijn aangesloten bij de Palestijnse Autoriteit.

De bevelen werden uitgegeven in overeenstemming met de implementatiewet op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook (beperking van activiteit), die de Palestijnse Autoriteit verbiedt een missie te openen of uit te voeren, een vergadering of activiteit in de staat Israël te houden en machtigt tevens de minister van Openbare Veiligheid om dergelijke activiteiten te verbieden.

De Palestijnse Autoriteit probeert constant een Palestijnse greep op Jeruzalem te verkrijgen op alle mogelijke manieren, inclusief het overdragen van financiering voor haar activiteiten, en de Israëlische politie is constant bezig om deze pogingen te traceren en te blokkeren. Ik zal op alle mogelijke manieren vechten om schendingen van onze soevereiniteit in alle delen van onze hoofdstad, Jeruzalem, te voorkomen,” verduidelijkte Erdan.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hezki Baruch “Erdan prevents PA events in Jerusalem – Public Security Minister signs orders preventing PA-financed events from taking place in eastern Jerusalem” van 6 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Minister Erdan verhindert dat Palestijnse Autoriteit evenementen houdt in Jeruzalem

Reacties zijn gesloten.