Als het brandt in Jeruzalem druppelt het in Brussel

Gisteren in Vlaanderen
Een “alarmerend” bericht in het journaal van de Vlaamse omroep VRT/Canvas: “VN waarschuwt voor mogelijk nieuwe terreur van Islamitische fundamentalisten. Nieuwe aanslagen mogen dus worden verwacht, mogelijk zelfs al voor het einde van dit jaar.

Waar en hoe precies blijft uiteraard onduidelijk, de terreur kan mogelijk toeslaan op onverwachte plekken. De Verenigde Naties baseren hun bevindingen op rapporten van inlichtingendiensten van de VN-lidstaten,” zei de zwaar aangeslagen reporter van dienst met hese stem op de Vlaamse kijkbuis.

Kortom: Vlaanderen, siddert en beeft alweer en doet het in zijn broek van angst voor iets wat in Israël dagelijkse kost is.

Gisteren in Israël
De politie heeft zondag drie Arabieren gearresteerd op verdenking van het gooien van Molotov-cocktails naar een huis in de wijk Ma’ale Zeitim in Jeruzalem. De verdachten, van 17-18 jaar oud, werden naar het politiebureau gebracht voor ondervraging en worden voor de rechter gebracht voor een hoorzitting.

Soldaten van het Israëlische leger (IDF) hebben ’s nachts 13 moslimterroristen gearresteerd in Judea en Samaria, die werden gezocht voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddaden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. De terroristen werden overgedragen aan beveiligingsinstanties voor verder onderzoek.

Gewelddadige rellen braken maandagochtend uit tijdens een terrorismebestrijdingsoperatie in het zuidelijke deel van Hebron. Moslimterroristen hebben het gebied veranderd in een oorlogsgebied, met honderden relschoppers die autobanden verbranden, stenen en brandbommen gooiden en de soldaten aanvielen die in het gebied actief zijn. Er werd geen noemenswaardige schade of letsel gemeld.

Een eenheid van de IDF identificeerde een voertuig dat hun argwaan wekte, waarbij drie inwoners van de Palestijnse Autoriteit in de buurt van de ingang van de Arabische stad Tulkarim, in het westen van Samaria, op weg waren. Bij het doorzoeken van de auto werden drie illegale pistolen gevonden. De terroristen werden overgedragen aan beveiligingsinstanties voor verder onderzoek.

Eerder op die dag arresteerden grenspolitieagenten een moslimterrorist die stenen naar hun jeep gooide in de buurt van het Arabische dorp al-Jib, ten noordwesten van Jeruzalem. De IDF arresteerde ’s nachts vier moslimterroristen in Judea en Samaria, die werden gezocht voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddaden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel.

Gisteren in Israël…

Een gedachte over “Als het brandt in Jeruzalem druppelt het in Brussel

  1. En dan hebben we het nog niet eens over de brandstichtingen, doden van vee in het noorden & ‘vreedzame’ balonnen in het zuiden.

    Als deze dagelijkse Israelische kost overwaait naar Europa, dan kunnen ze de boel hier wel sluiten.

    Vooralsnog blijft het bij EU commentaar over hoe Israel Palestijnse terreur op haar grondgebied afremt.

    Geliked door 3 people

Reacties zijn gesloten.