Israëlische politie nam in Arabische gebieden duizenden wapens in beslag tijdens 1ste helft van 2019

De politie heeft 3661 wapens en andere soorten wapens in meerdere operaties in beslag genomen in de eerste helft van 2019 waarvan ruim  80% in beslag werden genomen in de Arabische gemeenschappen, zei een woordvoerder van de politie dinsdag. De politie heeft ook 2.704 verdachten gearresteerd bij schietincidenten, en honderden van hen zijn aangeklaagd.

De politie voerde operaties uit in de hele provincie en handelde op basis van kwaliteitsinformatie verzameld tijdens undercoveroperaties. In totaal heeft de politie in de afgelopen zes maanden 1.862 verdachten in het noorden gearresteerd op verdenking dat ze in het bezit waren van illegale wapens. Van hen zijn er 528 aangeklaagd. Nog eens 842 verdachten werden gearresteerd voor het gebruik van vuurwapens in bevolkte gebieden.

In 2018 heeft de politie 3.568 zaken ingediend met betrekking tot illegale wapenhandel. 3.447 van de verdachten werden in voorlopige hechtenis genomen totdat hun zaak voor de rechter werd gebracht. 1.269 verdachten zijn schuldig bevonden aan wapenhandel en andere daarmee verband houdende illegale activiteiten.

De 3.661 illegale wapens die in beslag werden genomen door de politie omvatten 341 pistolen, 65 krachtige wapens, 256 automatische wapens, tientallen explosieven, 123 granaten en munitie. De operaties in het noordelijke district leverden in de afgelopen zes maanden 109 automatische wapens, 90 granaten, 221 pistolen, 63 explosieven, 550 vuurbommen en zes RPG-raketten op.

Politie-operaties zullen in alle gebieden worden voortgezet om illegale wapenactiviteiten aan te pakken en verdachten te arresteren die betrokken zijn bij die illegale activiteiten,” verklaarde een woordvoerder. De politie heeft de nadruk gelegd op de Arabische gemeenschap, waar wapengerelateerde misdaden veel voorkomen en vaak dodelijk zijn en omdat de Arabische sector in Israël kampt met een relatief hoog misdaadcijfer.

Gegevens tonen aan dat Arabisch-Israëliërs betrokken zijn bij 57 procent van alle moordzaken, 55 procent van de pogingen tot moord, 59 procent van de brandstichtingsincidenten, 45 procent van de overvallen en 26 procent van de drugszaken. Israëlische Arabieren vertegenwoordigen ongeveer 20 procent van de algemene bevolking. Volgens de Israel Prison Service is het aandeel van Arabische gedetineerden onder Israëlische burgers tweemaal zo groot als 43% in de algemene bevolking.

Lachwekkende EU
De voormalige afgevaardigde van de Europese Unie aan Israël, de Deense diplomaat Lars Faaborg-Anderson suggereerde eerder dat Israël wat kan opsteken van de wijze waarop de EU het terrorisme bestrijd. “Europa heeft een meer holistische benadering van de oorlog tegen terreur aangenomen – en Israël kan absoluut leren van de Europese ervaringen,” zei Lars Faaborg’

Josh Hasten, de vertegenwoordiger van Gush Etzion in Judea antwoordde hierop: “Nee bedankt, liever niet.” Josh is er ook van overtuigd dat Israël nooit meer met Hamas moet onderhandelen over de uitwisseling van IDF-soldaten die leven of overleden zijn in ruil voor Arabische terroristische gevangenen. In plaats daarvan moet Israël zijn spieren ballen als de sterkere kracht en eisen dat Hamas onze jongens teruggeeft.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Aryeh Savir “Police Seize Thousands of Illegal Weapons in First Half of 2019, Mostly in Arab Communities” van 31 juli 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelIs this a joke? The EU wants to teach Israel how to fight terror” van 2 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Itamar Eichner “Outgoing EU ambassador: ‘Israel has much to learn from us in war on terror’” van 22 juli 2017 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth)

Een gedachte over “Israëlische politie nam in Arabische gebieden duizenden wapens in beslag tijdens 1ste helft van 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.