Israël bestookt terreurnesten van de sjiitische Hezbollah in Syrië en in Irak

Syrische media melden dat Israëlische tanks afgelopen donderdag Hezbollah-terreurgroepposities beschoten nabij de grensstad Quneitra op de Golan-hoogvlakte.

Volgens de eerste rapporten richtte de IDF zich op de Hezbollah-infrastructuur die opereerde onder de dekking van civiele activiteiten in het Bariqa-gebied van Quneitra. Staatsnieuwsbureau SANA zei dat alleen materiële schade werd veroorzaakt, geen slachtoffers.

Israël heeft honderden luchtaanvallen in Syrië uitgevoerd, de meeste tegen wat het zegt zijn Iraanse en Hezbollah-doelen. Hezbollah is een Libanese sjiitische groep die president Bashar al-Assad van Syrië steunt, die ook wordt gesteund door Teheran.

Israël zegt dat het vastbesloten is om te voorkomen dat zijn aartsvijand Iran zich militair verankert in Syrië, waar Teheran het regime van Assad steunt. De schijnbare raketaanval komt dagen nadat Arabische media hebben beweerd dat Israëlische straaljagers Iraanse doelen in Irak hebben getroffen.

IDF in Irak
Eerder deze week meldt de Londense krant Asharq Al-Awsat dat Israël de reikwijdte van zijn Iraanse doelen in Irak en Syrië heeft uitgebreid, te midden van berichten van luchtaanvallen eerder deze maand tegen ballistische raketzendingen die onlangs in Irak zijn aangekomen.

De krant Asharq Al-Awsat beweerde ook dat Israëlische vliegtuigen een tweede luchtaanval uitvoerden diep binnen Iraaks grondgebied, waarbij een basis werd gebombardeerd die werd geëxploiteerd door een andere Iraanse milities.

De tweede aanval vond naar verluidt deze zondag plaats en mikte op een basis 25 mijl van Bagdad en 50 mijl van de Iraanse grens waar, zoals het eerste doelwit, Iran naar verluidt ballistische raketten zou hebben opgeslagen.

Hamas in Teheran
Deze week heeft Saleh Al-Arouri, de plaatsvervangend voorzitter van het Hamas Politiek Bureau, de steun van Iran voor zijn terreurgroep op IRINN TV laten horen.

Hij beweerde dathet islamitische verzet is gevorderd van het gooien van stenen naar [Israël] tot het lanceren van precieze raketten” dankzij Iran en zijn proxy Hezbollah, volgens een videoverslag dat werd vertaald door MEMRI.

Al-Arouri prees ook de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei, met wie hij in Iran ontmoette, hem een ​​leider noemend die ‘ongeëvenaard’ is in de islamitische wereld.

Toemaatje
Op 6 juli 2019 zond MTV (Libanon) een ‘slangen-BBQ’ uit van de luchtmachtbrigade van het Libanese leger. De soldaten haalden uit naar het Israëlische leger en hielden tijdens het evenement slangen omhoog en zeiden: “We zullen de hoofden afsnijden van degenen die de veiligheid van het vaderland schaden, net zoals we de hoofden van deze slangen afsnijden, generaal, mijnheer!” De soldaten aten vervolgens de slangen op [beeldbron: Memri TV]


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF strikes Hezbollah terror group positions in the border town of Quneitra” van 1 augsutus 2019 op de site va Behind The News

♦ naar een artikelSyria says it agrees to cease-fire in rebel stronghold” van 2 augustus 2019 en een artikel van Michael Bachner “Israel said to hit Iranian sites in Iraq, expanding strikes on missile shipments” van 30 juli 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelReport: Israeli missile strike on southern Syria – Syria claims projectile fired from Israel landed in Quneitra province along border with Israel” van 1 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Israël bestookt terreurnesten van de sjiitische Hezbollah in Syrië en in Irak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.