Kelly Craft volgt Nikki Haley op als Amerikaans afgevaardigde in de Verenigde Naties

De Amerikaanse Senaat heeft op woensdag de aanstelling van Kelly Craft goedgekeurd als de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties.

De Senaat stemde met 56 stemmen tegenover 34 om Craft te bevestigen in haar nieuwe functie, die sinds augustus 2017 als Amerikaanse ambassadeur in Canada heeft gediend. Zij zal de rol overnemen van Jonathan Cohen die deze functie tijdelijk waarnam sinds Nikki Haley in december ontslag nam.

De 57-jarige Kelly Craft uit Kentucky beloofde tijdens haar hoorzitting voor de Senaatscommissie voor buitenlandse betrekkingen dat zij in de voetsporen van Nikki Haley zal treden bij het verdedigen van Israël.

Craft sprak zich vorige maand uit tegenover het comité omtrent de vooringenomendheid van de Verenigde Naties jegens Israël en zei:

Zonder Amerikaans leiderschap zouden onze partners en bondgenoten kwetsbaar zijn voor slechte actoren bij de VN. Dit is met name het geval in de zaak van Israël, dat het voorwerp is van niet aflatende vooringenomenheid en vijandigheid op VN-locaties. De Verenigde Staten zullen dergelijke vooroordelen nooit accepteren en als ze worden bevestigd, verbind ik me ertoe elke gelegenheid aan te grijpen om dit gedrag aan de kaak te stellen, het te noemen voor wat het is en te eisen dat aan deze ongehoorde praktijken eindelijk een einde komt.

Haley, een groot voorstander van Israël, stapte eind 2018 af van de rol van VN-ambassadeur, onder vermelding van haar wens om een ​​’pauze te nemen’ van de openbare dienst. Tijdens haar ambtsperiode haalde zij voortdurend uit naar de VN vanwege diens vooroordelen tegen Israël.

De Israëlische ambassadeur bij de VN Danny Danon feliciteerde woensdag Craft na haar bevestiging en wenste haar veel succes toe:.

Mijn felicitaties aan ambassadeur Kelly Craft met haar bevestiging om de Verenigde Staten bij de VN te vertegenwoordigen. Ik kijk ernaar uit haar te verwelkomen in Turtle Bay en voort te bouwen op de geweldige prestaties van de Verenigde Staten en Israël. We zullen onze landen naar grote hoogten blijven leiden in de diplomatieke arena.

Plaatje hierboven: New York, 8 december 2017. Israël’s afgevaardigde aan de VN Danny Danon en de Amerikaanse afgevaardigde aan de Verenigde Naties, Nikki Haley, konden het goed stellen met elkaar [beeldbron: tweet van Danny Danon]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ben Ariel “US Senate confirms Kelly Craft as UN ambassador – Senate votes 56-34 to confirm Kelly Craft to replace Nikki Haley” van 1 augustus 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelSenate confirms Kelly Craft as US envoy to UN – Ambassador to Canada to succeed Nikki Haley” van 2 augustus 2019 op de site van The Times of Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.