Canadese rechtbank: Wijn uit Judea & Samaria mag geen etiket ‘Made in Israel’ dragen

Canada’s Court oordeelt dat Israëlische wijnen geproduceerd in Joodse gemeenschappen van Judea en Samaria niet langer kunnen worden bestempeld als ‘Made in Israel’ en noemen dit “vals, misleidend en bedrieglijk“.

In antwoord op een rechtszaak van dr. David Kattenburg, een zelfhaatende Joodse Canadees, oordeelde de rechtbank dat het toestaan ​​van wijnen geproduceerd in Joodse gemeenschappen van Judea en Samaria (Judah & Shomron) als “producten van Israël” niet binnen het bereik van mogelijke, acceptabele resultaten valt die verdedigbaar zijn met betrekking tot de feiten en de wet. Het is eerder onredelijk.

Kattenburg diende voor het eerst een klacht in bij de Liquor Control Board van Ontario (LCBO) – het orgaan dat toezicht houdt op de verkoop van alcohol in de provincie – in januari 2017, met het argument dat twee Israëlische gemeentewijnen niet in Ontario mogen worden verkocht met het label ‘Product of Israel’.

De geviseerde wijnen in kwestie zijn gemaakt door Psagot Winery Ltd, die actief is in de gelijknamige Joodse gemeenschap, in de buurt van Ramallah, en Shiloh Winery Ltd, gevestigd in het noorden van Samaria. Een paar maanden later diende hij dezelfde klacht in bij de Canadian Food Inspection Agency’s (CFIA).

Medio 2017 veranderde de CFIA abrupt van houding nadat het slijterijen in de provincie Ontario had besteld om twee Israëlische wijnen te schrappen die werden verkocht met het label ‘Product of Israel’.

De ommekeer kwam na wijdverbreide publieke druk van pro-Israëlische groepen in Canada en nadat de Canadese regering de CFIA stuurde naar een vrijhandelsovereenkomst met Israël, waaruit bleek dat de etikettering correct was.


Bronnen:

♦ naar een artikelCanada: Court rules Israeli wines can’t be labeled ‘Made in Israel’” van 29 juli 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Raphael Ahren “Settlement wines cannot be labeled ‘Made in Israel,’ Canadian court rules” van 29 juli 2019 op de site van The Times of Israel

5 gedachtes over “Canadese rechtbank: Wijn uit Judea & Samaria mag geen etiket ‘Made in Israel’ dragen

 1. Die Kattenburg is in goed gezelschap, Zuckerberg van die rommel die feesboek heet is ook zo iemand die vergeet dat hij Jood is.
  Canada , het land van Trudeau, een linkse multikulle premier die met open armen de islamiet invader verwelkomt maar wel zorgt dat de veteranen geen overheidsgeld krijgen (of daar hard in bezuinigt).
  Het houd niet op met lieden die hun eigen lotgenoten verraden voor wat eigenlijk?

  Like

  1. Dag Trucker;
   Mogelijk! zijn het nepjoden zoals ah ook was.
   De originele tekst luidt: …….zij zeggen dat zij joden zijn; maar zijn het NIET! Zij zijn volgelingen van de duivel!
   Goede week.

   Geliked door 1 persoon

  2. In het begin toen ik begon te bloggen over Israël en ontdekte dat zich zoveel Joden keerden tegen het bestaansrecht van de Joodse staat, stond ik op het punt om er meteen mee op te houden. Ik heb dan – ondanks die Joodse tegenstand – toch mijn ontgoocheling kunnen verbijten en heb doorgeduwd.

   Hoe dan ook, als ooit het antisemitisme zich dusdanig doorzet zoals de huidige Israelhaat, moeten die ‘Israël kritische ,Joden’ ook weten dat ze mee door de mangel gaan van de Jodenhatende machinerie van de wereld.

   ‘Gelukkig’ zal er ook voor die dan vervolgde meute Joodse Israëlhaters een plaats worden voorbehouden in het land Israël dat ze nu zo hartsgrondig haten en die wellicht de enige vrijhaven is voor Joden.

   Of zoals Rijksmaarschalk Hermann Göring ooit afkondigde: “Wie Jood is bepaal ik!” en hij joeg alle Joden over de kling ongeacht of ze nu al dan niet pro of contra Israël waren.

   Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad. De klant is koning en heeft recht op de juiste benaming.

  De wijn komt dus bijv. uit……. de heuvels van Judea, de Hebron heuvels, Bet El of Gush Etzion.

  De wijn komt natuurlijk niet uit ‘de W-bank’ want dat is gewoon een topografische aanduiding van de west oever van een rivier.

  Op het mode label van Parijse modedesigners staat ook niet ‘Rive Gauche, maar Frankrijk of Parijs.

  Bovendien is het zo duidelijk voor BDSers & vrienden dat ze déze wijnen niet moeten kopen…..*maar dat deden ze sowieso al niet.

  Like

 3. De wijnboeren verzinnen er wel wat op. Als alles tot rust is komt het wel goed. Heb er alle vertrouwen in, want ze krijgen vaak goede kritieken.
  Jammer van die ontwikkeling in Canada, maar geen man overboord.

  Like

Reacties zijn gesloten.