Cyprus: 19-jarige Britse vrouw gearresteerd na 12 Israëli’s valselijk te beschuldigen van verkrachting

De Israëlische tieners die ervan werden beschuldigd een Britse vrouw te hebben verkracht, omhelsden hun opgeluchte gezinnen vanmiddag na hun vrijlating nadat hun aanklaagster terugkwam op haar oorspronkelijke verhaal.

En in een dramatische ontwikkeling in Ayia Napa, Cyprus, werd de 19-jarige vrouw gearresteerd op valse beschuldigingen tegenover de mannen. Ze had beweerd dat 12 Israëliërs haar in een hotelkamer hadden verkracht, wat leidde tot hun arrestatie. De Britse vrouw, die niet bij naam werd vernoemd, zal naar verwachting maandag voor de rechtbank verschijnen.

Vijf Israëliërs werden donderdag vrijgelaten na uitgebreide DNA-testen en de resterende zeven zijn gisteren vrijgelaten nadat de vrouw “haar verhaal had veranderd“. Politiebronnen zeiden dat ze haar verklaring had ingetrokken nadat ze in het weekend verder werd ondervraagd door rechercheurs na het onderzoek van verdere DNA-resultaten.

Twijfels over haar verhaal begonnen nadat een van de tieners die ze identificeerde als deelname aan de groepsverkrachting kon bewijzen dat hij in bed lag met zijn vriendin die een selfie had genomen. Een politiewoordvoerder in Nicosia zei: “Een 19-jarige vrouw is gearresteerd op verdenking van valse beschuldigingen.

Yaniv Habari, een advocaat voor enkele van de nu bevrijde mannen, vertelde MailOnline: “De vrouw heeft haar verhaal veranderd. Degenen in hechtenis zullen worden vrijgelaten en mogen vertrekken.” Hij zei dat de aanklaagster “spijt had van wat ze zei” en nu wordt ze verhoord en hoogstwaarschijnlijk zal ze morgen naar de rechtbank worden verwezen.’

De 19-jarige Britse toerist die beweerde dat ze door 12 Israëli’s in de Cypriotische badplaats Ayia Napa was verkracht, zondag gearresteerd, terwijl de Israëli’s werden vrijgelaten nadat ze had toegegeven dat de geslachtsgemeenschap met haar toestemming was gebeurd, volgens Israëlische media.

Nadat de vrouw boos werd op de jongeren voor het maken van video’s en foto’s van de daad, meldde ze valselijk verkrachting, wat leidde tot haar arrestatie voor het geven van valse getuigenissen en de beslissing om de verdachten vrij te laten.

Advocaat Nir Jeslovich, die enkele van de Israëlische verdachten vertegenwoordigt, zei dat: “Zoals ik gedurende het hele proces heb betoogd, was er geen verkrachting op Cyprus. De jonge mannen die op vakantie gingen die een nachtmerrie werd, gaan vandaag naar huis en iedereen zal kunnen terugkeren naar hun huizen en families. De politie van Cyprus heeft een grondig, professioneel onderzoek uitgevoerd. ‘

Oorspronkelijk werden 12 Israëli’s gearresteerd voor de vermeende verkrachting die plaatsvond in Ayia Napa, nadat ze beweerde dat de verdachtenbende haar in een hotelkamer had verkracht. Hoewel ze toegaf dat ze er graag met een van hen naartoe was gegaan, beweerde ze dat de andere 11 opdoken en haar verkrachtten.

Drie Israëli’s hebben toegegeven dat ze geslachtsgemeenschap met het meisje hebben gehad, maar beweerden dat dit met haar toestemming was gebeurd, terwijl de andere negen ontkenden fysiek contact met haar te hebben gehad. Vorige week werden vijf van de Israëli’s vrijgelaten en mochten ze naar huis terugkeren nadat de politie de resultaten van DNA-tests had ontvangen en beelden had bekeken die de Israëli’s van het evenement hadden genomen.

Plaatje hierboven: Deze foto genomen op 29 juli 2019 toont de Britse 19-jarige vrouw bij haar aankomst op de rechtbank van het district Famagusta in Paralimni in Oost-Cyprus. Zij had eerder twaalf Israëliërs valselijk beschuldigde van groepsverkrachting en werd aangeklaagd en gearresteerd wegens het afleggen van valse verklaringen [beeldbron: Petros Karadjas/AFP]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Alon Einhorn “Cyprus police arrest British woman in rape claim, all Israelis released” van 29 juli 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Paul Thompson “Israeli teens jump for joy as they are released and the British woman, 19, who accused them of gang raping her in Ayia Napa is ARRESTED for ‘making false allegations’ after ‘changing her story’” van 28 juli 2019 op de site van The Daily Mail

Een gedachte over “Cyprus: 19-jarige Britse vrouw gearresteerd na 12 Israëli’s valselijk te beschuldigen van verkrachting

  1. Niet iedere vrouw is dus per definitie onschuldig en iedere man per definitie schuldig.

    Na vele losgeslagen Britse toeristen te zien die zichzelf totaal laveloos moeten drinken/slikken om plezier te hebben vond ik dit verhaal v.a. het eerste moment suspect.

    Bravo voor de politie in Cyprus.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.