Bekende Amsterdamse ‘historicus’ adviseert linkse partijen om een ​​aantal Joden eruit te gooien

Een bekende Nederlandse toeristische gids, historicus en columnist adviseerde linkse partijen om drie Joden uit hun partijen te zetten omdat zij het antisemitisme zouden versterken. Jan Tervoort gaf zijn advies op vrijdag 13 juli ’19 via twitter aan de Nederlandse Partij van de Arbeid (PVDA) en D66.

Te midden van aantijgingen omtrent antisemitisme tegen Tervoort, zei de anti-Israëlische organisatie The Rights Forum dat het zijn artikelen voortaan niet langer zou afdrukken. De laatste publicatie van Tervoort op het Forum dateert van 7 juli ’19.

Tervoort, die te zien was in de Nederlandse nationale circulatiemedia en in 2012 werd geëerd door Eberhard van der Laan (PVDA), de toenmalige burgemeester van Amsterdam, voor zijn historische kennis, adviseerde de PVDA om “uit voorzorg” Ronny Naftaniel en Hanna Luden uit hun partij te zetten, respectievelijk voormalige en huidige directeuren van het Centrum voor Informatie over Documentatie over Israël (CIDI.nl).

Hij adviseerde tevens D66 om ook Bart Lennaert Vink uit hun partij te gooien. Vink is een voormalig gemeenteraadslid voor D66 in Amsterdam. Het is niet duidelijk waarom Tervoort ook Vink viseert. In tegenstelling tot Hanna Luden en Ronny Naftaniel, was Vink “niet betrokken in om het even welke pro-Israëlische groep,” zei Hidde van Koningsveld, beleidsman bij CIDI.nl aan het Jewish Telegraphic Agency (JTA).

Tervoort’s tweet “herinnert ons aan een donkere periode in de geschiedenis,” aldus CIDI-woordvoerder Hidde van Koningsveld, toen de Joden werden opgelijst om hen uit te sluiten uit diverse posities in de samenleving, eraan toevoegende dat hij overweegt om een klacht neer te leggen tegen Tervoort voor het aanzetten tot [Joden]haat.

Tervoort maakte zijn tweet gebaseerd op “wat er aan de hand is met de Britse Labour Partij“, schreef hij. Van Koningsveld noemde dit “weerzinwekkend en een duidelijk voorbeeld van antisemitisme vermomd als ‘kritiek op Israël’.”  Tervoort antwoordde door te zeggen dat Vink “in kerntactiek en inhoud het informele netwerk van de Israel Lobby volgt.” JTA behoort eveneens tot dit netwerk, zei Tervoort.

Feit is dat mensen zoals Tervoort niet houden van mondige Joden die luidop opkomen voor hun rechten en hun mening en het zo nu en dan opnemen voor hun Joodse staat. De Tervoorts van deze wereld en uit de geschiedenis vinden namelijk dat Joden hun mond moeten houden.

Niet zeuren, nooit klagen, onderdanig blijven en zwijgen als vermoord (soms letterlijk) en altijd met twee woorden spreken. De Tervoorts van deze wereld vinden dat Joden regelmatig een schop of een flink pak slaag moeten krijgen en hun belagers daarvoor moeten bedanken. Kortom: “terug naar je getto en kop toe!” zoals het eeuwenlang is geweest. Maar die tijd is voorbij… dankzij het bestaan van Israël!


Bronnen:

♦ naar een artikel van Claudine Douillet “Un guide touristique d’Amsterdam conseille aux partis de la gauche de renvoyer les Juifs” van 18 juli 2019 op de site van Alliance

♦ naar een artikelAmsterdam celebrity tour guide advises left-wing parties to kick out some Jews” van 17 juli 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

2 gedachtes over “Bekende Amsterdamse ‘historicus’ adviseert linkse partijen om een ​​aantal Joden eruit te gooien

  1. Mensen als Jan Tervoort, stemmingen in de VN waarin Nederland meestemt met alle foute regimes in anti Israel resoluties, de anti Israel/Joden hetzes op de Dam in Amsterdam, op de voetbalvelden & Den Haag, zorgen ervoor dat Joden nooit de ‘waarden & normen’ van Nederland zullen vergeten.

    Like

Reacties zijn gesloten.