CNN medewerkers verliezen de pedalen en twitteren over ‘Joodse varkens’, ‘Ik hou van Hitler!’ enz..

Plaatje hierboven: De Amerikaanse satellietzender CNN bereikt zowat 90 miljoen huishoudens in de VS. Wereldwijd worden routinematig elke maand bijna 200 miljoen unieke bezoekers geregistreerd en CNN International bereikt wereldwijd meer dan 384 miljoen huishoudens [beeldbron: CNN]

Voor wie zich afvraagt waarom de Amerikaanse links-liberale TV zender CNN, net zoals onze Vlaamse omroep VRT/Een, van de pro-Israëlische president Donald Trump letterlijk een pispaal heeft gemaakt omwille van zijn buitenlands beleid ten aanzien van het Midden-Oosten, kan het soms verhelderend werken te weten wie zijn medewerkers zijn, wie de programma’s monteren en wie CNN voorziet van fotomateriaal en beelden.

Of waar CNN “zijne mostaard haalt“…

Mohammed Elshamy
Een foto-editor die in januari ’19 bij CNN begon te werken, heeft ontslag genomen nadat antisemitische tweets die hij in 2011 maakte, werden ontdekt. Mohammed Elshamy, een 25-jarige voormalige fotojournalist, stopte donderdagavond nadat een medewerker van het Israëlische Government Press Office een aantal antisemitische verklaringen van Elshamy op Twitter had opgemerkt.

Elshamy studeerde onlangs af aan de Universiteit van Cairo. De CNN-man werkte met name voor het staatsmedia-netwerk van de Turkse president Erdogan, het persbureau Anadolu. Bovendien is hij een uitgesproken voorstander van de Egyptische Moslim Broederschap, wiens leiders islamitische antisemieten zijn.

Ondanks alles wat er nu gebeurt in Egypte, ben ik trots op de legergeneratie die ons heeft bevrijd van de zionistische varkens @ 6 oktober 1973 #israël’“, twitterde Elshamy in 2011, verwijzend naar de laatste oorlog tussen Egypte en Israël. En in een andere twitter schreef hij: “Israël is de belangrijkste vijand het het Eyptische volk en zal dat altijd blijven ondanks regeerders die de Joodse benen blijven aflikken.”

Maar het kon nog erger. Na de bomaanslag die door een Palestijnse terrorist werd gepleegd en waarbij een christen vrouw werd gedood die studeerde in Israël en een 14-jarig Israëlisch meisje verwondde, die zes jaar later aan haar verwondingen zal overlijden, twitterde Elshamy:

Meer dan 4 Joodse varkens gedood in #Jerusalem vandaag door een Palestijnse bomexplosie #Israel #Gaza.

Het netwerk heeft het ontslag aanvaard van een foto-editor, die eerder dit jaar bij CNN kwam werken, nadat antisemitische verklaringen die hij in 2011 had afgelegd aan het licht kwamen“, zei woordvoerder Matt Dornic van het Amerikaanse netwerk in een verklaring aan verschillende media. “CNN streeft ernaar een werkplek te handhaven waarin elke werknemer zich veilig, geborgen en vrij van discriminatie voelt, ongeacht ras, geslacht, seksuele geaardheid of religie.

Kareem Farid
Echter de soep was nog niet koud of er dook alweer een nieuwe klacht op over een CNN personaliteit die onlangs op het Arabische CNN-netwerk presenteerde. Kareem Farid had vorige week nood om een aantal van antisemitische gevoelens op Twitter te uiten en begon zelfs spontaan Hitler te prijzen.

Kareem Farid leidt een digitale techshow op CNN Arabic. Voordien werkte hij vijf jaar als journalist en verslaggever in het Midden-Oosten en bestreek een breed scala aan onderwerpen op het terrein, waaronder de oorlog in Gaza. Hij begon in januari 2019, volgens zijn LinkedIn-profiel. Hij wordt ook vermeld als de ‘Lead of Storytelling and Video Production bij APCO Worldwide.’ Op vrijdag doken een aantal tweets op, waarin Farid onder meer schreef:

Ik hou van jou, Hitler! Als een strategische denker, waarmee ik niet bedoel dat ik het eens ben met zijn follies.

… en in een andere tweet schreef Farid:

In verband met kameraad Hitler was ik het gewend om Joden te verbranden en gebruikte ik scharen om ze van lengte te snijden 😀 😀 


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “CNN Photo Editor Allowed to Resign After Tweets Exposed Calling Terror Victims ‘Jewish Pigs’” van 26 juli 2019 op d esite van The Jewish Press

♦ naar een artikelEgyptian photo editor quits CNN after anti-Semitic tweets surface” van 26 juli 2019 en een artikelAnother CNN presenter has antisemitism ievealed… ‘I love Hitler’” van 28 juli 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikel van Justin Carissimo “CNN slammed for running ‘If Jews Are People’ headline – Two journalists with the network have condemned the chyron” van 22 november 2016 op de site van The Independent

3 gedachtes over “CNN medewerkers verliezen de pedalen en twitteren over ‘Joodse varkens’, ‘Ik hou van Hitler!’ enz..

 1. “Journalisten” zijn in grote getale pro links en multikul, in Vlaanderen wordt dat stil gehouden maar in Nederland is er reeds meer als één rondvraag gebeurd in de mainstream en blijkt dat “journalisten” overwegend links stemmen.
  Dat valt te zien aan de onderwerpen die de revue passeren en die net niet of waar de nadruk op gelegd wordt, neem alleen maar de airplay die “asielzoekers” –>lees islamieten invaders<– krijgen…
  In feite is het overal zo dat de nieuwslokalen bevolkt worden door linksen met hier en daar een witte raaf onder de stations zoals FOXNews (bekijk ik met graagte) of RT.
  CNN is het trademark van de liberals ofte democraten, zegt genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat gaat lekker met CNN. Waar zijn die in vredesnaam mee bezig? Ben zelf niet zo gecharmeerd van Fox, maar CNN blijft wegzakken. Bij de BBC gaat het precies om het onderwerp en bij nieuws over het MO hebben ze oogkleppen op. Van het Nederlandse, Belgische of Russische nieuws hoef je het ook niet te hebben.
  Ik vind Haaretz wel aardig. Deze krant wordt hier niet zo gewaardeerd begrijp ik. Opiniebladen als Elsevier en HP en enkele soortgelijke bladen buiten de Benelux schrijven ook wel eens iets aardigs. Jammer genoeg heb ik geen tijd om alles te volgen.
  Hoog tijd voor meer kwaliteitsjournalistiek waarbij niet de één de ander napraat en waarbij ernstige vooroordelen meteen aan de orde gesteld worden. Meer zelfkritiek zou ook helpen. Waarschijnlijk durft men niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.